Satun kirjoittajakoulu – kirjoita kirja!

Ootko haaveillut kirjan kirjoittamisesta, kiinnostaisiko kirjoittajakoulu? Tai ehkä sinulla on jo idea ja valmiita sivujakin, mutta kustantajaa ei ole lötynyt? Jospa saisi sen ensimmäisen apurahan! Tai ensimmäisen ison apurahan? Päätin pistää osaamiseni pakettiin ja tarjota mahdollisuutta osallistua järjestämääni koulutukseen. Nyt kun tähän hiljentyneen työkalenterin takia on aikaa.

kirjoittajakoulu kirjoita kirja

Olen työskennellyt sivutoimisena kirjailijana reilut kymmenen vuotta ja julkaissut tusinan verran kirjoja seitsemän eri kustantajan kanssa. Kokemusta apurahojen hakemisesta (ja saamisesta), kustantajien kosiskelusta, käsisten puljaamisesta ja ideoiden hiomisesta, kirjojen markkinoinnista ja kirjojen monetisoimisesta (niillä itse kirjamyynneillä kun aika harva elää) on kertynyt kuljettujen kilometrien aikana reppuun jonkin verran. Olen pitänyt kirjoittajakoulutuksia kirjamessuilla ja matkamessuilla, kommentoinut yksittäisten kirjoittajien käsiksiä ja pitänyt verkkokoulutuksia eri aiheista. Multa on monta kertaa kysytty, voisinko järjestää kurssi kirjan kirjoittamisesta – ja olen monta kertaa vastannut, että sellainen on kyllä suunnitelmissa.

Nyt ovat olosuhteet sitä luokkaa, että minulla oli vihdoin aikaa rykäistä suunnitelma toteutukseen ja julkaista ensimmäinen Satun Kirjoittajakoulu!

Kenelle Satun Kirjoittajakoulu sopii? Kaikille, jotka haaveilevat kirjan kirjoittamisesta, joilla on jo ehkä idea, ehkä jo näkökulma, osalla ehkä jo käsiskin valmiina. Tällä kurssilla emme opiskele kirjoittamista (se vaatii pidemmän ajan ja paljon harjoitustehtäviä), vaan sitä, mitä kirjan kirjoittaminen vaatii, miten kirjan kirjoittamisen kanssa kannattaa edetä, että siitä saisi joskus valmiin, milloin kustantajaa etsitään ja miten, millaisia apurahoja voi hakea (apurahoja on tosi paljon erilaisia ja osa on sellaisia, jotka on tarkoitettu nimenomaan esikoiskirjailijoille) ja kuinka kivaa (tai kamalaa!) kirjan kirjoittaminen voi olla.

Haluan tehdä tämän ensimmäisen Kirjoittajakoulun mahdollisimman kevyenä, jotta hinta pysyisi mahdollisimman matalana eli mahdollisimman moni kiinnostunut pystyisi osallistumaan. Kyselin Instagramin puolella, paljonko ihmiset olisivat valmiita maksamaan tällaisesta kurssista ja sain ehdotuksia kahdestakympistä kolmeensataan euroon. Yleisin hintakipuraja meni noin sadassaviidessäkympissä. Koska taloustilanne on nyt epävarma ja kaikilla huolta toimeentulosta, halusin laittaa hinnan mahdollisimman matalaksi. Tämä on myös testikoulutus – jos kiinnostusta riittää ja tämä tuntuu toimivalta, saattaa olla, että järjestän vastaavan koulutuksen joskus uudestaankin.

Satun Kirjoittajakoulu järjestetään Facebook-livenä. Avaan yksityisen ryhmän, jossa julkaisen kaksi tunnin mittaista livevideota (27.3. ja 30.3.) kello Pikku Kakkosen aikaan eli 17.-18.30). Tallenteet jäävät katsottavaksi myöhemmin, jos joku osallistujista ei pääse mukaan livelähetykseen tai ehdi katsoa koko lähetystä putkeen.

Kahden tunnin mittaisen luennon lisäksi kirjoittajakouluun osallistujat saavat kukin puolen tunnin mittaisen henkilökohtaisen mentoroinnin, jonka sisältö räätälöidään osallistujan omien tarpeiden mukaan. Voin auttaa tekemään apurahahakemusta, kommentoida käsistä/käsisideaa, neuvoa kustantajan löytymisessä tai pallotella ideoita. Voin myös oikolukea, mutta puolessa tunnissa ei kovin montaa sivua ehdi… Yksityinen Kirjoittajakoulu-ryhmä jää linjoille kuukaudeksi vertaistukikanava, jossa voimme kaikki keskustella yhdessä ja kommentoida toistemme ideoita ja ajatuksia.

Superia! Olen niin innoissani tästä! Jos sinäkin olet ja haluat ilmoittautua mukaan, tee näin. Laita minulle sähköpostia: satu(ät)satu (piste) is. Laitan sinulle laskun (maksuvaihtoehtoina PayPal tai tilisiirto) ja maksun jälkeen kuitin ja kutsun fb-ryhmään.

Sitten ryhdytään kirjoittamaan seuraavaa bestselleriä! Rakkautta koronan aikaan? Ystäviä, rakkautta ja etätöitä? Näin opettelet piirtämään käsijalkaisia?

Kysyttävää? Kommenttiboksi on auki.

20 Comments

 • henna

  Huippuidea, vaikka en pystykään nollatuloisena väliinputoajana osallistumaan. Toivottavasti vedät tämän joskus uudestaan. Kirjani teemalla ”rakkautta ennen koronaa” on jo melkein valmis, mutta se on ensimmäiseni ja olen siis aika hukassa sen kanssa. Jatkan viilaamista 😀 Kerrothan sitten miten kurssi meni!

  • Satu Rämö

   Kiitos, Henna! Varmasti tulee joskus uusinta, vastaanotto tälle kokeilulle on ainakin näin parin päivän kokemuksella niin positiivinen 🙂

  • Satu Rämö

   Siinä tapauksessa osallistuminen ei ikävä kyllä onnistu… Se on harmi! Muutama on kysynyt fb:n ulkopuolista osallistumista, mutta tällä hetkellä mulla ei ikäväkseni ole mahdollisuuksia siihen. Jos seuraava kurssi järjestetään, niin sitten jossain muussa online-ympäristössä, että kaikki pääsevät mukaan <3

  • Hilla

   Kiva idea, vaikka en sitä nyt itse tarvitsekaan. Maksaisin mielelläni Hennan puolesta maksun, jotta hän pääsisi mukaan. Onnistuuko niin, Satu?

   • Satu Rämö

    Aah, no nyt tajusin, Tuonne alkuun, ensimmäiseen kommenttiin. Kannattaa laittaa mulle sähköpostia, sovitaan maksujutuista siellä 🙂

 • Tiina

  Hei Satu! Onpa mainio idea. Sisältö kiinnostaa mutta jäin miettimään, onko tässä tietokirjafokus vai sopiiko romaanin kirjoittajalle myös?

  • Satu Rämö

   Kiitos Tiina! Tällä kurssilla ei opiskella kirjoittamista itsessään (se vaatisi pidemmän kurssin ja paljon harjoitustöitä – sellainen on tulossa syksyllä, kun Kynä – Kaikki tärkeä kirjoittamisesta harjoituskirjoineen julkaistaan). Tämän kurssin opit soveltuvat siis sekä tieto- että kaunokirjoittamiseen, tai esm. lastenkirjoihin. 🙂

 • Maijalan Anna

  Siis apua miten ihana juttu! Ja lisäksi taisin just keksiä yhden ison ongelman kaikessa tekemisessäni, koska eka ajatus oli että voi vitsi tähän haluan osallistua ja toka heti perään en kyllä uskalla, apua tuollainen kahdenkeskinen mentorointi, enhän mä osaa oikeasti mitään… Aion uskaltaa sit kuitenkin, tsemppaat hetken itseäni ennen kuin laitan viestin.

  • Satu Rämö

   Mukaan vaan 🙂 Ja tosiaan nuo kaksi luentoa on fb-livessä, eikä siellä tarvitse edes kommentoida, jos ei halua, voi vaan katsella ja kuunnella. Ja henkilökohtainen mentorointi voidaan tehdä joko skypellä tai kirjallisestikin, riippuu vähän aiheesta, mistä haluaisi tsempitystä.

 • Eppu

  Niin kreivin aikaan tuli tämä! Juuri arasti luonnostelin kauan hautomaani kirjaideaa paperille. I’m in!

  • Satu Rämö

   Joo tosiaankin! Oon suunnittelemassa sellaista kolmen muun kanssa, että saadaan mahdollisimman hyvä sisältö kurssille 🙂

 • Antti Helin

  Vitsi tämä on kyllä kova! Just mietin, että olisiko nyt aika vihdoinkin tarttua vuosikausia hauduteltuihin mutta ajanpuutteen takia toteutumatta jääneisiin kirjoitusprojekteihin. Vielä on vähän rästihommia, joten tämä kurssi taitaa jäädä väliin, mutta jos näitä tulee lisää, niin olisi kyllä hienoa päästä osallistumaan.

  • Satu Rämö

   Yes, mahtava kuulla että tämä viehätti! Suunnitelmissa olisi järjestää vastaava kurssi kesällä. 🙂

 • Marjatta Kylmälä

  Moi Satu!
  Lueskelen aina silloin tällöin juttujasi. Kaikki alkoi, kun etsin .lentoja 2010 Torontoon. Iceland Air tarjosi pysähdystä Reykjavikissa. Sittemmin olen tehnyt kaksi ratsastusreissua, joihin olen saanut vinkkejä sinulta. Minun siskoni ja veljeni asuvat Canadassa, joten vieraillessani heidän luonaan pysähdyn yöksi Reykjavikiin. Se keventää matkustamista!
  Eläkkeelle jäätyäni 2013 olen pohtinut kirjoittamista… Olen pitänyt aina päiväkirjaa. Harmittelen vain, kun poltin teini-iän kirjat aikuisena. .Olen kirjoittanut nettiin ÄÄNIMERI-sivustolle muistojani merimiesajoilta. Minulla on ollut hevosia 25 vuotta. Heppamuistoistojakin voisi käyttää.
  Nykyään olen SPR:n monikulttuurisessa naistenkerhossa ja Akateemisten Naisten Luetaan yhdessä-verkostossa vapaaehtoistyössä. Eli jotain faktaa ja fiktiota eletystä elämästä voisi kehitellä…
  MUTTA 1. naputtelen vain kahdella sormella enkä hallitse teknisesti kirjoitusohjelmaa.
  MUTTA 2.käytän somessa vain sähköpostia. En ole halunnut liittyä Face Bookiin. Tekisinkö sen nyt… olisko minusta?
  MUTTA 3. Olen nyt 72 v. Siksipä juuri haluaisin kirjoittaa, kun muistan vielä.

  On tästä koronasta ollut se hyöty, että minun on pitänyt opetella study English on line kansalaisopiston ryhmässä. Ja jumppakin on läppärillä
  Onnea ja menestystä ideallesi!

  • Satu Rämö

   Kiitos paljon 🙂 Ja kiitos aivan ihanasta viestistä!
   Kyllä on kuulemma kirjoja kirjoitettu kaksisormijärjestelmälläkin; hitaamminhan se käy, mutta mihinkäs tässä kiire on <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *