Mokkapalakakku – lastensynttäreiden kestosuosikki

Mokkapalakakku on islantilaisten lastensynttärien suosikki. Kyse on skúffukakasta eli “laatikkokakusta”. Kutsun tätä leipomusta kuitenkin mokkapalakakuksi, koska se maistuu aika samalta ja ulkonäkökin on aika tavalla yksi yhteen. Tämä mokkapalakakku on ehkä pikkuisen kiinteämpää kuin perinteinen suomalainen klassikkomokkapala.

Mokkapalakkakku resepti

Mokkapalakakku on vakkaritarjottava lähes kaikilla lastensynttäreillä Islannissa. Pehmeä suklaakakku, jota on helppo syödä, helppo tehdä ja helppo muokata, koska päälliset on helppo tuunata synttärisankarin mieltymysten mukaan. Koska suurin osa lapsista on tottunut skúffukakaan ja tykkää siitä, se on varma valinta synttärijuhlapöytäänkin. Olen joskus erehtynyt tilaamaan jonku disney-hahmokuvalla koristellun muka todella, todella hienon kakun leipomosta. Lopputulos: yli satasen hinta ja melkein kaikki jättivät kakun syömättä. Kauniin kakun lankaan en toista kertaa enää mennyt. Sen yhden virheen jälkeen meillä on lastensynttäreille leivottu tämä kakku – tai jätetty kakku kokonaan välistä ja pistetty jäätelövalikoima tilalle.

mokkapalakakku

Mokkapalakakku, ohje

Leivoin kakun kakkuvuoassa, joka oli kooltaan noin puolet uuninpellistä. Kakusta noin puolet katosi 10 lapsen vatsoihin ja se toinen puolikas jäi meidän oman perheen syötäväksi seuraavalle päivälle.

 • 2 kananmunaa
 • 150 g voita
 • 3 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 dl maitoa

Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet sokerimunavaahtoon. Lisää voisula ja maito. Kaksi Pampulan ystävistä ei voi syödä maituotuotteita, joten korvasin voin margariinilla ja maidon kauramaidolla ja lopputuloksesta tuli ihan samanlainen. Paista kakkua noin 180-asteisessa uunissa hieman alle puoli tuntia.

Uunihoidon jälkeen mokkapalakakku saa hieman jäähtyä huoneenlämmössä. Valmista sillä välin vaikka tämä kuorrute.

 • 75 g voita
 • 2 rkl kahvia
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 3,5 dl tomusokeria

Sulata voi ja sekoita voisulaan kuivat aineet. Sekoita tahnaksi ja levitä saman tien kakun päälle, ettei kuorrute ehdi kovettua astiaan jäähtyessään.

Mokkapalakkakku resepti

Koristele mokkapalakakku ihan millä vain. Jotkut käyttävät kookoshiutaleita, toiset hedelmiä. Aika usein etenkin islantilaisilla lastensynttäreillä skúffukaka koristellaan irtokarkeilla. Niin meilläkin…

Hyvää tuli!

PS. Täältä löytyy lisää suosikkireseptejäni, joista isossa osassa on joku paikallinen islantilainen twisti. Yksi omia kestosuosikkejani on majoneesia sisältävä banaanileipäresepti. Googlasin huvikseni, että onkohan joku islantilainen keksinyt pistää majoa myös suklaakakkuun. Ja kyllä tosiaan löysin sellaisenkin reseptin 😀

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Onnistunut perheloma. Case: Kalifornia

Vähän aikaa sitten pallottelin ajatuksella perheiden yhteisestä lomasta. No siinähän kävi niin, että päädyin sellaiselle lomalle tällä viikolla ihan sattumalta. Saavuimme Kaliforniaan edellisviikon tiistaina. Los

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö