Maailmanympärimatka – hinta ja reitti

Mitä pitää tehdä lokakuun ekana päivänä, jolloin sää on niin ankea, että tekisi mieli itkeä? Pysyä sisällä, avata tietokone ja suunnitella neljän kuukauden kuluttua alkavaa pakettimatkaa. Tammikuun puolivälissä otan käyttöön sen freelancerin ainoan pysyvän työsuhde-edun: joustavan työntekopaikan. Asettelen laukkuun mukaan vähän vaatteita, tietokoneen ja laturin. Otan mukaan perheen & paketin ripulilääkkeitä ja lähdemme neljäksi kuukaudeksi matkalle. Pitkälle matkalle. Aion pitää myös ihan oikeaa lomaa ja nauttia viimeisen 10 vuoden aikana kertyneistä pitämättömistä talvi- ja kesälomista.

Lapsen kanssa reissaaminen laittaa matkustamiselle omia reunaehtoja. Mietimme, mitä haluamme ja pystymme reissulla tekemään ja mistä lapsi tykkää ja mistä se vetää hepulit. Valitsimme kohteet pitäen mielessä nämä kaksi periaatetta:

1. Ei suoriteta. Matkustaessa en halua suorittaa mitään. En nähtävyyksiä, maanosia, kaupunkeja tai kyliä. Haluan mieluummin oppia tuntemaan yhden paikan hyvin kuin juosta läpi kolmekymmentä kohdetta hikinen rinkka selässä  ja paniikki otsalohkossa.

2. Ei stressata. Kun on paljon aikaa yhdelle kohteelle, säätö ja stressi pysyvät minimissä. Koska uusi paikka stressaa aina vähän. Missä on kauppa? Mistä voi ostaa laastareita? Mistä se bussi lähtee? Voikohan tuolla rannalla uida? Mitä täällä ostetaan aamupalaksi? Kun olen oppinut yhden paikan tavoille, haluan olla siellä vähän pidempään.

Valitsimme neljän kuukauden reissulle neljä rauhallista kohdetta, joissa kussakin vietämme noin kuukauden.

Thaimaa / Ko Lanta. Perustelut löytyvät täältä.
Uusi-Seelanti. Vähän kuin Islanti, mutta meressä voi uida ilman avantouintiefektiä.
Samoa ja Fidzi. Ovat mielikuvissani paratiisisaaria Tyynellämerellä. Paikkoja, jossa tulee vietettyä paljon aikaa rannalla.
Kalifornia. Matkan road trip -osuus. Lennämme Los Angelesiin, vuokraamme auton ja ajelemme hyvältä tuntuvaa tahtia Seatleen. Siinä välissä käymme (vihdoin) moikkaamassa alueella asuvia ystäviä, pysähdymme muutamalla viinitilalla, nukumme nuhjuisissa motelleissa ja pidämme auton ikkunaa auki rantatiellä.

Neljä kohdetta, neljä kuukautta, kolme ihmistä, yhdeksän lentoa. Mitä se kaikki maksaa?

Käytin viikon hintavertailuun ja tarjouksien kyselemiseen – ja joka minuutti oli sen arvoista. Hintaerot ovat nimittäin merkittäviä.

Muutama lentoallianssi tarjosi maailmanympärilippuja haluamalleni reitille suunnilleen samaan hintaan: liput kolmelle 9 000 euroa.

Kaleva Travel olisi laskuttanut pelkästä tarjouksen tekemisestä 50 euroa. Juu ei kiitos.

Laitoin lopuksi viestiä opiskeluajoilta tutulle Kilroylle, joka ylitti kaikki odotukseni. Myyjä ei sulkenutkaan puhelinta, kun kerroin, että olemme varhaiskeski-ikäistyvä lapsiperhe, joka ei halua reilata tai poimia kookoksia australialaisella työleirillä. Sen sijaan sain salamannopeaa asiakaspalvelua, asiantuntevia matkavinkkejä (kerrottiin, että pysähtyminen Fidzille viikoksi ei nostaisi lentolippujen hintaa yhtään) ja edullisimman hinnan: koko paketti peruutusvakuutuksineen 6 513 euroa. (Harmi, että Kilroyllä ei ole affiliate-ohjelmaa, olisin mielelläni suositellut.)

Teemat
Poimintoja Blogista:

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö