Helppo sumusilmämeikki -meikkitollon ohjeet

Mainos Biodelly, helppo sumusilmämeikki

Ootko haaveillut ihanan mystisestä, utuisesta ja seksystä sumusilmämeikistä? Olosuhteiden pakosta opin tekemään sumusilmämeikin tänä syksynä ja jaan nyt ne vinkit tänne blogin puolelle.

helppo sumusilmameikki

Mä en voi ihan vielä kertoa, mistä tässä kuvassa tarkalleen ottaen on kyse (mutta kahden viikon päästä voin, lupaan että kerron ekana teille!!), mutta syksyllä tuli siis kova tarve uusille naamakuville. Meikki, tukka, vaatteet, koko setti. Täällä vuonoilla asuva kaverini työskentelee poliisina, valmentajana ja on myös koulutettu meikkitaitelija. Perinteinen islantilainen ammatinvalintakuvio. Mutta pahus sentään, hän oli juuri ne viikot koulutuksessa etelässä, kun mun piti saada kuvat otettua. Soitin läpi kaikki lähiseudun kampaamot (niitä oli neljä) ja kosmetologit (heitä oli kaksi), mutta kukaan ei tehnyt maskeja. Meikkaajan lennättäminen Reykjavikista olisi tullut aivan liian kalliiksi, joten ajattelin tehdä kuten aika usein ennenkin.

Faak, opettelen ja teen itse. Googlailin meikkiohjeita läpi, katselin lukemattomia tutoriaaleja tubesta ja harjoittelin. Lopputulos näkyy kuvissa. Tuli ihan hemmetin onnistunut, eikö vaan? Ja nyt kerron, kuinka tämä helppo sumusilmämeikki syntyi.

Helppo sumusilmämeikki, ensin pohjustus

Halusin sumusilmämeikin, koska se näyttää kohtalokkaalta, korostaa silmiä ja silloin kaiken muun voi jättää vähemmälle huomiolle. Tein meikkipohjan parilla tuotteella (meikkivoiteella ja Lily Lolon irtopuuterilla ja laitoin poskipäihin tuttua Nuin ihmepuikkoa, jolla saa mahtavat hehkut poskille. Kaikki muu meikki on silmämeikkiä.

Ensin pohjustus. Sumusilmämeikki on pakko pohjustaa hyvin, jotta se pysyy eikä lähde leviämään. Tässä meikissä tulee silmän ympäristöön niin paljon tavaraa, että pohja on pakko olla kunnossa.

Kun olin kosteuttanut ihon ja tehnyt meikkivoide&irtopuuteri-kombon koko naamalle, levitin silmäluomelle Lily Lolon silmämeikin pohjustuksen. Töpöttelin paletin beigeä voidetta silmäluomelle kulmakarvoihin asti, ja tuolla paletin toisella eli kellertävällä voiteella pystyy häivyttämään tummia silmänalusia. Jos sulla on hyvä meikkipohja, joka kestää ja pysyy, tätä silmämeikin pohjustusta ei välttämättä tarvita – mutta mä laitoin ihan varmuuden vuoksi.

Sen jälkeen lisää irtopuuteria eli niin sanottu puuterijarru. Levitä irtopuuteria poskien yläosaan silmien alle. Tämä on varotoimenpide: jos ja kun silmämeikkiä varisee, puuteri estää sen sohlaantumisen meikkipohjaan. Kun silmämeikki on valmis, ne irtopuuterikasat voi pyyhkäistä silmien alta pois, ja varisseet meikit menee siinä samalla. Vältyt mustilta viiruilta poskissa 🙂

Mulla on tästä Lily Lolon irtopuuterista tuo väritön versio, eli se ei tuo iholle mitään sävyjä, ainoastaan jeesii meikkiä pysymään paikoillaan pidempään ja vähentää kiiltoa, jos sellaiseen on taipumusta. Kuvasimme ulkona tuulessa, joten ei alkanut pahemmin naama kiillellä hiestä. Enemmänkin ois ollut käyttöä jäätymisenestoaineelle.

Helppo sumusilmämeikki, step by step -ohjeet

Sitten meikkirasiat auki. Varmistu ensin siitä, että sulla on siveltimiä. Niitä tarvitaan tähän hommaan, sillä meikkipalettien nysäpuikoilla ei tee tässä meikissä yhtään mitään. Mulla on ollut jo vuosia käytössä tämä kymmenen euron sivellinsetti. Ostin sen kulmakarvasiveltimen takia ja nyt, vuosien jälkeen, nuo muutkin siveltimet pääsivät kunnolla käyttöön.

sumusilmameikki

Ota käteen musta kajal-kynä. En ole kokeillut tätä tussilla, vaan ihan perinteisellä kajal-kynällä. Kunhan se on musta (tai jos preferoit ruskeaa, sekin tottakai käy, pääasia on että se on tarpeeksi tumma) ja siitä irtoaa helposti väriä, se riittää. Mulla on meikkipussin pohjalla pari Avrilin silmänrajauskynää, mutta koska ne ovat nyt loppu Biodellyn kaupasta, suosittelen samanhintaista ja hyvin levittyvää Benecosin rajauskynää. Siitä irtoaa mukavasti pigmenttiä.

Vedä kynällä paksu rajaus yläripsien tyveen yläluomelle. Ihan sieltä silmän sisänurkasta ulkonurkkaan ja vaikka vähän ylikin. Tee megapaksu rajaus; älä arastele, koska ideana on, että tämä rajausviiva tuhnutetaan myöhemmin sormella tai topsilla leviämään ylemmäs luomelle. Rajaa samalla kynällä myös yläripsien alapuolelta silmän reunaa. Tämä voi olla vaikeaa ja jos tuntuu pahalta, älä tee. Mulla on näissä kuvissa rajaus myös yläripsien alapuolella, se tekee meikistä tosi tumman näköisen, mikä oli tavoitteena. Lopuksi vedä rajauskynällä myös alaripsien tyveä seuraten. Ihan reilusti vaan, tätäkin viivaa levitellään myöhemmin pehmeäksi.

Ota pumpulipuikko tai jos sulla on siro sormi, sekin käy. Levitä ylärajauksen mustaa kajalia pienin vedoin ylöspäin (pieni veto = noin pari milliä) koko viivan matkalta sisänurkasta ulkonurkkaan. Näin tumma rajaus ikäänkuin häviää sinne luomelle, se ei ole enää selkeä viiva. Tee samaa rajanrikkomistyötä myös alaripsien tyveen vedetylle viivalle.

Seuraavaksi se minusta vaikein eli luomiväri. Tämä on mulle vaikein, koska en ole oikein tottunut käyttämään tummia luomivärejä. Onneksi tähän ei välttämättä tarvitse kuin yhtä värisävyä: jotain keskiruskeaa. Tämä Lily Lolon Smoke Mirrors -paletti on loistava, koska vaihtoehtoja on paljon. On vähän makuasia, minkälaisesta luomiväristä tykkää ja mitä haluaa milloinkin käyttää. Tähän meikkiin kannattaa valita jotain hieman tavallista tummempaa. Mulla on tässä meikissä käytetty tämän paljetin ruskeaa, neljättä oikealta.

Ota siveltimeen vähän luomiväriä (käytän itse tuon kulmavärisiveltimen toista päätä) ja levitä sitä yläluomeen liikkuvan luomen päälle aina sinne luomivakoon asti. Kajalkynän jälki ja luomiväri ikäänkuin sotkeutuu toisiinsa ja siitä tulee se utuinen fiilis. Muista, että mitä useammin vedät siveltimellä ihoa, sitä enemmän väriä tulee. Mitä enemmän pyörittelet sivellintä väripaletissa, sitä enemmän väriä tulee. Kannattaa aloittaa ohuella kerroksella ja lisätä väriä vähitellen. Kun väriä on mielestäsi tarpeeksi, ota se paksupäisin sivellin (älä laita siihen väriä vaan varmista että se on puhdas) ja vetele sillä muutama kerta luomivaosta kulmakarvojen suuntaan ylöspäin. Näin luomiväri häivyttyy luonnollisen näköiseksi. Ota sen jälkeen käteen kaikista ohuin ja tiukin sivellin ja levitä sillä varovasti samaa luomiväriä myös alaluomelle sinne alaripsien tyveen, kajalin päälle.

No niin, helppo sumusilmämeikki on melkein valmis ja vaikein on nyt tehty. Aika laittaa valkoista hohtoa. Se tuo elävyyttä katseeseen ja on hyvä kontrasti muuten tosi tummille silmille. Ota vaalea luomiväri tai joku hohtovoide; mulla on käytössä Nuin korostusvoide Hukarere-sävyssä, mutta mikä tahansa tarpeeksi valkoinen/hohtava väri tai voide käy. Tätä sipaistaan esim. topsilla tai todella tiukalla pienellä siveltimellä kulmaluun alle kulmakarvojen alapuolelle (siis silmien ulkonurkkiin) ja aivan silmien sisänurkkiin. Ikäänkuin valopisteet mustien silmien molempiin reunoihin. Voila!

Aina vaan helpottuu, seuraavaksi kulmat. Nuin kulmaväri levittyy kuin lämmin voi karjalanpiirakkaan: käytän tätä kulmaväriä paljon, myös arkisin. Mulla on tästä ollut aina tuo tummin sävy. Kulmakarvasiveltimeen voidetta ja sitten kulmakarvoihin pienin nopein vedoin. Tuunasin kulmakarvoja näihin kuviin ihan hullun paljon, joten otin käyttöön vanhasta ripsarista sen rispisharjan (pesty ja kuivattu) ja harjasin sillä värjättyjä kulmakarvoja muutaman kerran, jotta väri levittyisi oikein kunnolla joka paikkaan kulmakarvoja. Jos et halua siveltimellä levitettävää kulmakarvaväriä, niin tämä Zuiin kulmaväripuikko on hyvä, korvaava vaihtoehto.

Viimeisenä ripset. Yksi vinkki: laita ihan hitosti ripsaria. Siis ihan hitosti. Ainakin kaksi kerrosta. Käytän itse ripsientaivutinta, mutta se ei ole mielestäni pakollinen. Laita ripsaria yläripsiin juuresta latvaan hitailla vedoilla. Odottele kuivumista ja laita toinen kerros. Ehkä kolmaskin? Alaripsiin riittää yleensä yksi kerros, ne ovat niin pieniä ja lyhyitä karvoja. Lily Lolon ripsari on klassikko ja alle kahdenkympin. Perusripsari joka toimii hyvin ja pysyy tarvittavan kauan paikallaan. Tätä mä olen viime ajat käyttänyt eikä ole tullut tarvetta vaihtaa.

Viimeistele silmämeikki ja ota kajal-kynä taskuun

Lopuksi katso peilistä ja tyrmisty – hello hotness! Ennen kuin vedät kengät jalkaan ja kiiruhdat ovesta ulos, muista sipaista ne jarrupuuterit pois poskilta (käytä leveää, puhdasta sutia tai painele hellästi esim. pyyhkeeseen tai talouspaperiin).

Tämä on mun tapa tehdä suhteellisen nopea ja helppo sumusilmämeikki. Tapoja on varmasti muitakin. Näillä ohjeilla sain meikin onnistumaan jo toisella yrittämällä eikä aikaakaan mennyt yhteen meikkiin kuin reilu vartti. Tein eka yhden harjoitusmeikin, sen jälkeen toisen ja sitten lähdettiin ottamaan kuvia. Taskuun varasin mustan kajalkynän ja sillä lisäilin vähän rajausta päivän mittaan.

Kaikki jutun meikit ovat Biodellystä ja siksi tietysti myös luonnonkosmetiikkaa. Ja nyt vaan paljon silmäniskuja ja päheitä pikkujoulumeikkejä!

Ylin kuva: Björgvin Hilmarsson

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Jouluinen muumipiparkakkutalo

Koska joulu lähenee, kaivoin muistojeni mureista arkistoista nämä muutaman vuoden takaiset piparkakkutalokuvat. Ajatuksenahan oli siis tehdä muottien avulla muumitalo myynninedistämistarpeisiin. Myimme piparimuotteja suomalaisen designin myymälässä

Lue lisää »
Perhe ja arki

Kiipeilyseinä lapselle

Kiipeilyseinä lapselle on ollut kodissamme menestys! Esikoislapsemme sai kiipeilijäisältään 3-vuotislahjaksi boulderointiseinän omaan huoneeseensa. Jotenkin huojentavaa, että viimeistään nyt yhteisten lomien kiipeily- ja varmistuspaine on nyt

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö