Helpot ja nopeat suklaakeksit mustikalla

O-ou! Tänään kilahti viikon parhaimmat uutiset meiliboksiin. Suomen Tietokirjailijoilta oli tullut apurahapäätös: sain apurahan seuraavalle kirjalle. Eikä se ole koskaan aikaisemmin ole ollut noin suuri.  Iiks ja kääks. Ihanaa! Tyrskähdin lyhyeen iloitkuun. Se on jännä juttu, kuinka hyvältä “palkkapäivä” tuntuu, kun se tulee tällä tavalla etunojassa. Koska tänään oli myös esikoisen ensimmäinen kesälomapäivä koulusta, tuntui hyvältä idealta tehdä jotain hauskaa yhdessä. Niinpä päätimme tehdä vähän erilaisen lounaan: helppoja ja nopeita suklaakeksejä. 

Esikoisen hyvä ystävä oli meillä kylässä – totta puhuakseni he ovat aina yhdessä, joko meillä tai heillä tai rullaluistelemassa pitkin Reykjavíkia. Koska meitä oli kolme leipomassa, taikinan sekoittamiseen ei mennyt kuin kymmenen minuuttia. Näiden suklaakeksien tekeminen on törkeän helppoa. Ei tarvitse vatkata mitään eikä keksejä tarvitse millään tapaa muotoilla tai väkerätää näteiksi. Taikinanokareet heitellään lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pelti pistetään uuniin kymmeneksi minuutiksi.
Olen käyttänyt näissä kekseissä pohjana Kinuskissan suklaahippukeksiohjetta, mutta lisään taikinaan aina vähän jotain ekstraa. Suklaan kanssa sopii todella hyvin kimppaan lakritsi, eli aika usein teen suklaalakukeksejä. Tänään teki mieli heittää sekaan mustikkaa. Mustikka ja tumma suklaa toimivat yllättävän hyvin suussa samaan aikaan. Täyteläinen suklaanmaku ja marjaisa mustikka täydentävät kivasti toisiaan. Pikkuisen raikas mustikka tuo suklaakekseihin keveän fiiliksen. Ai miten niin sokeria ja rasvaa? Pelkkää C-vitamiiniahan näissä on!
Koska tämän suklaakeksitaikinan pitää olla todella tahmeaa, en laittaisi tuoreita tai pakkasmustikoita tai edes hilloa, koska niissä on niin paljon nestettä. Nämä aikaisemminkin hehkuttamani marjajauheet ovat tässäkin mielessä ihan täydellinen vaihtoehto. Mustikkaraouheesta tulee pienestäkin määrästä ihanan marjaisa maku ja se on helppo sekoittaa jauhoihin.

Nopeat suklaakeksit mustikalla

175 g sulaa voita
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mustikkajauhetta
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
150 g tumma suklaata (käytin itse noin 50 %:sta tummaa suklaata)
1. Sekoita kulhossa sula voi, muna ja sokerit. Toisessa kulhossa sekoita muut kuivat aineet.
2. Pilko suklaa pieniksi hipuiksi. Mortteli on tässä kätevä apu.
3. Sekoita voimunasokeriseokseen jauhot vähitellen ja mahdollisimman vähällä energialla. Eli älä kovasti vatkaile. Lisää lopuksi taikinaan suklaapalat.
4. Ota taikinasta ruokalusikallinen taikinaa ja avita toisella lusikalla nokare leivinpaperin päälle pellille. Ensimmäinen keksi on valmis uuniin!
5. Paista kymmenisen minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen vähintään vartti, ennen kuin siirtelet keksejä.
Tästä taikinasta tuli kaksi pellillistä päältä rapeita ja sisältä tahmeita lounasannoksia. Namii!
Syön täällä nyt näitä keksejä sormet rasvassa ja hekumoin syksyn kirjoitushommilla. Tuntuu niin kevyeltä alkaa kirjoittaa käsistä ilman tuplatyölastia. Aivan mieletön ilo ja etuoikeus, että voin kerrankin ihan oikeasti keskittyä kirjan kirjoittamiseen enkä tekemään siinä rinnalla normaalisti töitä.

Tilailen noita marjajauheita Hyvinvoinnin tavaratalosta. Jauheita on nyt niin paljon varastossa, että en tarvitse enempää vähään aikaan. Mutta minulla olisi käytössä yksi 100 euron suuruinen Hyvinvoinnin tavaratalolta  saamani lahjakortti. Se on lojunut käyttämättömänä sähköpostissani kohta yli vuoden.

Ajattelinkin, että voisin arpoa sen pois. Lahjakortti käy siis maksusta Hyvinvoinnin tavaratalossa ostoksia tehdessä – marjajauheita, luonnonkosmetiikkaa, öljyjä…  Valikoima on laaja. Teenkin siis niin, että jos vinkkaat tämän jutun kommenttiboksiin 12. kesäkuuta mennessä oman suosikkileipomusohjeesi, olet mukana 100 euron Hyvinvoinnin tavaratalon lahjakortin arvonnassa. Voit kirjoittaa kommenttiin koko ohjeen tai vain linkata netissä olevaan testaamaasi ohjeeseen. Se voi olla pullaa, kermakakkua, keksejä – mitä tahansa ihanaa, jossa on sairaasti kaloreita. Hyvät reseptit kiertoon, niin päästään kaikki testailemaan. Ilmoitan lahjakortin voittajan tämän jutun kommenttikentässä.
Teemat
Poimintoja Blogista:
keittiönikkuna
Perhe ja arki

Muuttopäivän tunnelmia

Kymmenen automatkaa katetulla lava-autolla ja siinä ne olivat: kaikki vanhasta asuinpaikasta uuteen kotiin muutetut asiat. Eilen jätimme vanhan nukkekodin avaimet Islantiin palanneille omistajilleen, teimme tänään

Lue lisää »
Hyvinvointi

Yrittäjän pitkä joululoma

Nyt käytän vapauteni. Vuodenvaihteen ohjelmassa on yrittäjän pitkä loma. Tänä jouluna vietän ensimmäistä kertaa hyvin, hyvin pitkään aikaan kuukauden mittaisen joululoman. Voi vitjat, miten mahtavalta

Lue lisää »
Yleinen

Onni on äiti joka…

…lähettää lapselleen tekemistä imetysmaratonille. Harmittelin taannoin puhelimessa, että  olin juuri katsonut Orange is the New Blackin ensimmäisen tuotantokauden loppuun. No äitipä kääräisi saman tien kakkoskauden kukkalahjapaperiin

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö