Rannikolta tuntureille – seikkailu jännillä sivupoluilla

Mainos: Rannikolta tuntureille -hanke

Iiks, olen matkan päällä reissussa ystävän kanssa – ja tämähän on siis aivan tavattoman jännää! Ainakin siinä kohtaa jännitti, kun pimeällä ajoin Kuusamon keskustasta lähelle Venäjän rajaa ja tiellä hyppi jäniksiä. Yritin näyttää niille vilkkua, että väistäisivät. Mutta eiväthän ne ymmärtäneet, vaikka miten yritin vilkuilla näyttää suuntaa metsään.

rannikolta tuntureille isokenkäisten klubi

Minä ja rakas ystäväni vuosien takaa sovimme keskiviikkoillaiksi tärskyt pääkaupunkiseudulle ja suuntasimme yhdessä yhteiselle työmatkalle pohjoiseen. Nyt kun kerrankin Katjan kanssa nähdään, niin nähdään sitten ihan kunnolla. Kiertelemme kaksistaan viikon ajan Suomen pohjoisempia osia. Kierroksemme alkoi Kuusamosta Isokenkäisten klubilta, sieltä suuntaamme Taivalkoskelle ja Pudasjärvelle, sitten Raaheen, Liminkaan ja lopuksi vielä Ouluun. Meidän reissumme ideana on esitellä teille tämän alueen vähemmän tallattuja polkuja.

rannikolta tuntureille

Nyt ei siis olla laskettelemassa tai hiihtämässä, vaan tutustumme paikalliseen kulttuuriin, saunoihin, hauskoihin lounaspaikkoihin, kummituskävelyreiteille, issikkaretkelle ja paikallisiin ruokaherkkuihin (ohjelmassa esimerkiksi illallissiikojen valintaa Raahessa ja iltapäiväteet Oulussa).

Tämä reissu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rannikolta tuntureille -hankkeen kanssa. Reissumme alkoi Kuusamosta ja päättyy Raaheen, mutta matkan voi tottakai tehdä myös toisinpäin. Tai poimia reissusta ne palaset, jotka itseä eniten kiinnostavat. Tallennan reissun Instan kohokohtiin ja kirjoitan matkakokemuksista myöhemmin pidemmän jutun tänne blogin puolelle.

rannikolta tuntureille tyomatkalle

Tervetuloa mukaan tälle huisille kotimaanmatkalle. Jos näette mua ja Katjaa reissun päällä jossain päin rannikkoa tai tuntureita, niin tulkaa ihmeessä moikkaamaan. Meillä on alla vaaleanruskea automaattivaihteinen Skoda Octavia, jonka sisältä kuuluu joko käkätys tai joku radiokanava, jota kumpikaan ei osaa vaihtaa. Niin, ja pyydän jo etukäteen anteeksi kaikilta semissä kiireessä olevilta kanssa-autoilijoilta. Ajan reilusti alle nopeusrajoitusten ja pitkiä valoja jäniksille vilkutellen.

rannikolta tuntureille kuusamo raahe
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö