Islantilaisen huumepoliisin herkullinen näkkileipäresepti

Tässäpä herkullinen näkkileipäresepti! Miehen pikkusisko johtaa Islannin huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden yksikköä. Pari viikkoa sitten sain tältä kiireiseltä ja sporttiselta naiselta aivan järkyttävän hyvän näkkileipäreseptin.
Kokeilin sitä eilen, ja kaksi pellillistä on nyt jo melkein loppu. Tämä leipominen on helppoa ja nopeaa. Taikinan sekottamiseen meni kolme minuuttia. Taikinan pellille levittämiseen kului toiset kolme minuuttia. Vartti uunissa ja käsissä oli korillinen järkyttävän hyvää näkkileipää. Siementen ja jyvien takia tässä leivässä on proteiinit ja rasvat kohdallaan. Herkullinen ja täyttävä välipala työpaikalle tai höttöleivän korvikkeeksi aamiaispöytään. Kokeile! Varmasti et pety.
Herkullinen näkkileipäresepti:
1 dl kaurahiutaleita
3,5 dl spelttijauhoja (mulla ei ollut, käytin puolet vehnäjauhoja ja puolet maissijauhoja)
4 dl siemeniä (mitä tahansa, mitä kotona sattuu olemaan; laitoin auringonkukansiemeniä, sesaminsiemeniä, pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
2 tl suolaa
1 dl öljyä
2,5 dl vettä

Näkkäri on helppo tehdä gluteenittomana (spelttijauhot voi korvata vaikka maissijauhoilla).

Tee näin:
Sekoita aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita toinen leivinpaperiarkki taikinaköntin päälle ja painele tai kauli paperin läpi taikina ohueksi. Poista päällimmäinen paperi ja työnnä pelti uuniin noin vartiksi. Taikinasta tulee kaksi täyttä pellillistä. Jäähtymisen jälkeen murra levystä sopivankokoisia palasia. Rikollisen hyvää.

Maistuu sellaisenaan tai perinteisillä voikkarilisukkeilla.
Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Olohuoneen kaunis seinä

Ihan sellaisella pienellä yksityiskohta-asialla olen tänään liikeellä. Pieni huomionosoitus seinällemme. Tämä tuskien ja venyneiden aikataulujen remontti on edelleen vähän sieltä ja täältä kesken, mutta olohuoneen

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö