Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Unelmahommissa – odotettu jatko-osa

Heipparallaa! Terkkuja täältä näppiksen takaa! Tänä kesänä kirjoitetaan taas kirjaa. Sinänsä siinä ei kyllä ole mitään uutta. Työelämäni on viimeiset vuodet rytmittynyt kirjojen ympärille. Aina on joku kirja kesken. Joko olen käsikirjoituksen kimpussa, suunnittelemassa seuraavaa kirjaa, hankkimassa taustamatskua, rahoitusta ja inspiraatiota tai tekemässä viimeisiä pikkukorjauksia vedoksiin. Nyt ollaan taas kirjoitusvaiheessa. Unelmahommissa-kirjan odotettu jatko-osa ilmestyy ensi vuoden alussa. Jebajebajee! 

Ensimmäisestä kirjasta on tullut hurja määrä palautetta. Olen ollut välillä vilpittömän hämmentynyt kaikesta siitä palautemäärästä, jota olen kanssakirjoittajani Hannen kanssa saanut teiltä kirjamme lukeneilta tai kuunnelleilta. Tässä muutama esimerkki:

Kiitos niin paljon teidän kirjasta. Luettuani sen rohkaistuin hakeutumaan ihka uudelle alalle, vaikka olenkin jo aika ”vanha” ja ollut kauan työelämässä. Nyt minulla on uusi ammatti ja työpaikka enkä ole koskaan aikaisemmin ollut näin onnellinen töissä. Onneksi uskalsin.

Erityiskiitos teille Satu ja Hanne siitä rehellisyydestä ja realistisuudesta joka huokuu kirjasta. Tykkäsin erityisesti siitä että kannustatte kokeilemaan uutta ja olemaan rohkea mutta ilman että koko elämä pitäisi laittaa uusiksi kerralla. Teidän kirja näytti minulle, että itseä miellyttäviä muutoksia voi tehdä myös pienin askelin.

Opin arvostamaan omaa työtäni enemmän ja sain paljon apua esimerkiksi hinnoitteluun. Kiitos siitä!!

Tämän kirjan pitäisi olla pakollista luettavaa kaikille vastavalmistuneille.

Kirjan kanteen pitäisi laittaa irtisanoutumisvaara-tarra. Luin kirjan ja irtisanouduin työstä, josta en enää niin kovin pitänyt. Se kannatti, nyt teen semmoisia töitä joihin on ihanaa mennä maanantaiaamuna.


Kun tämmöisiä viestejä kilahtaa meiliin, Instaan, tänne blogiin ja Facebookiin vielä yli kaksi vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen (!), sitä todella kokee tehneensä jotain järkevää ja oikeasti tärkeää. Suuri sydämenmuotoinen kiitos ihan jokaiselle, joka on jakanut ajatuksiaan kirjasta meidän kanssamme. Arvostan ihan hurjasti jokaista viestiä.

Unelmahommissa – 8 askelta menestykseen (työnimi) julkaistaan alkuvuodesta 2020. Ensimmäinen osa, Unelmahommissa – tee itsellesi työ siitä mistä pidät, kertoi kuinka löytää oma paikka työelämässä eli mistä löytää ne oman elämän unelmahommat. Tämä uusi kirja keskittyy siihen, kuinka siinä omassa unelmatyössä menestyy ja kehittyy. Aiheina ovat erityisesti verkostojen rakentaminen (miksi ja miten ihmeessä se käytännössä tehdään), oman työn hinnoittelu (paljonko mistäkin työstä kuuluisi saada rahaa) ja omassa suosikkihommassa kehittyminen (kuinka varmistaa että kivaa hommaa riittää myös tulevaisuudessa). Lupaamme paljon käytännönläheisiä neuvoja ja aktivoivia tehtäviä. Sellaisia, joista on hyötyä ammatissa kuin ammatissa.

Olen todella inspiroitunut tämän kakkososan kirjoittamisesta. Näppis vetää puoleensa magneetin lailla. Vaikka kirjamme runko on jo valmis ja sisältö kuta kuinkin nakutettu, aina sinne mahtuu muutama ekstrajuttu ja pikkuisen jotain lisää.

Elikkäs: Mistä aiheista sinä haluaisit lukea, saada neuvoja ja insider-vinkkejä? Sana on vapaa, vielä voit vaikuttaa!

PS! Muista että Unelmahommissa-kirjaa saa edelleen ainakin ääni- ja e-kirjana. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt Storyteliä, tästä linkistä saat maksuttoman kuukauden Storyteliin. Siellä voit lukea tai kuunnella myös ensimmäistä Unelmahommissa-kirjaa. Ilmainen kuukausi on lunastettavissa elokuun loppuun saakka. Silloin elokuun lopussa pitäisi jättää myös tämä seuraava unelmakässäri, jaiks. Tai siis: jee!

9 Comments

 • Laura Laakso

  Kirjasta tulee varmasti huippusuosittu, kuten ykkösestäkin. En malta odottaa! Kiinnostaisi tietää teidän pohdintoja somemarkkinoinnin/vaikuttajamarkkinoinnin tulevaisuudesta. Kun nyt niin moni haaveilee läppäritöistä ja sisällöntuotannosta, bloggaamisesta ja yhteistöistä, niin riittääkö leipä kaikille ja mihin suuntaan ollaan menossa. Mikä voisi olla seuraava aalto, jonka harjalle tavoitella?

  • Satu Rämö

   Kiitos Laura! Tosi hyvä lisäys, tätä olisi varmasti syytä pohtia syvemminkin. Ei kannata välttämättä mennä sinne missä kaikki muut jo ovat vaan sinne minne ihan kaikki muut eivät vielä ole ehtineet 🙂

 • Anonyymi

  Itse toivoisin vinkkejä siitä miten omia ideoita kannattaa parhaiten "myydä" työpaikalla pomolle ja työkavereille. Eli millainen olisi mahdollisimman tehokas "myyntipuhe" muille, jotta heidät saa mukaan muutokseen?

  Ja sitten jos olen periaatteessa saanut muut oman uuden ideani taaksi, miten muutoksesta selviää käytännössä mahdollisimman kevyesti? Muutosvastarinta tuppaa olemaan yleensä kaikilla tiukassa ja hyvätkin ideat saattavat törmätä "Näin meillä on aina tehty"- tai "Yritettiin kerran eikä onnistunut"-ajatteluun.

 • Anonyymi

  Jos haastattelette inspiroivia asiantuntijoita luovilta aloilta, niin tsekataa Flow-festareille artistien parissa työskentelevää Maijua

 • Anonyymi

  Hinnoittelusta taisi olla jo tulossakin, mutta sanon silti uudestaan: hinnoittelu. Se kytkeytyy myös yrittäjän itsetuntoon, ammattitaidon ylläpitoon, ajankäytön hallintaan… Esimerkiksi mulla hinnoittelua vaikeuttaa ihan tajuttomasti epäröinti, että olenko tarpeeksi hyvä ja teenkö tarpeeksi hyvää jälkeä – voinko laskuttaa tästä summan X. Samoina epävarmuuden päivinä (ei siis onneksi ihan joka työpäivä!) hinkkaan jotakin työtä 6 tuntia, mutta tiedän, että joku PAREMPI, osaavampi, näppärämpi tekisi saman homman kolmessa tunnissa. Laskutanko siis asiakkaalta 3 tuntia, joka hommaan pitäisi mennä vai 6 tuntia vai jotakin siltä väliltä.

 • Utelias

  En tiedä sopiiko kirjaan, mutta ehkä blogipostaukseksi: Miten tehdä töitä ulkomailta käsin sekä Suomeen että uuteen kotimaahan? Onko sinulla esimerkiksi kaksi eri yhtiötä, toinen Suomeen ja toinen Islantiin rekisteröitynä? Jos sinulla on vain yksi yhtiö, kumpaan maahan se on rekisteröity? Tuleeko käytännön ongelmia esimerkiksi rahan siirroissa sinulle itsellesi (palkanmaksu yms)? Entä miten eri maassa olevat asiakkaat suhtautuvat siihen, että lasku maksetaan toisen maan valuutassa? Varsinkin kun Islanti ei ole edes EU-maa, niin maksuliikenteen kanssa saa olla vielä tarkempana kuin esimerkiksi Ruotsin kanssa. Oletko huomannut, että asiakkaan tehdessä kilpailutusta sinun ja jonkun toisen toimijan kesken, menetät töitä, koska toinen toimija pystyy tarjoamaan palvelunsa asiakkaan maassa toimivan yrityksen kautta?

 • Minna Uu

  Yksi pointti, joista olisi kiva lukea (lisää): Kun työskentelee itselleen yrittäjänä, eikä kukaan pomo tms. ole validoimassa osaamistasi esim. LinkedIn-profiilia tai työn/ seuraavien duunikuvioiden etsimistä varten, miten voisi osata, muistaa ja kehdata paukutella omia henkseleitä riittävästi? Siis kun tuttava vaihtaa duunia ja sen LI-profiiliin ilmestyy uusia taitoja aiheista x, y Ja z, mutta itse värkkäilet ja opettelet asioita itseksesi, miten osaisi tuoda esiin ja muistaisi paremmin pohtia ja jotenkin itsekin tuoda esiin tai validoida niitä omia vahvuuksia.

  Sama kysymys pätee myös yrittäjänä tilanteeseen, jossa on tullut jotain takapakkia tai vaikka huolia muussa elämässä, eikä ole parhaimmillaan. Miten silloin duunissa/ yrittäjänä jotenkin saisi hilattua sitä omaa fiilistä ylöspäin, vaikka ihan asiakkaiden vuoksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *