Mitä haluaisit kysyä kaksikielisyyden tutkijalta?

Kai olen muistanut jo monta kertaa vihellellä, että Vuoden mutsi 2 ilmestyy tammikuussa? Huhkimme kakkosta Katjan kanssa kasaan vielä syyskuun ajan ja sitten tuotos pitäisi olla siinä kunnossa, että sen kehtaisi ojentaa Otavalle. Näimme pari viikkoa sitten kannen. Se on – tirsk – ihan helvetin hauska. Kiitos taas kerran,  Satu Kontinen. Huippua!

Vuoden mutsiin liittyen haastattelen tällä viikolla lasten kaksikielisyyteen perehtynyttä tutkijaa Sirje Hassista. Hassinen esittelee väikkärissään mm. viisi erilaista käytäntöä, joiden mukaan vanhempi voi toimia pyrkeissään lapsen kaksikielisyyteen. Todella kiinnostavaa luettavaa! Palaan aiheeseen vielä tarkemmin, kunhan haastattelu on tehty.

Mitenkään vuodenaikaan liittymättä: pääsiäistarjous islantilaisittain.

Olen pannut merkille, että useammalla lukijallani on kaksikielinen perhe. Olisiko teillä jotain lapsen kaksikielisyyteen liittyvää kysymystä, johon janoatte vastausta? Kyssiä voi heitellä tuohon kommenttiosioon, otan niitä esille haastattelussa ja listaan vastaukset myös tänne blogin puolelle.

PS. Hassiselta on ilmestynyt myös käytännönläheinen käsikirja kaksikielisen lapsen vanhemmille, Lapsesta kasvaa kaksikielinen. Kirjaa saa varmasti kirjastoista tai tilattua omaksi mm. Suomalaisesta nettikirjakaupasta.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Suosikkireseptit

Skyr-kakun ohje

Ennen kuin annan teille skyr-kakun ohjeen, muistan piristävällä tilastofaktalla sinne Suomen viimaan: Reykjavikissa saatiin yhtä sateinen kesäkuu viimeksi 127 vuotta sitten. Heinäkuu ei ainakaan alkanut

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö