Tunnelmia Kodinonnen kirjajulkkareista + kutsu huhtikuulle

Oho ja hupsista, sehän ilmestyi sitten. Ajoissa. Itse asiassa painosta kirja tyrskähti jopa kolme viikkoa etuajassa. Painokoneella oli vissiin kevättä laakereissa. Järjestimme aikaisemmin tällä viikolla kustantajan kanssa islantilaiset iltapäiväkaffet Kodinonni-kirjan ilmestymisen iloksi. Kokoonnuimme juhlimaan WSOY:n omaan kirjakauppaan.
Kotona minua odotti pahvilaatikollinen tekijäkappaleita.
Se oli mukava ja lämminhenkinen tilaisuus, jossa herkuteltiin islantilaistyylisellä skyr-täytekakulla (voi mahdoton, miten hienot koristeet!!), Islannista tuomallani lakusuklaalla ja skumpalla. Vieraita piipahteli tasaiseen tahtiin. Oli nastaa vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa kasvokkain, nähdä työkavereita ja syödä suu siniseksi täytekakusta. Pitsajatkot Puttesissa tökkäsi päivälle ansaitsemansa mahtilopun.


Islanti-kieli ja Unelmahommissa-kollegani eli Lähiömutsin Hanne Valtari.


 Jee! Sain samaan kuvaan liudan hyviksiä: Eino, Inari eli se ihana Youtube-mutsi ja Dorit.

Siinä purskahti yksi kirja taas maailmaan ja voi että se tuntui hyvältä.

Oli nimittäin aika rankka kirjoitusprosessi. Aihe oli mitä mukavin, hauskoin ja mukaansatempaavin, mutta kirjoitusaikataulu osoittautui tiukaksi. Itsehän sen olin paaluttanut, eli palautetta en voi antaa kuin kurkkaamalla peiliin. 
Koska kirjoittaminen ja juttujen kertominen on minusta mukavinta mitä ihminen voi työkseen tehdä, tuntuu vallan ilkeältä, jos työlle ei jää niin paljoa aikaa, että siitä ehtisi nauttia koko tekemisen ajan. Eihän sitä tee mieli hotkia irtokarkkejakaan niin nopeasti, että kaikki eivät ehdi suuhun asti. 


Tämän mahdottoman upean kakun myötä toivon kirjalle suotuisia tuulia.

Olen valtavan iloinen kirjan valmistumisesta ja hyvän tekstin syntymisestä, mutta samalla kyllä pikkuisen harmittaa, että siitä prosessista ei ehtinyt nauttia niin paljoa, kuin mitä nautittavaa olisi ollut.
Siksi aionkin sen seuraavan kirjan tehdä hieman rauhallisemmassa ympäristössä, eli karsin vieläkin rohkeammin muita töitä sivuraiteille kirjoituskuukausien ajaksi. Toki se laskee tulotasoa väliaikaisesti, mutta on se sen arvoista. Tekemisen riemusta syntyvää hyvänolontunnetta kun ei kannata edes yrittää mitata rahassa.
Mutta se että kirja on nyt valmis ja paketissa ja saanut valtavan hyvää palautetta, tekee kyllä todella iloiseksi ja kiitolliseksi. Jaan tuolla Facebook-ryhmässä ja Instassa haastatteluja ja arvioita sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Kirjaa saa kirjakaupoista ympäri Suomea ja kirjastoista tietysti myös. Adlibriksessä taitaa olla tällä hetkellä paras hinta: Islantilainen kodinonni maksaa siellä 21,90 € ja tuo hinta sisältää postikulut.*

Pidimme kirjajulkkaritilaisuuden pienimuotoisena kaffehetkenä. Tarkoituksena oli nimittäin kutsua vähän useampi aiheesta kiinnostunut huhtikuiseen kirjatilaisuuteen. Tämä kutsu on siis teille kaikille! Meidän Perhe -lehti järjestää yhdessä WSOY:n kanssa lukijaillan, jossa pääsen puhumaan vanhemmuudesta yhdessä Jani Toivolan kanssa. Keskustelua vetää Vauva-lehden ja Meidän Perheen päätoimittaja Maija Koski.
Voi vitjat, miten kiva juttu se onkaan! (Kirjoitin Janin uudesta kirjasta hiljattain ja Jani pääsi ääneen myös Valeäidin podcastissa: todella hyvä jakso, suosittelen kuuntelemaan!) 
Tuo tilaisuus on avoin kaikille ilmoittautuneille, eikä se maksa mitään. Mukaan mahtuu sata kuulijaa ja jokunen paikka on vielä täyttämättä. Jos olet Helsingissä 12. huhtikuuta kello 18, niin harkitaapas paikalle tuloa. On varmasti mielenkiintoinen keskusteluilta tulossa. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua etukäteen: Meidän Perheen ja WSOY:n lukijailta.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Kirjailijan työ

Ensi vuoden viisi kirjaani

Kaupallinen yhteistyö: Hiisi Homes Vuosi 2020 on minulle töissä – jos suunnitelmat toteutuvat – hauska vuosi: ohjelmassa on kirjan kirjoittaminen. Noh, niinhän ovat kyllä olleet

Lue lisää »
Hyvinvointi

Rullasin kasvoilta vuosia

Rullasin kasvoilta vuosia skin rollerilla. Loppuvuoden kosmetiikka- ja ihonhoitokatsaus alkaa olla lopuillaan. Tämä postaus sinetöi sen.  Kaupallinen yhteistyö: Swiss Clinic ja Suomen Blogimedia Olen loppuvuoden

Lue lisää »
Yleinen

Jäätelömaan herkut

Ihan lyhyt pikainen huomio: naapurustoomme on avattu mahtava jäätelöbaari. Islantilainen pikkujäätelötehdas Valdís avasi tänä kesänä kioskin ihan lähikortteliimme. Olemme onnellisia! Tämä on tärkeä juttu meidän

Lue lisää »
Hyvinvointi

PlusTerveys: Hampaisiin muovilaminaatit

Hampaisiin muovilaminaatit ovat oman kokemukseni mukaan loistava ja edullinen keino korjata hampaiden ulkonäköä. Kirjoitin pari viikkoa sitten uusimmasta käänteestä operaatiossani hampaidenhoito. Selvisi, että syy julmetun

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö