Kuivan ja herkän ihon hoito – Murumuru on kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Nyt on ihoisia ilouutisia talven koettelemille kuivanaamoille ja herkkäihoisille. Kun aiheena on kuivan ja herkän ihon hoito, on loistavaa, että pystyn nostamaan esille juuri suomalaisen luonnonkosmetiikkasarjan. Suomalaisen Murumurun tuotteet on rakennettu raaka-aineiltaan sellaisiksi, että ne sopivat myös herkkäihoisille ja saavat naaman näyttämään ja ennen kaikkea tuntumaan kimmoisalta ja energiseltä.

kuivan ja herkän ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Olette jo pidempään toivoneet juttua kotimaisesta luonnonkosmetiikasta, ja minäpä tartuin purkkia korkista ja otin parin kuukauden testaukseen Murumurun tuotteita. Halusin testata näitä kuivan ja herkän talvi-ihon hoidon näkökulmasta ja avata vähän tuotteiden raaka-aineluetteloita. Murumurut valmistetaan Suomessa ja niiden takana on sama yritys, joka valmistaa esimerkiksi laadukkaita Ekopharman tuotteita. Murumurulla on FI-Natura -luonnonkosmetiikansertfikaatti, ne ovat vegaanisia ja luonnollisesti myös eläinkokeettomia. Hinnan puolesta ne sijoittuvat edullisten ja keskihintaisten luko-tuotteiden välimaastoon.

Yleistä plussaa myös siitä, että Murumurun tuotteet ovat ihanan simppeleitä ja yksinkertaisia. Kasvovesi, sinkkivoide, seerumi. Etikettiä lukemalla tajuaa heti, mistä on kyse.

kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Arkijuusto on ihanaa, mutta on näissä tuotteissa minusta ripaus luksustakin. Voiteiden ja seerumien rakenne on miellyttävä ja tuoksu hento, mutta herkullinen. En ole esimerkiksi koskaan aikaisemmin kokeillut sinkkivoidetta, joka leviäisi kuten tämä. Iholle sormenpäillä ja tzädäm; ei jälkeäkään mistään paksusta valkoisesta kalvosta, mikä useimmista sinkkivoiteista jää iholle. Kasvoseerumikin on ihanan paksua ja riittoisaa sitrushedelmälle tuoksahtavaa hyytelöä: tippa tosiaankin riittää, eikä mitään mene hukkaan.

Levitä ihonhoitotuotteet tässä järjestyksessä

Aloita ihon kosteutus aina kasvovedestä. Jos kotona ikkunalaudalla nuokkuu nuupahtanut ruukkukukka, jonka kastelu on vähän jäänyt, multa on luultavasti mennyt sellaiseksi kovaksi kikkareeksi. Siihen kun kaataa päälle vettä, vesi jää pinnalle harhailemaan, eikä imeydy heti. Sama tapahtuu, jos laitat puhdistuksen jälkeen iholle suoraan kasvoöljyn: se ei pääse imeytymään kuivan kerroksen läpi. Kukkaan täytyy kaataa vettä vähän kerrallaan, että vesi menee perille juuriin asti. Kuivan ja herkän ihon hoidon kanssa on sama juttu. Jos iho on kuiva, siihen kannattaa ihan ensin levittää useampi kerros kasvovettä.

murumuru herkalle ja kuivalle iholle

Murumurun kasvovesi on ihanan kosteuttavaa. Se sisältää Sodium PCA:ta (oikealta nimeltään – yritän kirjoittaa tämän oikein – natriumpyrrolidonikarboksyylihappo), joka on luontaisesti ihossa esiintyvä aminohappojohdannainen, jonka tehtävä on sitoa kosteutta. Se siis kosteuttaa ihoa sitomalla vettä ihon pintaan. Tässä kasvojen superfoodnesteessä on raaka-aineena myös niin kutsuttuja prebiootteja. Prebiootit ovat tutumpia puheenaiheita suolistoasioihin vihkiytyneille. Prebiootit ovat hyvien suolistobakteerien ruokaa, eli näiden hiilihydraattien tehtävä on auttaa terveyttä edistävien mikrobien kasvua. Prebiootteja hyödynnetään nykyään myös kosmetiikassa: ne ruokkivat ihon omia bakteereja ihon suojakerrosta vahvistaen.

Käytä kasvoveden levittämiseen puhtaita käsiäsi, älä kaada kallista ainetta pyyhkeennurkkaan tai pumpulituppoon, menee meinaan hyvää ainetta ihan hukkaan. Annostele kasvovettä puhtaille käsille ja levitä puhdistetulle iholle. Jos ihosi on todella kuiva, odota kasvoveden kuivumista ja levitä toinen, ja vaikka kolmaskin kerros. Tämä ihoa tosi tehokkaasti suomalainen kasvovesi maksaa 16,90 € ja nyt kamppiksen myötä hinta on noin 14 euron kieppeillä. Luulen, että tämä tuote myy näistä ensimmäisenä loppuun, joten tämä kannattaa klikata omaan ostoskoriin pian.

suomalainen luonnonkosmetiikka kuivan ja herkän ihon hoito

Kasvoveden jälkeen levitä iholle seerumia. Seerumin tehtävä on kasvoveden tavoin kosteuttaa ihoa, ja näin talviaikaan, kun kuiva iho tuntuu tavallistakin kuivemmalta, kosteutta tosiaan tarvitaan. Olen vuosien aikana huomannut, että mulle tärkein ainesosa seerumissa on hyaluronihappo, joka kosteuttaa ihoa ja siten ehkäisee ja hoitaa kuivuudesta johtuvia juonteita. Murumurun C-vitamiiniseerumissa on hyaluronihappoa, ja sen lisäksi myös C-vitamiinia. C-vitskua käytetään monissa ihonhoitotuotteissa, sillä sen on huomattu kirkastavan sameaa ihoa ja häivyttävän pigmenttimuutoksia. Murumurun kasvoseerumissa on mukana myös kaurauutetta, joka rauhoittaa ihoa. Sen takia tämä seerumi sopii myös useimmille herkkäihoisille. Reilun parinkymmenen euron hintainen kotimainen luonnonkosmetiikkaseerumi on kyllä joka euron arvoinen. Rakenne on ihanan kiisselimäinen, eli tätä ei mene levitysvaiheessa yhtään hukkaan.

Kuivan ja herkän ihon hoito, älä unohda kasvoöljyä

Kasvoöljy on se kolmas ja ihon ravitsemisessa tärkein tuote. Kun kasvovedellä ja seerumilla on tuotu kosteutta iholle, kasvoöljyn avulla suljetaan se kosteus ihoon. Kasvojen hipiä tarvitsee etenkin näissä pohjoisen kuivissa talvissa kasvoöljyä, jotta iho pysyy pehmeänä ja kuulaana. Murumurun kasvoöljy sisältää mm. jojoba- ja aprikoosinkiviöljyä. Tämä kasvoöljy maksaa vain hieman yli parikymppiä. Edulliseen vaikuttaa luultavasti ainakin se, että löysin raaka-ainelistalta ainakin yhden ei-kylmäpuristetun kasviöljyn eli niin sanotun esteriöljyn (esteriöljyt valmistetaan kasviöljyistä hajoittamalla – ne ovat edullisempia raaka-aineita kuin kylmäpuristetut öljyt, mutta ne eivät ole yhtä ravitsevia). Mutta koska tässä Murumurun kasvoöljyssä on kuitenkin eniten aprikoosinkiviöljyä (suojaa, pehmentää ja ravitsee ihoa, sisältää paljon A-vitamiinia, joka nopeuttaa ihon uudistumista) sekä jojobaöljyä, joka normalisoi ihon toimintoja eikä tuki ihohuokosia (jojobaöljyä kuulemma käytetään myös akneihon hoidossa, koska jojobaöljy säätelee ihon talineritystä ja auttaa samalla ihoa säilyttämään kosteuden), uskon tuotteen tehoon. Omille kasvoilleni tämä on tuonut ihanasti buustia; sellainen instagram stoorin paris-filtteriefekti 😀

murumuru sinkkivoide kuivan ja herkän ihon hoito

Viimeisenä erittäin hyvä täsmävinkki kuivan ja herkän ihon hoitoon ja iho-oireista kärsiville. Murumurun sinkkivoide on luultavasti paras sinkkivoide, mitä olen ikinä kokeillut! Ja lasten ollessa pieniä ja vaippaikäisiä meillä oli käytössä jos jonkinnäköistä sinkkivoidetuubia. Niistä jäi aina iholle valkoinen kerros ja tahmainen tunne. Murumurun sinkkivoide on kerännyt käyttäjiltä paljon kehuja nimenomaan loistavan levittyvyyden ja nopean imeytymisen ansiosta. Sinkki on ihoa rauhoittava ja tulehdusta hillitsevä mineraali, eli sitä käytetään yleisesti paljon iho-ongelmien hoidossa. Murumurun sinkkivoide sisältää myös murumuruvoita, joka vähentää punoitusta, ravitsee ihoa ja sopii erityisen hyvin herkkäihoisille. Tällä voiteella voi hoitaa punoittavaa ihoa ja finnejä ja sitä voi käyttää myös vaikka auringossa palaneen ihon hoitamiseen. Meillä kotona tätä voidetta on käytetty tänä talvena lasten rohtuneiden huulien ja käsien ihon hoitoon. Tästä on ollut iso hyöty. Rohtumat pienenivät selvästi noin viikon käytän jälkeen. Hinta tällä superhoitajalla on reilusti alle parikymppiä. Must-tuote käsilaukkuun ja kotikosmetiikkahyllylle. Ei tahraa, levittyy todella nopeasti. Ihan paras ihonhoitotuote.

PS. Lisää luonnonkosmetiikkajuttujani löydät täältä.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö