Kermakakku skyr-täytteellä

Leivoin kermakakun skyr-täytteellä, koska onhan huomenna kesäiset juhlat. Meillä Islannissa ei vietetä juhannusta eli huomenna ei ole juhannusaattoa, mutta onkin jotain ihan muuta. Nigeria-Islanti-jalkapallo-ottelun tunnelmiin on virittäydytty jo monta päivää.
Paikalliseen uimahalliimme on viritelty kymmeniä metrejä Islannin-lippunauhaa. Osa firmoista  ja kaupoista sulkee ovensa huomenna aikaisemmin, että mahdollisimman moni pääsee katsomaan peliä. Harrastuksia on uudelleenaikataulutettu. Ja tänään sain kuopuksen päiväkodista sähköpostia, että huomenna vietetään jalkapalloteemapäivää kello 15 näytettävän ottelun takia. “Ei ole pakko, mutta ne ketkä haluavat, voivat tulla huomenna perjantaina päiväkotiin Islannin lipun väreissä.” Eli siis sinistä, punaista ja valkoista päälle. Jeah. Täällä voi lukea lisää islantilaisten jalkapallohuumasta – ja nähdä sen ihanan Gummin feeling good -videon!
Minäkin otan osaa. Virittäydyin tähän kaheliin tsembaloon leipomalla ihan rehellisen kermakakun. Se on perisuomalainen kermatäytekakku, joka on koristeltu Islannin-lipuksi ja joka kätkee sisuksiinsa islantilaista skyriä. Hyvää on.
Viritin kermakakkuun ideoita rakastamastani kahvipöydän herkusta eli peri-islantilaisesta skyr-juustokakusta. Otin sieltä muutaman aineksen ja pyöräytin ne täytteeksi kakkuun. Lopputulos on melkolailla täydellinen. Siis sellainen ihanan kuohkea suomalainen täykkäri, jossa on tuoreita marjoja ja paljon kermavaahtoa. Islantilaisuus tulee kanelinmakuisesta skyr-täytteestä.
Tästä riittää reilut palat kahdeksalle, jos tarjolla on muutakin.

Kermakakku skyr-täytteellä

1 lasi kananmunia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl kuohukermaa
2 dl vaniljaskyriä
muutama LU-bastogne-keksi
mustikoita ja mansikoita
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita hitaasti lusikalla, älä vatkaile enää tässä kohtaa.
3. Kaada kakkutaikina kakkuvuokaan (käytän itse silikonivuokaa, halkaisija 18 cm, syvyys 6 cm) ja paista uunin alatasolla noin 175 asteessa noin 20 minuuttia. Riippuu paljon uunista, milloin kakku on valmis, eli tarkkaile leipomusta ja kun pinta alkaa ruskistua, kokeile tikulla kypsyys. Jos pinta uhkaa kärähtää ennen kuin kakku on kypsä, laita uunissa olevan kakun päälle suojaksi kerros leivinpaperia.
4. Anna kakun jäähtyä. Kumoa sen jälkeen lautaselle ja pistä veitsellä kakku kahteen kerrokseen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita siitä puolet sivuun.
5. Tee täyte eli murskaa bastognekeksit murskaksi ja sekoita keksinumurut skyrin ja puolikkaan kermavaahtosatsin kanssa. Lusikoi täyte kakkukerrosten väliin.
6. Levitä puolet kermavaahdosta kakun päälle ja tee marjoista päivän ja vieraiden mukaan joku kiva kuvio.
Kyllähän siinä voi Islannin-lipun nähdä, jos tarkkaan katsoo.
Kivaa juhannusta, jalkapallojuhlaa, työpäivää tai ihan tavallista perjantaita. Vaikka olisi miten kylmä ja pirun sateista, on silti kuitenkin valoisaa. Eikä ole pakkasta, ainakaan kaksinumeroisia lukuja. Ei tarvita talvirenkaita. Paksun talvitakin sijasta ulkona pärjää ohuella untuvatakilla (laitan huomenna jalkapallon kisakatsomoon päälleni myös sadetakin ja sormikkaat). Otetaan tähän mahtavaan kesäriemuun iso pala kakkua!

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Aika sytyttää taskulamput

Olotilani, kun pitäisi löytää olohuoneeseen lamppu: Remonttimme etenee hitaasti, mutta se etenee. Teemme samalla periaatteella remonttia kuin millä minä kirjoitan kirjaa. Yksi kappale kerrallaan. Yksi

Lue lisää »
Yleinen

Raskaus ja painon kehitys

Meillä ei ole kotona vaakaa. Kätilökäynneilläkin on ollut vain yksi pyydetty punnitus: ensimmäisellä kerralla. Ihan omasta mielenkiinnosta olen kuitenkin neuvolakäynneillä katsonut, paljonko painoa on tullut

Lue lisää »

Vanhempainvapaat puoliksi

Tiedoksi sinulle, joka luet tätä tekstiä joskus hamassa tulevaisuudessa, kun tehtaat pyörivät tekoälyllä ja pakettimatkat tehdään Saturnukseen. Juuri nyt tätä kirjoittaessani eletään vuotta 2020 ja

Lue lisää »
Yleinen

Kun ehdottomuus laimenee

En tiedä, oletteko muut huomanneet itsessänne samaa, mutta olen tässä viime vuosina muutamankin kerran havahtunut siihen, että en ole enää lainkaan niin samaa mieltä asioista,

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö