Kesälomalle elokuussa?

Me tehtiin tänä vuonna vähän erilainen kesäloma-aikataulutus kuin menneinä vuosina. Lapset ovat lomalla kesäkuusta elokuuhun, me aikuiset yleensä heinäkuussa. Sellainen perinteinen kombo. Viime kesänä valinta alkoi kuitenkin harmittaa elokuussa. Täällä järjestetään aika paljon ohjelmaa koululaisille (maksullista tosin) kesä- ja heinäkuussa. Sitten kun elokuu koittaa, kaikki harrastetoiminta loppuu ja vanhemmilla käynnistyy työt. Koska koulut alkavat vasta elokuun kolmannen viikon jälkeen, siinä tulee aika hiton pitkä ei-ole-mitään-tekemistä-mitä-mä-teen-koska-tuut-kotiin-putki. Niinpä me päätettiin, että tänä vuonna tehdään eri tavalla. Otetaankin meidät lomat vasta elokuussa.

Nauvo haukiburgerit

Tässä on mun mielestä monta plussaa. Ensinnäkin lapset ovat alkukesän kiireisiä omissa jutuissaan. Se tarkoittaa todella leppoisaa työskentelyaikaa ilman mitään ohjelmatoimistona toimimista ja toisaalta kaikelle muulle jää enemmän aikaa (ehdin tehdä työt, treenata JA tehdä safkat vailla kiireen tuntua). Kenenkään ei silti tarvitse herätä ennen puoli yhdeksää, mikä tuo elämään huimasti iloa ja riemua. Voi, jos voisi aina aloittaa päivät tähän kellonaikaan!

Töiden teko keskikesällä on ihanaa! Siis kun vertaa vaikka alkusyksyyn tai joulunalusaikaan. Kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun on töissä rauhallista, koska lähes kaikki muut ovat lomilla. Ei tule meilejä, ei puheluita ja whatsappi, släkki ja teamskin ovat hiljaa. Ehdin tehdä kaikkea keskittymistä vaativaa vailla jatkuvia pysäytyksiä. Tämä onkin ollut aivan mahtava havainto! Olen kirjoittanut Hildur-sarjan seuraavaa kirjaa melkein kaksi kertaa nopeammin kuin talvella, koska kun kukaan ei häiritse, tekstin flow syntyy nopeammin ja homma etenee kuin juna. Tai ainakin omasta mielestä. Eeeeehkä silläkin on vaikutusta, että näin kesällä mieli on rento ja oma sisäinen kriitikko lepotilassa, eli rimakin on alempana. Se selviää sitten, kun kustannustoimittaja saa tämän luettavaksi. Jos syksyllä täytyy paljon fiksailla, niin sitten fiksaillaan. Kunhan se eka versio nyt vaan valmistuisi, se kun on minusta kaikista vaikeinta tässä fiktion kirjoittamisessa.

Kutkuttava odotus. Tällä tavalla loppukesästä lomaillessa ei tule fomoa muiden lomista, koska omassa mielessä on se oma loma, joka koittaa vähän myöhemmin. Tunnelma on vähän sama kuin isoa irtokarkkipussia hautoessa. Odotus on ihanaa, kun sitä voi vähän pitkittää ilman, että maaliviiva häviää minnekään.

Kun kesällä tekee töitä, ehtii suunnitella lomaa samalla siinä virtuaalitoimiston hiljaisessa huminassa. Meidänkin kesälomasuunnitelmat alkaa olla naulattu. Se etenee kutakuinkin tähän tapaan:

Pampula

Kun kesävieraat ovat käyneet ja puolison loma alkaa, me lähdetään kiertämään viikoksi Islantia. Mä olen sen viikon vielä töissä. Länsivuonoilta pohjoiseen, itään, etelään ja lopuksi Reykjavikiin, josta lennetään Suomeen sille varsinaiselle kesälomalle. Saarikierroksen tavoittena on mulle kirjoittaa (teen töitä autossa – koska oma loma alkaa vasta elokuun alussa) ja noille muille kiipeillä ja telttailla. Sillä välin kun he kiipeilee, mä otan läppärin ja menen jonnekin leirintäalueen katokseen vastamelukuulokkeet päässä. Pampula ei ole vielä kertaakaan kiertänyt tätä saarta, joten tämä on hänelle eka kerta.

Suomen-reissu ja MUN KESÄLOMA alkaa Helsingistä. Muutama päivä ihanassa hotellissa (ajatella, sain St Georgesta jonkun huiman kesätarjouksen myötä majoituksen neljälle lähes samaan hintaan kuin Scandicin keskustahotelleissa olisi maksanut…), Linnanmäellä, Heurekassa ja jossain köysikiipeilypuistossa (keskustan liepeiltä varmaan löytyy joku, jonne pääsee julkisilla – saa vinkata; ja katson jossain kohtaa googlesta). Sen jälkeen suunta kohti Turkua ja Ahvenanmaata. Oon varannut meille majoituksen ja polkupyörät vuokralle viideksi päiväksi. Pyöräillään satamasta Getaan (ahh, jess, Havsviddenin rantatalo, jonka varasin jo talvella) ja takaisin. Sen jälkeen mökkeilemään pariksi viikoksi mun siskojen ja äidin kanssa ja jotain pientä seikkailua siellä lähialueilla.

Näin mahtavan meemin tiktokissa, jossa muisteltiin lapsuuden kesien parasta muistoa. Ja sehän oli se, että joku toinen maksaa sun kesäloman. Hahahahah, samastun! Tässä saakin paiskia duunia, että saa tämän kesäloman maksettua, mutta on se wörttiä.

11 Comments

 • A

  Kuulostaa hyvältä!

  Meillä oli 3.kesä peräkkäin, kun tehtiin kesälomareissu heti kesäkuun alkuun/ennen juhannusta. Olen opettaja eli aika paljon ois vapautta valita, milloin reissuun lähtee, mutta jotenkin pääsen nopeammin loma fiilikseen, kun lähdetään suht nopeasti reissuun. Ja sit se tietyllä tavalla ”pakollinen” juttu on tehty, sit sitä ei lapset odota vaan loppukesän voi mennä just silleen, kun mieli tekee. Ja on se vaan halvempaa ja VÄLJEMPÄÄ mennä Suomessakin kesäkuussa kuin heinäkuussa. Säät on suosineet joka kerta ja ne helteisimmät ajat on kiva olla kotona ja käydä rannalla.

 • Mk

  Leppävaarasta (vartti junalla ja kävelyä 1,7 km bussien ulottumattomiin) löytyy Seikkailupuisto Huippu jossa pääsee kiipeilemään. En ole kokeillut, liian korkealla…

  Lähempää keskustaa ei tule muita mieleen. Vietessä on Leppävaaran maauimala, jos haluaa samalla reissulla uimaan.

 • TM

  Peukku tälle! On hauskaa, kun kokeilette asioita, sulta saa monesti ideoita siihen, että perhemeininkiä voi tehdä myös vähän eri tavoilla, kiitos niistä! Hgin keskustan liepeillä kiipeilypuistoja: Mustikkamaalla (pääsee metrolla Kalasatamaan tai Korkeasaaren bussilla) tai Talissa (pääsee bussilla).

 • Papu

  Omaa lomaa sääntelee taloushallinnon kuukauden katkot. Eli loma ollut jo kaauuuuaaaan kolmen viikon pätkä heinäkuussa. Ensi kesänä saattaa olla jopa neljä viikkoa, mutta heinäkuu. Itse lomailisin mieluimmin elokuun loppupuolella. Ja hei Zippy-seikkailupuisto Munkkiniemessä, nelosen ratikalla pääsette lähelle. http://www.zippy.fi

  Oikein ihanaa lomaa ja ah, hauska kuulla, että Hildur saa jatkoa!

  • Papu

   Korjaus omaa ohjeeseeni, Zippy on siis Munkkivuoressa Talin keilahallin vieressä. Bussi 30 tulee lähelle.

 • LeenaK

  Mustikkamaalta Korkeasaaren kupeesta löytyy myös kiipeilypuisto. Ihanat lomasuunnitelmat – toivotan hauskaa lomaa!

 • Vuokko

  Paloheinässä on hyvä kiipeilypuisto. Bussilla pitäis päästä keskustasta sinne.
  Leppävaara toki myös ok ja siellä paljon muutakin tekemistä. Jotenkin ne maahantulot siellä on vaan huonommat, kuin Paloheinässä.

 • Laura

  Talista löytyy Zippy, Mustikkamaalta Korkeen seikkailupuisto, molempiin pääsee yhdellä bussilla suoraan keskustasta.

 • Miia

  Hei. Onko Islannin kaupat kiinni ma 1.8.? Villapaita ostoksille haaveiltais menevämme silloin Reykjavikissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *