Huvila meren rannalla

Siinähän kävi sitten niin, että ostimme äsken talon täältä maalta ja meillä on nyt huvila meren rannalla. Tänään käytiin allekirjoittamassa paperit talosta, jonka keittiön ja olohuoneen ikkunoista näkyy tämä maisema (kunhan ikivanhat ikkunat on vaihdettu uusiin).

Länsivuonot Islanti huvila meren rannalla

Ei varmaan yllätä ketään, että me ollaan viihdytty täällä Länsivuonoilla älyttömän hyvin. Emme ole joutuneet luopumaan oikein mistään – paitsi Reykjavíkissa asuvien sukulaisten ja ystävien seurasta – mutta saaneet arkeen paljon enemmän tavallisia ja kivoja jokapäiväisiä juttuja. Tuntuisi ihan pimeältä nyt lähteä täältä, kun kaikki tuntuu niin mukavalta ja hyvältä, korona-aikakaudesta huolimatta. Ja Reykajvík on kuitenkin puolen tunnin potkurikonematkan tai kuuden tunnin ajomatkan päässä. Eli tänne nyt jäämme, ainakin joksikin aikaa.

Kun katsoo arkeaan taaksepäin, yllättyy, kuinka outoja polkuja oma elämä joskus kulkee. Pari vuotta sitten tulimme tänne työmatkalle, sen jälkeen Länsivuonot valittiin vuoden parhaaksi luontomatkakohteeksi ja nyt me asumme täällä. Tsäp-tsäp.

Länsivuonot huvila meren rannalla

Olemme kävelleet tämän talon ohi kymmeniä kertoja. Olemme talsineet siitä Pampulan päiväkotireissuilla, kävellessämme viikonloppuisin rannalla, lenkkeillessä ja pyöräillessä. Se on tämän vanhan kylän eli Ísafjördurin keskustan merenrantaraitti ja tämä talo on ihan siinä keskellä. Huomasin viime syksynä, että huvila meren rannalla on tullut myyntiin ja koska tunsin talossa asuvan naisen Reykjavikin-ajoilta, kutsuin itseni kylään katsomaan asuntoa. Ei minulle jäänyt talosta mieleen mitään muuta kuin tuo pienistä ikkunoista avautuva maisema Pohjoiselle Atlantille, seuraavan vuonon rannoille ja sitten taas niin kauas kunnes meri ja taivas ovat niin samanvärisiä, ettei kukaan osaa sanoa, mistä mikäkin alkaa.

Olimme puolison kanssa heti samaa mieltä siitä, että tällaista keittiönikkunamaisemaa ei tule vastaan ihan joka päivä. Ostimme siis ennen kaikkea maiseman. Kolmikerroksinen talo on vanha kuin piru ja ikkunat lahot – 120 vuotta vanha kohde joka vaatii paljon uudelleenjärjestelyä ja remonttia (aijjettä), ikkunat pitää vaihtaa heti ja vähintään pari seinää kaataa. Mutta kun se puolisokin jäi juuri tässä työttömäksi, niin sehän voi nyt remontoida tätä ihan täyspäiväisesti! Tein tulevia juttuja ajatellen jo ihan oman kategoriankin tälle projektille, pienellä vitsillä se on nyt huvila meren rannalla.

Huvila meren rannalla länsivuonot islanti

Ajoitushan on mitä parhain! Hieno aika ottaa lisää asuntolainaa. Hieno juttu aloittaa taas remontointi alusta. Hehhehhhhhhh…. Mutta se keittiöstä ja olohuoneesta avautuva maisema. Se on niin ainutlaatuinen, että siihen me sitten ihastuimme ja päätimme, että kyllä me nyt kerran vielä jaksetaan muutama seinä kaataa, sisäpintoja maalata, kylppäri remontoida, ulkoseinät korjata, sauna rakentaa… Kun on se maisema!

Kuvat: remonttireiska

46 Comments

  • Marjo

   Oi kuulostaa ihanalle talolle maisemineen ja odotan tästä uusia postauksia! Voitko tehdä jonku videokierroksen sit sieltä? 😀

   • Satu Rämö

    Joo! Teen heti kun saadaan avaimet ja päästään remppahommia aloittamaan. Tai siis, haha, mun mies kyllä saa hoitaa ne kavereineen, mä kökin täällä toimistolla mieluummin ja koitan haalia rahaa kassaan. Ihan kiva työjako; mulla kun palaa heti käämit niihin maalipurkkeihin ja kivisahoihin.

  • MARJA

   Hei, ihan mielenkiinnolla seuraan tulevaa projektianne, sattumalta tulin tälle sivulle. Mutta kysyn kun tulin tänne ja olet joskus esitellyt islanninneuleita, voiko Islannista tilata valmiin neulepaketin jossa olisi malli ohjeineen ja langat siihen. Mielellään kokeilisin jos hinta olisi edes puolet valmiista. Jos haluat vastata. Yrittäisin sitten googlekääntäjän avulla keskustella firman kanssa.

 • Onnea

  Onnea paljon talokaupoista! Kyllä ne kaupat on yleensä sitten tehtävä, kun joku uusi asunto/talo/alue/maisema/mikäikinä oikein kunnolla kolahtaa.

  Meinaatteko nyt pistää Reykjavikín talon myyntiin? Onko ideana hakea sieltä loput tavarat nyt uuteen kotiin?

  • Satu Rämö

   Jeps, nyt oli carpe diem -fiiliksessä pakko toimia 😀 Me aiotaan pitää se Reykjavikin koti, kun ei olla kuitenkaan vielä varmoja mitä tulevaisuudessa halutaan ja taloudellisestikin fiksumpaa näin. Reykjavikin talo on vuokralla ainakin toistaiseksi vielä.

 • Michaela

  Vau! Upeaa! Odotan innolla tämän projektin etenemistä! Aiotteko myös jatkossa pitää Reykjavikin kodin (vuokrata sitä?) vai meneekö se myyntiin?

  • Satu Rämö

   Kiitos!! Remppauutisia ja muuta tähän liittyvää on varmasti tulossa blogiin enemmänkin tänä vuonna. Jee, jee, remppaa rempppaa 😀

 • A

  Mahtavaa! Tulin tästä todella hyvälle tuulelle ja hymyilen teidän elämälle. Länsivuonot vaikuttaa upealta paikalta ja tyytyväisyys elämäänne siellä välittyy blogin kautta selvästi.

  • Satu Rämö

   Kiitos tosi paljon! Joo täällä on kyllä mahtava meininki, ja nyt kun korona on sohlannut kaikki kevään arkiympyrät täällä, on mukavaa kun voidaan olla ainakin toinen vuosi vielä ja elää vielä toinen vuosi täältä arkea.

  • Satu Rämö

   Ne ovat ihan onnesta soikeina ja etenkin esikoinenkin piirtelee kuvia siltä, miltä hänen oma huoneensa näyttää tulevaisuudessa.

 • Sini

  Paljon Onnea uuden kodin johdosta! Wau miten jännää! 🙂 Aivan mieletön maisema, ihan satumainen! (Oh, toihan sopi tähän ihan vahingossa) 😀

 • Matti P

  Onko ne ikkunat alkuperäiset? Jos teillä ei nyt ole aikaa tai rahaa kunnostuttaa niitä tai teettää saman mallin mukaisia puusepällä, älkää ihmeessä heittäkö niitä pois vaan laittakaa jonnekin varastoon, jotta sen voi tehdä myöhemmin. Vanhan talon sielu asuu tuollaisissa yksityiskohdissa!

  Ja onnea uudesta kodista!

  • Satu Rämö

   Ei oo alkuperäiset, ja sen lisäksi ne on ihan lahot, eli kaikki puuosat menee uusiksi ja lasit on ihan mähmäiset eli niistä ei näy enää edes kirkkaasti läpi. Me koitetaan tehdä mahdollisimman originellit kadun puolelle ja sitten merelle päin avata ikkunoita ja tehdä isot maisemaikkunat – jos se vaan on kantavien rakenteiden osalta mahdollista. Ja katsotaan, mitä paikallinen museovirasto tuumaa; aloitetaan koko homma juttelemalla heidän kanssaan.

   Ja kiitos tosi paljon 🙂

   • Juha

    Moi!

    Olisin tullut Itävuonoille ikkunaremontin tekoon kaverilleni tänään. Nyt projekti kuitenkin siirtyi tämän koronan takia. Me päädyttiin suomalaisvalmisteisiin ikkunoihin, koska kaverini ihastui niihin niiden toimintojen takia. Ikkunat odottavat nyt täällä Suomessa matkaa Islantiin. Toivon mukaan ikkunoiden vaihto onnistuu viimeistään syksyllä!

 • Heli

  Huikeaa! Onnea uuden kodin löytymisestä. Muistelen sinun maininneen (hevosmatka kesällä -18) mökkihaaveista. Mahtavaa, että se on näin toteutumassa.

  • Satu Rämö

   Jooooo!! Siinä se nyt on, ehkä mökki, ehkä pysyvä koti – ehkä molempia. Sellainen sopiva sekamuodostelma 😀

 • Maija

  Voi onnittelut! Tuttu tunne tuo – olen myös (pankin suosiollisella avustuksella) ostanut tulevaisuuden eläkeasunnon järvinäköalan vuoksi :D.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *