Joustavat vaellushousut naisille

Löysin täydelliset vaellushousut. Ne ovat joustavat, istuvat hyvin, näyttävät todella hyviltä päällä ja ne sopivat vuoristovaeltamisen lisäksi myös ratsastushousuiksi vaellusratsastusmatkoille.
Nämä ovat nyt juuri ne ulkoiluhousut, mitä olen jo vuosia etsinyt. 
Tarvitsin vaellushousut, jotka kestävät tuulta, mutta eivät ole silti sadehousumaisen rahisevat ja kankeat. Halusin pöksyt, joissa voi istahtaa muhkuraiselle laavakivelle vailla pelkoa siitä, että kohta housuissa on pehvan kohdalla reikä. Joustavuus on tärkeää, koska myös pyöräilen näissä housuissa. Halusin kestävyyttä, mutta en kamalan paksuja saumoja, koska housut päällä pitäisi olla mukava istua myös satulassa.
Koska kuljen aika paljon ulkoiluvaatteissa arjessa, halusin hyvännäköiset housut. Siis sellaiset, joissa kehtaa vaelluspolkujen ohella lampsia myös kauppareissuilla ja istahtaa vaikka kahvilaan. Kiitos ei polvipusseja, isoja reisipusseja enkä sellaista vyötäröleikkausta, joka työntää muffinssin tarjottimelle. 
Ajattelin, että jospa sellaiset ulkoilusporttiratsastuspyöräilyhousut, jotka näyttävät hyvältä ja tuntuvat päällä supermukavilta, löytyisivät joku päivä.
Tänä vuonna se sitten tapahtui. Tein keväällä Partioaitan kanssa blogissa yhteistyön, jossa annoin pakkaus- ja vaatevinkkejä Islantiin matkaaville. Osana yhteistyötä sain muutamia tuotteita testikäyttöön. Bongasin silloin Partioaitan verkkokaupasta nämä Fjällrävenin vaellushousut ja halusin ehdottomasti sellaiset.
Mutta en saanut. Housut olivat loppuunmyydyt ja lisää tulisi joskus. Housut olivat kuulemma olleet todella suositut ja rekki ostettiin nopeasti tyhjäksi. Harmitti, mutta pistin nimen mieleen.
Loppukeväällä olin työmatkalla Helsingissä ja yhden työillallisen jälkeen kävin kokeilemassa onneani Partioitan myymälässä Kampissa – ja ihanaa. Niitä oli tullut lisää. Jee! Menin kolmen eri koon kanssa sovituskoppiin ja se oli sillä sinetöity. Tämä on nyt se vaate, joka on pakko ostaa. 
En pitänyt hintaa (190 €) kovin kalliina, koska sain yhdellä kertaa housut niin moneen eri tarkoitukseen.
Fjällrävenin Abisko Trekking Tightseja myydään vaellustrikoiden nimellä, mutta kyllä nämä minusta ihan housut ovat. Ne pitävät hyvin tuulta Islanninkin olosuhteissa, kestävät kosteutta ja muutaman sadepisarankin. Kangas on paksua ja todella mukavaa ja joustavaa. Muutamaan pieneen taskuun mahtuu kännykkä, luottokortti, avain ja muuta pikkusälää. Vahvikkeet polvien ja takapuolen kohdalla pidentävät kankaan kestoa. Erityisesti nuo vahvikkeet tulevat tarpeeseen ratsastuksessa, jossa juuri polvien ja takapuolen kohdalta housujen kangas ohenee ensimmäisenä.
Fjällrävenin koot ovat oman kokemukseni mukaan aika pieniä. Näitä housuja on koossa XXS–XXL ja minä ostin koon L, vaikka olen aika pienikokoinen (163 cm / 68 kg). Halusin nimittäin sen verran väljät, että alle mahtuisi syksyisin ja keväisin ja Islannin kylmässä kesässä myös ohuet villakalsarit. 
Kuten kuvista voi nähdä, niin vaikka koko on sopivasti väljä, housut eivät roiku. Vyötärön sisäpuolella oleva kiristysnauha antaa säätövaraa ja tulee tarpeeseen, koska vyölenkkejä ei ole.
Nämä housut ovat heittämällä yksi parhaimpia ulkoiluvaatehankintojani. Suosittelen!
Kuvat otti esikoinen.
Teemat
Poimintoja Blogista:
Kirjat

Kynä – kirja kirjoittamisesta

Kynä – kaikki tärkeä kirjoittamisesta ja sen bestis Kynä – Tehtäviä oman äänen löytämiseen ovat kirjoittamisen opuksia, jotka ilmestyivät lokakuussa 2020. Miksi kirjoittamisesta pitää kirjoittaa?

Lue lisää »
Hyvinvointi

Supernopea, helppo ja hyvä suklaakakku

Kävin ostamassa itselleni jäätävän hintaisen kakkulautasen. Se oli ihan luonnollinen jatkumo tähänastisille tapahtumille. On siis käynyt niin, että kävelen melkein päivittäin Skólavördustigur-katua ylös- ja alaspäin.

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö