Unelmien loma Ahvenanmaalla

Kaupallisessa yhteistyössä: Silja Line ja Suomen Blogimedia


Esikoisen puheissa on nyt jo vuoden ajan toistunut yksi sama kysymys. Voitaisiinko me vielä joskus mennä mun suomalaisen ystävän ja sen äidin kanssa laivalla sinne saarelle?

Niin liikkistä. Esikoinen puhuu usein siitä, että hänellä on Suomessa yksi ystävä – Project Mama -blogia pitävän Katjan kuopus. Mehän olemme Katjan kanssa tunteneet kohta kymmenen vuotta ja vaikka asumme eri maissa, olemme onnistuneesti saaneet järkättyä kivaa yhteistä aikaa. Oma esikoinen ja Katjan kuopus tapasivat toista kertaa viime vuonna, kun teimme yhteisen, parin päivän mittaisen ystäväreissun sinne saarelle, siis Ahvenanmaalle.

Mimmeillä mätsäsi saman tien. He vertailivat Silja Galaxyn aamiaisbuffassa suosikkejaan, kertoivat juttuja omasta elämästään, vertailivat telkkariohjelmia ja söivät hytissä yhdessä karkkia. Melko samaa agendaa toteutimme aikuistenkin kesken.

Aamiaisen jälkeen vetäydyimme hyttiin pötköttelemään. Katjan kuopus esitteli Youtubesta omalle esikoiselleni suomalaisen televisio-ohjelman nimeltä Putous. Ajatella, että minäkin silloin näin ensi kertaa yhden kokonaisen Putous-sketsin! Me muijat kahdessa polvessa kikatimme muun muassa tälle faktalle.

Ahvenanmaan-reissu oli ensimmäinen risteilymatka, jonka esikoinen elämässään teki. Minullakin oli kulunut edellisestä kerrasta ainakin kymmenen vuotta. Viimevuotinen matka virkisti kummasti muistia siitä, kuinka mahtavaa risteilymatkailu parhaimmillaan voi olla.

Mihinkään ei ole kiire tai säätö. Risteilyllä on sellaisessa onnellisessa kuplassa. Sitä on matkalla jonnekin, mutta ei vielä perillä eikä enää kotonakaan. Välitilassa leijuminen on mahdollisimman rentouttavaa, kun keskittyy tekemään niitä asioita, joista pitää. Lapset hakivat taikurilta ilmapallot, mutta viihtyivät muutoin kaksistaan leikkien. Me muijaporukan aikuiset keskityimme syömiseen ja juoruamiseen.

Ahvenanmaalle meitä vei aamulautta Turusta, joten istuimme menomatkan lähinnä aamiaisbuffassa. Paluumatka Turkuun sujui mukavasti iltapäivälautalla Silja Baltic Princessin kyydissä. Matka-ajassta suurin osa vierähti Happy Lobster -ravintolassa, joka ylitti omat odotukset. Ruokalista oli todella hyvä, samoin viinivalikoima. Voisin lähteä päiväristeilylle ihan vaan tuon ravintolan takia eikä muukaan matkaseurue varmasti pitäisi ideaa kehnona.

Meriseikkailuun ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maapalloa kokeakseen jotain uutta ja kiinnostavaa. Meidän reissuporukalle Ahvenanmaa oli uusi, ihmeellinen ja älyttömän mukava paikka. ”Ulkomaanreissu” ilman ulkomaanmatkaa. Avain kuin olisimme olleet jossain kaukaisemmassakin kohteessa, kaukana kaikesta tutusta, käppyrämäntyjen, sileiden kallioiden ja kalastajien valtakunnassa.

Matka jätti kipinän. Ahvenanmaalle tekisi mieli palata. Mieleeni on alkanut piirtyä kevyt sporttilomasuunnitelma, joka sisältäisi paljon pyöräilyä. Lähiömutsin Hannehan vei oman laatikkopyöränsä Ahvenanmaalle, mutta pyöriä voi ihan hyvin vuokrata periltäkin.

Ahvenanmaan suurin pyörävuokrausfirma taitaa olla RO-NO-Rent. Yrityksellä on kaksi toimipistettä Maarianhaminassa ja tarjolla on aikuistenpyöriä, lastenpyöriä, laatikkopyöriä ja perässävedettäviä lastenkärryjä. Pyörän saa viikoksi muutamalla kymmenellä eurolla.

Vähän syksymmällä, kun meno rauhoittuu entisestään ja puut vetävät ylleen kauniit värikerrokset, olisi täydellinen hetki mennä romanttiselle parisuhdelomalle. Ottaisin mieheni mukaan ja menisimme muutamaksi yöksi HavsViddenin merenrantahotelliin Ahvenanmaan pohjoisrannalle. Päivällisen jälkeen voisimme tehdä kävelyretkiä syysauringon lämmittämillä sileillä rantakallioilla. Aamulla nauttisimme hitaan aamiaisen merelle tuijottaen. HavsViddenin seutu kallioineen on kiistatta yksi upeimpia alueita, mitä olen Suomessa nähnyt, ja HavsViddenin hotellia suosittelen ihan kaikille.

Jos mietit tulevalle kesälle nastaa kesälomakohdetta, ota Ahvenanmaa harkintaan. Siellä on vaikka mitä. Merta, rantoja, pikkukaupungin tunnelmaa, hyviä ravintoloita ja mielettömän hyvät ulkoilumaastot.

Silja Linen Ahvenanmaa-sivustolta löytyy pian vinkkijuttuni omiin reissutärppeihin vaikkapa parin vuorokauden mittaiselle Ahvenanmaan-reissulle. 

Teemat
Poimintoja Blogista:
asunnon ostaminen taloude alamaessa
Perhe ja arki

Oho! Ostimme asunnon talouden alamäessä

Juttu sisältää mainoslinkin.* Ostimme siis uuden kodin. Allekirjoitimme kauppakirjat kuukausi sen jälkeen, kun koronavirus alkoi sairastuttaa ihmisiä Euroopassa, sulki maiden rajat, aiheutti massatyöttömyyden ja pisti

Lue lisää »
Matkailu

Pakettimatkavinkit Fidzille

Tänä talvisena sunnuntaina on niin kaunista, että pitää tehdä retki. Mutta koska kuopuksella on nuhaa ja olen lasten kanssa yksin kotona, tehdään retki tällä kertaa

Lue lisää »
Yleinen

Parhaat vinkkini Barcelonaan

Olimme viime viikolla puolison kanssa cavan huuruisella reissulla Barcelonassa, entisessä kotikaupungissamme. Asuinvuosistamme Katalonian pääkaupungissa on vierähtänyt kohta vuosikymmen, mutta yhä vaan sinne on mahtava palata.

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö