Viesti meni perille

Tässä on nyt viikko lomailtu leppoisissa, helteisissä tunnelmissa. Oli siis jo korkea aika ottaa vähän kipinää. Aivot saa nopeasti kiehumispisteeseen, kun joutuu taistelemaan itsensä kanssa siitä, tarttuako epäselvään markkinointiviestintään vai ei.

No enhän minä voinut vastustaa kiusausta.

Molemmat siskoni asuvat ulkomailla. Äitini asuu Suomessa. Vaikka on skypet ja facet ja whatsupit, tulee kännykälläkin välillä soiteltua perinteisiä puheluita maiden välillä. Viime kesänä “poistuneet” roaming-maksut ovat tehneet ulkomaanpuheluista edullisempia (sana poistuneet on lainausmerkeissä, koska eri operaattoreilla on um-puheluiden osalta hyvin poikkeavat hinnoittelut).

Siksi olin vähän ihmeissään, kun kuulin, että äitini kännykästään minulle Islantiin soitettu alle kymmenen minuutin mittainen puhelu oli tuonut laskulle lisää muutaman euron. Älyttömän hintaista, jos minulta kysytään.

Kävin lukemassa mutsini kännykkäliittymän esittelyä operaattorin nettisivuilla. No sielläpä kerrotaan melkein ensimmäisessä kohdassa seuraavaa:

Normaalihintaiset puhelut ja viestit Suomeen, oleskelumaahan tai muihin EU/ETA-maihin sisältyvät liittymän kuukausihintaan.

Ymmärsin tämän virkkeen siten, että noin kolmenkympin kuukausihintaan sisältyy normaalihintaiset puhelut ja viestit muihin EU/ETA-maihin – eli esimerkiksi Islantiin. Samassa esitteessä kerrotaan muutamaa kohtaa alempana myös näin:


Puhelut ja viestit Suomesta ulkomaille hinnoitellaan erikseen.

Ookoo. Eli normaalihintaiset puhelut ja viestit EU/ETA-maihin kuuluvat liittymän hintaan. Mutta sitten toisaalta puhelut ja viestit ulkomaille hinnoitellaan erikseen. Epäselvähän se!

Tällainen ristiriitainen markkinointiviestintä on äärimmäisen sekavaa. Äärimmäinen sekavuus antaa ymmärtää, että joko kuluttajaa pidetään hönönä tai viestin luoja on. Miten päin vaan, mutta hönöys tekee kiukkuiseksi.

– Käänny vasemmalle kun näet risteyksessä havupuun, mutta käänny oikealle kun näet risteyksessä männyn.
– Ota yksi pilleri aamuisin ennen päivän ensimmäistä ateriaa, mutta ota pilleri heti aamiaisen jälkeen.
– Puseron saa pestä neljässäkymmenasteisessa vedessä, mutta ehdottomasti vain kuivapesu.
– Lähetä meille kirjekuoressa lääkärintodistus, mutta emme vastaanota paperisia dokumentteja.

Viesti jota ei edes voi ymmärtää oikein vaikka miten haluaisi ja yrittäisi, ajaa kiukun partaalle, koska tilanteesta ei ole loogista ulospääsyä. Asiasta ei pääse eroon kuin täydellisellä ohittamisella (eli vaikkapa maksamalla pyydetyt summat ilman kyseenalaistamista) tai räjähtämällä osaksi maailmankaikkeuden epäonnistuneiden asiakaskohtaamisten muodostamaa ja linnunradan salaojia kuormittamaa mikromuovinöyhtää.

Paitsi onhan vielä kolmaskin keino. Aina voi palata sylttytehtaalle ja kysyä tarkennusta! Niinpä otin yhteyttä kännykkäoperaattorin asiakaspalveluun ja esitin huoleni ristiriitaisesta markkinointiviestinnästä. Olin katketa, kun sain pikaviestichätissä vastauksen esittämääni havaintoon:

Ikävä juttu, jos olet kokenut asian näin.

Puff.

Galaksin reunoilla tavataan.

Teemat
Poimintoja Blogista:

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö