Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Unelmien loma Ahvenanmaalla

Kaupallisessa yhteistyössä: Silja Line ja Suomen Blogimedia


Esikoisen puheissa on nyt jo vuoden ajan toistunut yksi sama kysymys. Voitaisiinko me vielä joskus mennä mun suomalaisen ystävän ja sen äidin kanssa laivalla sinne saarelle?

Niin liikkistä. Esikoinen puhuu usein siitä, että hänellä on Suomessa yksi ystävä – Project Mama -blogia pitävän Katjan kuopus. Mehän olemme Katjan kanssa tunteneet kohta kymmenen vuotta ja vaikka asumme eri maissa, olemme onnistuneesti saaneet järkättyä kivaa yhteistä aikaa. Oma esikoinen ja Katjan kuopus tapasivat toista kertaa viime vuonna, kun teimme yhteisen, parin päivän mittaisen ystäväreissun sinne saarelle, siis Ahvenanmaalle.

Mimmeillä mätsäsi saman tien. He vertailivat Silja Galaxyn aamiaisbuffassa suosikkejaan, kertoivat juttuja omasta elämästään, vertailivat telkkariohjelmia ja söivät hytissä yhdessä karkkia. Melko samaa agendaa toteutimme aikuistenkin kesken.

Aamiaisen jälkeen vetäydyimme hyttiin pötköttelemään. Katjan kuopus esitteli Youtubesta omalle esikoiselleni suomalaisen televisio-ohjelman nimeltä Putous. Ajatella, että minäkin silloin näin ensi kertaa yhden kokonaisen Putous-sketsin! Me muijat kahdessa polvessa kikatimme muun muassa tälle faktalle.

Ahvenanmaan-reissu oli ensimmäinen risteilymatka, jonka esikoinen elämässään teki. Minullakin oli kulunut edellisestä kerrasta ainakin kymmenen vuotta. Viimevuotinen matka virkisti kummasti muistia siitä, kuinka mahtavaa risteilymatkailu parhaimmillaan voi olla.

Mihinkään ei ole kiire tai säätö. Risteilyllä on sellaisessa onnellisessa kuplassa. Sitä on matkalla jonnekin, mutta ei vielä perillä eikä enää kotonakaan. Välitilassa leijuminen on mahdollisimman rentouttavaa, kun keskittyy tekemään niitä asioita, joista pitää. Lapset hakivat taikurilta ilmapallot, mutta viihtyivät muutoin kaksistaan leikkien. Me muijaporukan aikuiset keskityimme syömiseen ja juoruamiseen.

Ahvenanmaalle meitä vei aamulautta Turusta, joten istuimme menomatkan lähinnä aamiaisbuffassa. Paluumatka Turkuun sujui mukavasti iltapäivälautalla Silja Baltic Princessin kyydissä. Matka-ajassta suurin osa vierähti Happy Lobster -ravintolassa, joka ylitti omat odotukset. Ruokalista oli todella hyvä, samoin viinivalikoima. Voisin lähteä päiväristeilylle ihan vaan tuon ravintolan takia eikä muukaan matkaseurue varmasti pitäisi ideaa kehnona.

Meriseikkailuun ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maapalloa kokeakseen jotain uutta ja kiinnostavaa. Meidän reissuporukalle Ahvenanmaa oli uusi, ihmeellinen ja älyttömän mukava paikka. ”Ulkomaanreissu” ilman ulkomaanmatkaa. Avain kuin olisimme olleet jossain kaukaisemmassakin kohteessa, kaukana kaikesta tutusta, käppyrämäntyjen, sileiden kallioiden ja kalastajien valtakunnassa.

Matka jätti kipinän. Ahvenanmaalle tekisi mieli palata. Mieleeni on alkanut piirtyä kevyt sporttilomasuunnitelma, joka sisältäisi paljon pyöräilyä. Lähiömutsin Hannehan vei oman laatikkopyöränsä Ahvenanmaalle, mutta pyöriä voi ihan hyvin vuokrata periltäkin.

Ahvenanmaan suurin pyörävuokrausfirma taitaa olla RO-NO-Rent. Yrityksellä on kaksi toimipistettä Maarianhaminassa ja tarjolla on aikuistenpyöriä, lastenpyöriä, laatikkopyöriä ja perässävedettäviä lastenkärryjä. Pyörän saa viikoksi muutamalla kymmenellä eurolla.

Vähän syksymmällä, kun meno rauhoittuu entisestään ja puut vetävät ylleen kauniit värikerrokset, olisi täydellinen hetki mennä romanttiselle parisuhdelomalle. Ottaisin mieheni mukaan ja menisimme muutamaksi yöksi HavsViddenin merenrantahotelliin Ahvenanmaan pohjoisrannalle. Päivällisen jälkeen voisimme tehdä kävelyretkiä syysauringon lämmittämillä sileillä rantakallioilla. Aamulla nauttisimme hitaan aamiaisen merelle tuijottaen. HavsViddenin seutu kallioineen on kiistatta yksi upeimpia alueita, mitä olen Suomessa nähnyt, ja HavsViddenin hotellia suosittelen ihan kaikille.

Jos mietit tulevalle kesälle nastaa kesälomakohdetta, ota Ahvenanmaa harkintaan. Siellä on vaikka mitä. Merta, rantoja, pikkukaupungin tunnelmaa, hyviä ravintoloita ja mielettömän hyvät ulkoilumaastot.

Silja Linen Ahvenanmaa-sivustolta löytyy pian vinkkijuttuni omiin reissutärppeihin vaikkapa parin vuorokauden mittaiselle Ahvenanmaan-reissulle. 

12 Comments

  • Satu Rämö

   Niinpä!
   Ehkä se on se suomalaisten kesälomakausi, joka houkuttelee kesäkohdebrändäykseen… Mutta onhan syksylläkin lomaa, syyslomat, viikonloput jne. Ja voisin kuvitella että alkusyksystä on vielä ihan ok kelit pyöräilymatkailuunkin.

 • Anonyymi

  Matkakuumehan tästä syntyy ja tarve lähteä Havsviddeniin, se on upea paikka! Mutta harmillisesti juuri tänään hesari muistutti laivojen suurista päästöistä. Tämä laivalähimatkailukaan ei enää ole hyvä vaihtoehto:(

  • Satu Rämö

   Jep, luin saman jutun… Toivottavasti laivamatkaliikenne alkaa tulevaisuudessa panostaa vielä enemmän vastuullisuuteen co2-päästöissä. Mitä nopeammin, sen parempi.

 • strilla

  Omalla Ahvenanmaan reissulla suurimman vaikutuksen teki Geta. Soiva kallio, kivipinot ja luolat! Sekä pari upeaa auringonlaskua.

  Ja olihan se kahden kilometrin mäkikin kiva – pois lähtiessä. 😉

 • Anonyymi

  Syyskuun lopulla järjestettevät sadonkorjuujuhlat on myös kiva tapahtuma Ahvenanmaalla. Koko saari täynnä tapahtumia. Oltiin pari vuotta sitten ja kierrettiin autolla saarta. Majoitus vakn kannattaa varata ajoissa ko. viikonlopulle.

  • Satu Rämö

   Ihanaa! Mä odotan että Silja julkaisisi sen heille kirjoittamani vinkkijutun tuonne Ahvenanmaa-sivustolleen. Se on varmasti kohta tulossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *