Joogaa kotona – niska-hartiat jumissa, päänsärky kolkuttaa? Kokeile tätä!

Mainos: Joogit (eli joogaa kotona tai ihan missä vaan)

Kehonhuoltoa ja venyttelyä, paremmat yöunet tuovaa iltarentoutusta, ihanan pitkiä joogatunteja. Mä oon totaalisen hurahtanut kotona tehtäviin joogaharjoituksiin. Hiihtäjän vapaapäivän 70 minuutin joogaa olen tehnyt kerran viikossa. Silloin tällöin nipistän työpäivästä pikaisen kymmenen minuutin kehonhuollon – ja sehän virkistää enemmän kuin iso kuppi vahvaa sufea!

joogaa kotona

Muutama sana omasta joogasuhteestani. Mä todella pidän venyttelystä, rauhoittumisesta, kehonhuollosta, lonkkien availusta, hartiajumien poisravistelusta ja siitä, kun johonkin pieneen vaivaan (kuten jäykkään psoas-lihakseen) löytyy ratkaisu. Nautin myös siitä ihanasta fiiliksestä, joka tulee tunnin mittaisen joogatunnin jälkeen loppuvenyttelyn aikana. Se on sanoinkuvaamattoman upea fiilis, kun vaivun harjoituksen jälkeen kymmeneksi minuutiksi unen ja valveen rajamailla olevaan tilaan. Olen hereillä, mutta tunnen leijuvani. Sellaisen rentouden tunteen saavutan hetki ennen nukahtamista – ja pitkän joogatunnin loppurentoutuksessa.

rentoudu joogaa kotona tai töissä tai missä vain

Tuota kaikkea jooga on mulle. Mutta mun täytyy myöntää, että jos joogassa aletaan laulaa ja lausua mantroja, mä kiusaannun ja vaivaannun. Se johtuu ehkä osittain siitä, että koen niihin mantroihin liittyvän jotain henkistä sisältöä, jota en ymmärrä. En kuulu mihinkään uskontokuntaan, mutta en toisaalta ole kovin aktiivinen ateistikaan. Tämmöinen realistinen agnostikko, jota ei uskonasiat hirveästi kiinnosta, mutta en niitä myöskään aktiivisesti jaksaa vastustaa. Ei vain kuulu mun elämääni eikä siitä oikeastaan sen enempää.

testaa joogaa netissä

Joogaa kotona: et tarvitse kuin kännykän, matonkin ehtii hankkia myöhemmin

Joillekin jooga on tosi henkistä, valaistumista, yhteyden luomista johonkin aineettomaan. Ajattelu, keskittyminen ja meditaatiot tuovat monille hyvän olon. Mulle se hyvä olo tulee jonkin kivan toiminnan kautta. Muutaman hikipisaran tiristäminen tuo mulle rauhan.

Koska mä en itse koe joogaa henkisenä harjoituksena, en kehtaa osallistua joogatunneille, joissa henkisyyttä korostetaan. Osallistumiseni sellaiseen joogahetkeen tuntuu (tiedän, että tämä on vähän hassua!) siltä, että vähättelen sitä muiden henkistä kokemusta, vaikka se ei ole tarkoitukseni.

Siksi: meikä ei joogatunneilla laula. Mä vaan olen, venyttelen, pidän huolta kehostani ja rauhoitun. Ja se on tietysti tosi ok, koska ei ole olemassa vain yhtä tapaa harjoitella joogaa. Eikä ole yhtä tapaa lenkkeillä, lukea tai kiinnostua japanin kielestä.

joogaa kotona

Vanha tuttuni otti jokin aika sitten yhteyttä ja kertoi yhdessä puolisonsa kanssa perustamasta Joogit-palvelusta. Hän kysyi, haluaisinko testata ja katsoa, josko joogan harjoittelu heidän tunneillaan tuntuisi musta hyvältä idealta. En ollut ihan varma hänen joogafilosofiastaan, joten pyysin jo etukäteen anteeksi omaa näkemystäni ja kerroin, että jos tunneilla lausutaan mantroja, lauletaan tai puhutaan valon näkemisestä, mä en ole tähän oikea tyyppi. Se kaikki tuntuisi jotenkin – noh – liian vakavalle.

Näin, kuinka kolme pistettä alkoivat vilkkua chat-ikkunan ruudussa. Vastaus tuli nopeasti: “Ei lauleta, mä lupaan!”

kokeile etäjoogaa netissä maksutta

Uskalsin siis lähteä testaamaan. Ja tähän mennessä onkin sitten tapahtunut seuraavaa. Oon löytänyt ihan mahtavia lonkkien availuliikkeitä, saanut jeesiä hartiajumeihin ja hemmotellut itseäni rentouttavilla joogahetkillä. Välillä kymmenminuuttinen taukorentoutus, joskus yli tunnin mittainen harjoitus. Useimmiten seuraan tunteja kännykän kautta, koska en jaksa avata tietokonetta työpäivän ulkopuolella. Jokaisella tunnilla on ollut niin hyvä puheopastus, että mun ei ole tarvinnut edes katsoa videota koko ajan ja pysyn silti mukana harjoituksessa. Hyvä puheohjaus on tosi tärkeää etenkin silloin, kun tehdään harjoituksia lattialla istuen tai maaten.

Erityisen toimivaa: voit tehdä joogaa kotona omaan tahtiin, mutta opettaja on silti läsnä

Joogit on suomalainen joogasali netissä, joka lupaa joogan ilot helposti ja hauskasti. Joogatunnit vetää joogaopettaja Henna Haapanen, jonka ohjaustyyli on aivan loistava! Hän on rento ja hauska, kannustava ja salliva. Tiedättekö, kuinka jollain ihmisillä on sellainen läsnäolon voima, että heidän kanssa jutellessa tulee olo, että hän on todella kiinnostunut juuri minusta ja minä hänestä ja meillä on tässä tosi hyvä yhteys? Hennan kanssa tuntuu juuri siltä. Vaikka joogatunnit ovatkin tallenteita, mulle tulee olo, että ollaan itse asiassa samassa huoneessa ja hän puhuu juuri minulle.

Hennan opetustyyli sopii hyvin siihen, mitä mä itse haen joogalta: kehonhuoltoa, rentoutusta, stressin vähentäjää, jumien karkoitusta ja funktionaalista harjoittelua. Henna tietää paljon anatomiasta ja oonkin nauttinut suuresti esimerkiksi siitä, että hiihtäjän tai lenkkeilijän joogaa pitäessään hän kertoo tarkasti, miksi jotain venytystä tehdään ja mihin sillä vaikutetaan.

Joogit-palvelusta löytyy myös meditatiivisempiä joogaharjoituksia ja tekniikkavinkkejä esimerkiksi soturi-asanoihin, alaspäin katsovaan koiraan ja aurinkotervehdykseen.

etäjoogaa netissä

Saisiko olla yksi kappale mehukkaita lonkkienaukaisuharjoituksia?

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt yhtä miellyttävää ja tehokasta lonkkienaukaisuharjoitusta kuin Hennan vetämä puolen tunnin mittainen Joogavenyttely alakropalle (lonkat auki) -harjoitus. Oli aivan mieletön tunne, kun vasemmalta puolelta vähän jumissa ollut lonkkani alkoi avautua; ilman kipuja ja vääntämistä kinkkuni vaan jotenkin rentoutui ja liikkeeni muuttuivat ilmavammiksi.

Tykkään siitä, että yli 70 erilaisen joogatunnin valikoimasta on helppo löytää just se, mitä etsii. Hakutoiminnolla voi haravoida alle vartin mittaisia joogia, yli tunnin kestäviä pitkiä harjoituksia, tekniikkavinkkejä, rauhoittavia harjoituksia, tasapainotreenejä, meditaatiota… Jokaisella joogatunnilla on ihanan kuvaava nimi. Tähän tyyyliin:

  • Kiireetön hetki: pehmeästi herättelevä YIN-jooga
  • VINKKI: Vastaliike eteenpäin työntyvälle päälle
  • Niska-hartiat jumissa, päänsärky kolkuttaa? Kokeile tätä 🙂
  • Rauhoitu, hengitä, rentoudu. <3
  • Unijoogaa pehkuissa
  • Hunajaisen lempeä flow – kiireetöntä omaa aikaa
joogaa kotona kokeile ilmaiseksi

Joogit-palvelun käyttäjät – eli siis heimolaiset – saavat käyttöönsä kaikki Joogit-tunnit, joita on kertynyt jo yli 70 erilaista ja valikoimaan tulee lisää tunteja koko ajan. Joogaopelta saa henkilökohtaisia ohjeita ja heimolaisten oma Facebook-ryhmä on aktiivinen. Sieltä saa vertaistukea, vinkkejä ja aspa pelaa.

Joogaa kotona: kokeile ilmaiseksi ilman mitään sitoutumista

Kokeile ilmaiseksi ilman mitään sitoutumista! Henna on tehnyt kaksi viiden joogaharjoituksen mittaista maksutonta harjoituskokonaisuutta, jotka antavat hyvän kuvan Joogien tunneista, Hennasta joogaopena ja harjoitusten monipuolisuudesta. Jos et ole aikaisemmin harjoitellut joogaa, ota ekana testiin Aloittelijan ohjelma. Jos olet jo kokeneempi asanasoturi, testaa hieman pidemmälle ehtineiden harjoituksia eli Harrastajan ohjelmaa. Koska tarkoitus on olla reilu ja päämäränä lisätä kivaa joogaaa maailmaan, voit ilman muuta tehdä molemmat maksuttomat ohjelmat!

Ja sitten jos tykkäät, ostat tietysti itsellesi Heimo-jäsenyyden.

joogaa kotona

Voit valita 1, 3 tai 12 kuukauden pituisen jäsenyyden. Kuukauden jäsenyys maksaa 18 euroa, vuoden mittaisen jäsenyyden saa 147 eurolla eli vähän yli 12 euron kuukausihinnalla. Mulla on sulle myös alekoodi! Etukoodilla saturamo saat 10 % alennuksen ensimmäisestä Heimo-jäsenyystilauksesta.

Vinkki vinkkeröinen: Jos tykästyit testitunteihin, osta saman tien se vuoden mittainen jäsenyys niin saat alekoodista isoimman hyödyn irti.

Kuvat minusta joogakamoissa otti: Björgvin Hilmarsson

Teemat
Poimintoja Blogista:
lasten talvi vaatteet
Perhe ja arki

Sunnuntai on siskopäivä

On siis sunnuntai. Meillä se on siskopäivä. Sunnuntaisin on aina siskopäivä. Tämä on jännä, liikuttava ja hirveän tärkeä juttu. Ja ennen kaikkea: tämä on siskojen

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö