Maailman paras perunasalaatti

Jos olisi pakko valita yksi ruokalaji, jota syödä elämäni loppuun asti joka päivä, se olisi tämä maailman paras perunasalaatti. Sen makuun ei kyllästy koskaan. Tykkään kiinteän perunan mausta ja kun siihen sekoittaa majoneesia, suolakurkkuja, kapriksia ja pakasteherneitä, mikään määrä päiviä ei tunnu liian suurelta tämän herkun lappamiseen.

Saanko siis esitellä: maailman paras perunasalaatti, eikä ole muuten edes islantilainen. Vaan pikkusiskoni resepteistä lainattu! Kabulissa – ja nykyään Georgiassa – tätä salaattia tulee harvemmin kuulemma tehtyä, mutta aina kun tapaamme Suomessa, esitän toiveen että tätä saisi edes yhden kerran. Onneksi toivettani yleensä kuunnellaan.

Salaatti sopii syötäväksi sellaisenaan tai vaikkapa grilliruoan kaverina. Juhlapöydän lisukkeena tämä perunasalaatti on vaarallinen, koska muut herkut eivät mahdu enää vatsaan, sillä tätä tulee aina vedeltyä vähintään pari kauhallista.

Salaatin tekeminen vaatii vähän aikaa, mutta sen mokaaminen on vaikeaa. Mitään annostelumääriä ohjeeseen ei ole. Tämä kuuluu tehdä hihaa vähän ravistellen – ja usein maistellen!

Paras perunasalaatti eli “noin suunnilleen” -ohje

– Kiinteitä perunoita
– Valkosipulia noin yksi kynsi (parempi kuulemma tulee jos laitat kolme kynttä)
– Maustamatonta majoneesia (jonka sekaan voi halutessaan sekoittaa maustamatonta jogurttia niin saa ruoasta vähän kevyempää)
– Pussillinen pakasteherneitä
– Kapriksia (noin hyppysellinen)
– Suolakurkkua kuutioituna pieneksi
– Hieman sinappia ja hieman etikkaa, maun mukaan
– Mustapippuria maun mukaan, suolaa samoin
– Kokonaisia rosee- ja viherpippureita.

Keitä perunat edellisenä päivänä. Kokkauspäivänä kuori perunat ja kuutioi ne. Jätä perunanpalat isoiksi (minusta ne maistuvat paremmalta niin). Paista perunat nopeasti pannulla voissa tai öljyssä yhdessä pieneksi pilkotun valkosipulin kanssa siten, että perunanpalasiin tarttuu vähän ruskeaa väriä. Anna perunoiden jäähtyä jälleen. Sekoita paistettujen perunankuutioiden sekaan herneitä, vähän kapriksia ja vähän suolakurkunpalasia. Lisää sekaan muutama ruokalusikallinen majoneesia (tai majoneesi-jogurttiseosta) ja sekoita. Lisää tarvittaessa majoneesikastiketta. Lisää suolaa ja pippuria, etikkaa ja sinappia. Sekoita varovasti, että perunat eivät muussaannu. Lisäile raaka-aineita oman maun mukaan. Lopuksi heitä salaatin päälle kokonaisia rosee- ja viherpippureita. Jos salaatin päälle haluaa laittaa koristeita, suosittelen tilliä.

Laita paras perunasalaatti jääkaappiin vähintään tunniksi ja sen jälkeen….uuh…se on valmis syötäväksi.

Hyvää ähkyä! (Näppikseni on btw nyt kuolassa.)

PS. Jos mietit jotain muuta helppoa ja mieleenpainuvaa tarjottavaa illanistujaisiin, kannattaa ehdottomasti ottaa testattavaksi tämä islantilainen voileipäkakku.  Se on vastoin kaikkia nimensä luomia ennakko-odotuksia lämmin ruokalaji. Aivan ihana mättö-/lohturuoka, jonka voi helposti tehdä myös vegeversiona.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Muistotreeneissä surua ja hikeä

Meillä oli tänään crossfit-salilla hieman erilaiset harjoitukset. Päivän kaikki treenit oli omistettu itsemurhan tehneen nuoren miehen muistolle. Hänen puolisonsa työskentelee tällä samalla salilla valmentajana, ja

Lue lisää »
juoksutreenit viikko 2
Hyvinvointi

Huhhei ja 8 viikon juoksutreenit

Juoksutreenit. Tripla-lääh. Liikuntalaji, joka olisi niin yksinkertainen, vähän varusteita vaativa, sopisi minne tahansa ja sitä voisi harrastaa ihan missä tahansa. Ja siinä kehittyminen tekisi hyvää

Lue lisää »
Suosikkireseptit

Paras tomaattikeitto

Paras tomaattikeitto – tässä se on. Ei tarvitse enää etsiä, se on löytynyt! Rakastatko tomaatteja? Tämä on sinun reseptisi. Suhtaudutko skeptisesti tomaattisoppaan? Siinäkin tapauksessa tämä

Lue lisää »
Yleinen

Harvinainen talvipäivä Reykjavikissa

Viikonloppuna saimme nauttia todella harvinaisesta talvisäästä Reykjavikissa. Oli hieman pakkasta ja satoi lunta alaspäin. Tuuli ei pitänyt yhtään ääntä. Lähdimme pulkkamäkeen ensimmäistä kertaa tänä talvena.

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö