Sata pullaa kyläläisille

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja terveiset pyhäpäivään täältä Islannista! Ihanaa että on olemassa kaksi kotimaata ja niistä toinen on sellainen, jonka kielessä ei ole prepositioita ja jossa lentokentälle ja naapurimaahan pääsee junalla. On monta risteilyä joka päivä Tukholmaan ja Tallinnaan, hyllymetreittäin lastenkirjallisuutta ja loistava kirjastojärjestelmä. Hassuja sanoja, jotka eivät ole vitsejä. Asuntotuotantotoimisto.

Me juhlistamme suomalaisuutta täällä Isafjördurin kylässä kutsumalla kaikki tutut viikonloppuna suomalaisille joulukahveille. Valmistamme itse 12 litraa glögiä, leivomme 50 joulutorttua ja litran pullataikinasta niin paljon korvapuusteja kuin mahdollista. Pata porisee, pullataikina nousee.

Itsenäisyyspäivän tunnelmissa suosittelen lukemaan Katjan blogista jutun suomalaisuudesta. Se on mahdottoman hieno pätkä tekstiä.

Ei tarvitse mun takia kahvia keittää.
Otan itsekin.
No sitten.

Minä lähden nyt keittämään sitä glögiä. Ihan vaan vieraita varten. Jos nyt kukaan edes tulee.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Cava-juhlat Barcelonan maaseudulla

Barcelonan paras vuodenaika on lokakuussa cava-festareiden aikaan. Silloin Barcelonan juna-asemalta pääsee noin tunnissa Sant Sadurní d’Anoiaan kauhomaan Kataloniassa shampanja-metodilla valmistettua kuoharia eli laatucavaa lompakkoystävällisin hinnoin.

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö