Mitä kuuluu Satu Liisa?

Mainos: Terveystalo

Kyllä, se on mun toinen nimeni. Tai siis kolme niistä oikeastaan on. Satu Liisa Maria. Mitä siis oikeasti kuuluu, jos ei saa vastata vain kiitos hyvää?

Terveystalo voimat vahissa 3

Viime vuosi oli melko stressaava monesta eri syystä, koronatilanteenkin takia. Aloin heräillä öisin ja yöpökkyrässä mieleeni hiipi aamuyön hiljaisina tunteina pelko, että pystynköhän enää ollenkaan kirjoittamaan. Että entä jos pääni vain lakkaa toimimasta? Jännä homma, että ihmisen ensimmäisenä mieleen tuleva pelko on se, että voiko se enää kirjoittaa.

Kun olosuhteet muuttuivat paremmiksi ja negatiivisen stressin määrä väheni, yöt alkoivat muuttua helpommiksi ja hereille singahtaminen keskellä yötä väheni.

Terveystalo voimat vahissa 4

Jäin tuon stressivuoden jälkeen miettimään omaa hyvinvointia. Että mitä minulle mahtaa oikeasti kuulua. En minä ainakaan kovin tietoisesti pidä itsestäni hyvää huolta. Teen sitä, mistä tykkään, mutta mistäs minä tietäisin, onko se hyväksi minulle.

En ole kovin puritaaninen missään asiassa. Syön karkkia, kun tekee mieli, otan bissen, kun siltä tuntuu, herkuttelen jäätelöllä monta tuntia illallisajan jälkeen. Viikonloppuaamuisin on ihanaa vetäistä kahvin seuraksi iso viineri.

Olen sekasyöjä. Myönnän, että välillä rakastan syödä rasvaista pekonia. Tai paistaa pannulla kalan isossa jötikässä voita. En käytä tällä hetkellä oikein mitään lisäravinteita paitsi D-vitamiinia, jota lähes jokainen islantilainen hörppää lusikasta kalanmaksaöljyn muodossa aamupalalla. D-vitsku on kansallinen tapa, muita ravintolisiä olen käyttänyt silloin tällöin, mutta en mitään tiettyä valmistetta säännöllisesti.

Terveystalo voimat vahissa 5

Yritän nukkua vähintään seitsemän tunnin yöunia, ja useimmiten se onnistuukin. Liikuntaa on minusta kiva harrastaa, kunhan joku on tehnyt minulle ohjelman tai vetää treenit. Jos olen yksin kotona vailla liikkeelle patistavaa etukäteen mietittyä suunnitelmaa, en todellakaan laita lenkkareita jalkaan ja avaa ulko-ovea, vaan lähinnä sen jäätelöpaketin.

Minä olen tällainen aika tavallinen 41-vuotias nainen, jolla on tavallisia harrastuksia ja joka nauttii ruoaksi ja juomaksi vähän mitä sattuu ilman erityisruokavalioita tai allergioita.

Terveystalo kysyi, haluaisinko kokeilla heidän tutkimuspakettiaan, joka sisältää tärkeimmät testit esimerkiksi anemian ja raudanpuutteen selvittämiseksi. Todellakin kiinnosti! Multa ei ole äitiysneuvolan ulkopuolella koskaan aikaisemmin otettu minkään sortin verikokeita, joilla olisi selvitetty tietoja omasta hyvinvoinnistani kuten esim. piileviä tulehduksia tai rauta-arvoja.

Valitsin Voimat vähissä -paketin. Sen avulla selvitettiin mm. elimistöni rautavarastot, vitamiinipuutokset, anemia, verenkuva ja kilpirauhasen toiminta. Kävin labrassa Flamingon Terveystalossa ja pari päivää myöhemmin tulokset ilmestyivät Terveystalon sovellukseen, jonka olin ladannut luuriini.

Ja arvatkaapa mitä….

Terveystalo voimat vahissa

Mittarini olivat vihreällä. Olin tuloksissa viitearvojen sisäpuolella. B12-vitamiinipitoisuus oli jopa yli mittausalueen. Jopa se paljon viime aikoina puhuttu ferritiini oli arvoltaan melkein 60. Ainoa tulos, joka näytti hiuskarvan verran alle viitearvojen oli D-vitamiini. Siis se ainoa vitamiini, jota syön lisäravinteena. Täytyy ilmeisesti lisätä sen saantia pikkuisen.

Keskustelin Terveystalon ravitsemusterapeutin Kirsi Englundin kanssa mun yleisestä jaksamisesta, labratuloksista ja siitä D-vitamiinista. Katso IG-TV-lähetykseni Terveystalon Instagram-tililtä (ja laske, kuinka monta kertaa haastattelun aikana kosken käsillä hiuksiani – ilmeisesti oma hyvinvointi on sen verran henkilökohtainen aihe, että meitsiäkin vähän jännitti tämä esiintyminen).

Terveystalo voimat vahissa 2

Täällä voit testata, mikä Terveystalon tutkimuspaketeista sopisi sulle parhaiten.

Terveystalon tutkimuspaketeista saat 25 %:n Satu-alennuksen, ale on laskettu suoraan hintoihin. Alennus näkyy ostoskorin viimeisessä vaiheessa automaattisesti.

Alennus on 25 % ja sen saa laajoista Naisen, Miehen & Voimat vähissä -tutkimuspaketeista. Alennus on voimassa 30.9. asti, mutta lahjakortin tutkimuspaketteihin voi hyödyntää 12 kuukauden sisällä ostosta.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö