Suklaa-lakritsikakku Halloween-koristeilla

Suklaa-lakrsitsikakku on Islanti-herkkuihin tottuneelle lähes pakollinen asia. Islannissa herkutellaan suklaalla, lakritsilla ja niiden erilaisilla makuyhdistelmillä. Ruokakaupoista, kioskeista, huoltsikoilta ja kirjakaupoista saa jos jonkinnäköistä patukkaa, raetta, palaa ja pussukkaa, joissa on erilaisia kombinaatioita lakritsia ja maitosuklaata. Suklaapallo, jonka sisällä on lakusydän. Lakurae, jonka sisällä on suklaata. Suklaapatukka, jonka sisään on upotettu lakritsinauhaa. Ihanaa!

Tein viime vuonna tein niin karmean Halloween-kakun, että nyt oli pakko laittaa paremmaksi. Suklaa-lakritsikakku Halloween-twstillä. Olkais hyvä! Ja tuo kakun ulkonäkö… Siellä on varmasti rutkasti minua kärsivällisempiä ja käsistään taitavampia tyyppejä. Kakusta voi saada vaikka miten hirweän, jos panostaa koristeisiin kunnolla. Lakupaloista voi leikellä vaikka minkälaisia hirvityksiä…

suklaalakritsi kakku halloween

Tämän kakun pohjana on nopean mutakakun ohje. Kirjoitan reseptin vielä varmuudeksi tuohon alle, jos et jaksa klikkailla. Kyseisen kakun ohje löytyy täältä blogin sisuksista myös sokerittomana, jos sellainen versio kiinnostaa. Leivo siis ensin kakkupohja.

Suklaakakun jäähdyttyä tehdään kuorrute. Lakrsitsikuorrute on helppo. Sulata pussillinen lakritsitoffeeta (ostin irtokarkkibaarista lakritsifudgea, se toimi hyvin) ja noin desi kermaa. Laita kattilaan ja lämmitä sekoittaen, kunnes toffee on sulanut kerman sekaan. Kaada kakun päälle hieman jäähtyneenä.

Meillä lapset eivät tykkää lakusta (en kässää), joten tein kompromissin kuorrutteen kanssa. Laitoin puolet kakusta lakukuorrutteella (laitoin vähemmän toffeeta ja kermaa vain 0,5 dl), ja toista puolta varten sulatin 100 g taloussuklaata mikrossa kulhossa talouspaperipalan alla. Levitin sulan suklaamassan kakun toiselle puolikkaalle.

Lokakuun loppua kun eletään, valkkasin kakun päälle hirwittäwiä koristeita. Ostin pussillisen värikkäitä lakuja ja tein niistä koppakuoriaisia ja silmäpareja. Irtokarkkibaarissa oli myös draculan hampaita, joten kruunasin niillä Halloween-kakun.

suklaalakritsi kakku

Suklaa-lakritsikakku – tee ensin pohja

  • 130 g sulatettua voita (semisti jäähtynyttä)
  • 2 munaa
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 2 dl jauhoja
  • 3 dl tavallista sokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 50 g tummaa suklaata pieninä palasina (raasteena, jos jaksat raastaa – suklaan voi jättää poiskin, pelkkä kaakaojauhe riittää, lupaan!)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • pikkiriikkisen suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuiviin aineisiin jäähtynyt voisula, jäähtynyt kahvi, munat ja suklaapalat. Jos käytät vähän vähemmän jauhoja ja sokeria mitä ohjeessa on, kakusta tulee kuohkeampi. Tämän ohjeen määrillä saat pohjasta perinteisen mutakakkumaisen eli painavan ja vähän keskeltä kostean. Kaada taikina voideltuun vuokaan (siistein tulee, jos käytät vuokaa jossa on irtoreunat). Laita uuniin alemmalle tasolle noin 20 minuutiksi, lämpöä 175 astetta. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi. Poista uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Teemat
Poimintoja Blogista:

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö