Nenä kohti syksyä

Mainos: Otrivin Natural Aloe Vera

Laskeutuminen kesästä syksyyn ei sujunut kovin loivasti. Pikemminkin siirrosta voisi kutsua jysäykseksi. Elokuun loppu ja syyskuun alku menin tukka tötteröllä paikasta toiseen ja rento kesä on enää hatara muisto vain.

Eikä kyse ole vain siirroksesta lomasta arkeen vaan arjesta erilaiseen arkeen. Kun on pari vuotta keskittynyt lähinnä kotona olemiseen, kodin lähellä oleskeluun ja työhuoneelle kävelemiseen, melkein kolmen viikon mittainen työmatka 23 kiloa painavan perässä vedettävän rinkan ja kymmenen kilon ja täyteen pakatun pinkeän olkalaukun kanssa koetteli jaksamista. Harjoituksen puutetta, ilmeisesti.

Syyskuun alussa olin viikon issikoiden ja suomalaisten islanninhevosystävien kanssa ratsastamassa Pohjois-Islannin maastossa. Tölttiä, kakkuja, lampaanpotkaa ja syysruskaa. Aurinkoisia iltoja, sumuisia aamuja, kuumia kylpyjä ja ulkoilua tuulessa.

Viimeisenä heppamatkapäivänä pakkasin paikallisella pienlentokentällä likapyykit ja ratsastuskamat muovipussiin, pistin jesariteipillä paketin kasaan ja laitoin haisevan pussukan lentorahtina kotikylään puolison nimellä. 

Sama kone, joka vei sukkapyykin pääkaupungin kautta kotikylään, vei meidät ratsastusmatkaajat Reykjavikiin. Reykjavikin paikalliselta lentokentältä saimme bussikyydin Keflavikin lentokentän kupeessa sijaitsevaan, vanhan Naton tukikohdan tiloihin kunnostettuun hotelliin. Seuraavana aamuna herätyskello soikin jo puoli neljä. Aaamukukkuu-lento Helsinkiin. Helsingissä en ehtinyt kentältä kovin pitkälle. Vaihdoin ykkösterminaalista kakkosterminaaliin, tapasin kentällä ystävän (jee!), jonka kanssa lensimme Kuusamoon (jee! jee!).

Reissasimme viikon päivät tuntureilta rannikolle, Suomen itärajalta Raaheen. Oli ihanaa ja kaunista ja inspiroivaa. Opin ajamaan suomalaisella moottoritiellä ja parkkeeraamaan jos en nyt ihan taskuun niin ainakin melkein parkkiruutuun. Tästä mainiosta pohjoisen turneesta kerron lisää vähän myöhemmin.

Reissun jälkeen suunta takaisin Helsinki-Vantaalle, sieltä Espooseen, sieltä Helsinkiin, sitten Vantaalle ja sitten Helsinki-Vantaalle. Sitten Islantiin Keflavikiin, sieltä bussilla Reykjavikiin, sieltä potkurikoneella kotikylään ja lopulta autolla kentältä taloon maailman reunalle.

Kotona purin 23 kiloa painavan rinkan, ihmettelin miten paljon tavaraa yhteen olkalaukkuun voikaan mahtua ja ihastelin puhtaita ja siistiin pinoon viikattuja ratsastusreissun vaatteita vaatelaatikossani.

Huhheijaa. Nyt olen siis kotona. Tein kaiken, minkä ehdin. Olo on jälkeenpäin kuin pienellä rusinalla, mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois.

Mikä auttaa jaksamaan pidemmällä työmatkalla? Terveellinen ruoka, riittävät yöunet, eikä viiniä ruuan kanssa. Otin siis silloin tällöin lasin viiniä, söin ennen aterioita sipsejä ja irtokarkkia ja nukuin liian lyhyitä yöunia. Mutta muutamasta en tinkinyt: hampaiden pesusta, aina pissalle kun ehtii -periaatteesta, lukemisesta iltaisin ja joka-aamuisista silmätipoista.

Tällä kertaa otin reissuun mukaan myös nenäsuihkeen. Olen jo vuosia käyttänyt aamuisin silmätippoja, koska silmäni kuivuvat helposti. Koska myös kasvojeni iho on kuivanlainen, kiinnitän ihonhoitotuotteiden valinnassa huomiota eniten niiden kosteustehoon. Myös nenä on tuntunut välillä ikävän kuivalta, mutta en ole tehnyt asialle mitään, kun eihän sinne ole voinut työntää kosteuttavaa kasvovoidetta. LOL.

Oikeastaan aloin kiinnittää nenän kuivuuteen huomiota vasta keväällä, kun aloitin yhteistyön Otrivin Natural Aloe Veran kanssa (siis tuo nenäsuihkeputeli, joka näkyy kuvissa). Nenässä on ihmisen kämmenen suuruisen alueen verran limakalvoja. Ihminen hengittää yhden päivän aikana yli 20 000 kertaa sisäänpäin ja useimmiten juuri nenällä, joten onhan sen hyvinvoinnilla väliä. Oon tuntenut nenässä välillä kuivuudesta johtuvaa ärsytystä, mutta en ole käyttänyt aikaisemmin  nenäsuihkeita, koska olen mieltänyt ne tukkoisuutta lievittäviksi flunssan oireiden hoitotuotteiksi, eikä sellaisiin avaaviin lääkkeellisiin suihkeisiin ole ollut tarvetta.

Otrivin Natural Aloe Vera ei siis ole lääkesuihke.  Se on luonnonmukainen tuote, joka on valmistettu isotonisesta merisuolaliuoksesta ja aloe verasta, jolla on kosteuttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Koska suihke on lääkkeetön, sitä voi käyttää vaikka päivittäin. Matkalla käytinkin.

Kuivuudesta pölisevä maa tunki ratsastusretkillä nenän täyteen mustaa tomua. Nenäsuihke auttoi puhdistamaan nenäkäytävät. Iltaisin suihkeen jälkeen tuli niistettyä aikamoinen määrä mustaa ainesta paperiin (tiedoksi, jos jotakuta kiinnostaa: en tallentanut sitä toimenpidettä kuviin). Ilman suihketta kökkäreet olisi pitänyt kaivella esiin – ööh – varmaankin pinseteillä.

Ilmastoiduissa sisätiloissa ja tuulisessa säässä oleilu kuivattivat nenää. Matkailu lisäsi rasitusta entisestään. Jatkuva maskien pitäminen kuivatti nenän lisäksi myös suupieliä, ja  PCR-testitikku toistuvasti nenänielussa aiheutti kirvelyn tunnetta. Niinpä suihkautin suihketta nenään joka aamu ja joka ilta.

Pidän puhdistautuneesta tunteesta, jonka huuhtelu jättää.  Samaa sanoi puoliso, joka kokeili tuotetta pyynnöstäni. Hänellä on ahtaiden röörien takia kroonisesti tukkoinen ja vähän herkkä nenä. Tukkoisuus tuntuu itsestä inhottavalta ja minulle se kuuluu öisin kuorsauksena. Erityisen hyvää tämä suihke on kuulemma tehnyt remppa- ja siivouspäivinä, jolloin ilmassa on leijaillut tavallista enemmän pölyä ja tomua.

Otrivin Natural Aloe Vera sopii koko perheelle 2-vuotiaasta eteenpäin. Jokaisella perheenjäsenellä täytyy kuitenkin olla oma henkilökohtainen pullonsa. Tuotetta saa apteekeista kautta Suomen.

PM-FI-OTRI-21-00121

CE-merkitty lääkinnällinen laite 0459. Lue pakkausseloste. 

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö