Auki on! Vilkas Now verkkokauppa-alusta on nyt testattu

Mainos: Vilkas Now verkkokauppa-alusta

Huhheijaa, sain verkkokaupan auki! Vaikka se meni pääosin kivuttomasti, ainahan tuollaisen sivuston pystyttämisessä on ne hetket, kun syke nousee ja kahvi läikkyy. Verkkokaupan perustaminen vaatii omat aikamääreensä: aina menee enemmän aikaa kuin aluksi ajattelee. Jos ei muuhun, niin kuvien hinkkaamiseen tai lauseiden hiomiseen. Varaat päivän, menee kaksi. Varaat viikon, menee kaksi. Varaat vuoden, menee kaksi. Mutta lopussa tuntuu aina yhtä hyvältä. Valmiilta. Hymyni kuvassa on hieman sellainen ÄLÄ KESKEYTÄ NYT -tyyppinen. Haha! Olen juuri viimeistelmässä seo-tekstejä.

verkkokauppa vilkas now perustaminen

Lähdin siis testaamaan suomalaisen verkkokauppa-alustan Vilkkaan kanssa verkkokaupan pystyttämistä heidän välineillään. Kirjoitin tämän yhteistyön taustoista ja siitä millaista verkkokaupan perustaminen on enemmän edellisessä blogijutussani täällä: Olisiko sinusta verkkokauppiaan hommaan?

Olette monet kyselleet, voisinko laittaa lakusuklaata myyvän verkkokaupan pystyyn, niin saataisiin Suomeenkin kunnollista karkkia. Joku päivä toivottavasti! Mutta tällä kertaa ei tullut myyntiin herkkuja vaan eettisesti valmistettua villaa. Herkkuja käsityöharrastajille.

Autoin suomalaista pientä käsityöyritystä Luhran Käsityöpajaa avaamaan itselleen verkkokaupan. Ja tässä se nyt on: Luhran Käsityöpajan verkkokauppa. Jibbijee!

vilkas now nettikauppa avaaminen

Lokakuun aikana olen päässyt tutustumaan eettisesti tuotettuun angoran villaan ja lampaanvillaan, ja niistä valmistettuihin tuotteisiin. Kerintä, karstaus, kehräys, vyyhditys. Tutustuin käsityöyrittäjiin ja heidän tapaansa tehdä harrastuksesta liiketoimintaa. Vaihdoimme ajatuksia tuotteista, verkkokauppaan tulevista teksteistä ja hinnoittelusta. Whatsapp on käynyt kuumana, samoin meili. Kun kaupan runko oli kutakuinkin valmis, pidimme reilun tunnin mittaisen zoom-palaverin, jonka aikana näytin mimmeille, miten kauppa toimii, missä näkee tulleet tilaukset ja mistä printataan pakettikortit.

Mulle on kertynyt viime vuosien aikana kokemusta verkkokaupan pystyttämisestä Shopifyn, Campwiren, Woocommercen ja Vendin alustoilla. Suosin nyt kyllä ihan häpeilemättä suomalaista, mutta pakkohan tämä on ääneen sanoa. Vilkas Now on ollut ehdottomasti paras ja nopein, mitä olen kokeillut. Ulkoasun määrittäminen on ollut helppoa, valikoiden ja kategorioiden rakentaminen on ollut naurettavan iisiä (tämä on usein se, joka on aiheuttanut harmaita hiuksia muilla alustoilla) ja oheispalvelut kuten lähettäminen ja maksusysteemit oli suhteellisen helppo liittää Vilkkaaseen. Ei tarvinnut koodata mitään tai pyytä apua keneltäkään. Painelin nappuloita, raahasin palikoita ja jos tuli ongelma, katsoin tubevideolta mallia.

Vilkas Now verkkokauppa-alusta – ulkoasu

Ensin perustimme kaupalle tunnukset. Sitten valitsin teeman eli sen, miltä kauppa näyttää. Valitsin yksinkertaisimman ja simppeleimmän nimeltään Neutral Basic. Tämä siksi, että suurin osa käyttää nykyään nettiä kännykällä. Tärkeintä on, että ostaminen on helppoa eli että tuotteet ja ostaminen eivät peity vilkkuvien valojen alle. Mitä pienemmältä ruudulta kauppaa katsoo, sitä tärkeämpää on selkeys ja yksinkertaisuus. Sitä paitsi yksinkertainen on kaunista hallita – mitä enemmän alkaa kikkailla, sitä enemmän menee aikaa ja homma puuroutuu.

nettikaupan avaaminen

Selkeys ja yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi tylsä tai valju. Valitsin värit siten, että ne tukevat brändiä. Luonnollisia sävyjä. Valkoista, mustaa, taivaansinistä ja harmaata. Fontiksi valitsin helppolukuisen Noto Serifin ja otsikkoon hieman näyttävämmän Spectralin.

vilkas now nettikauppa

Verkkokauppaa työstäessä vetelin haluttuja palkkeja sivuvalikoista paikalleen. Tuohon koko sivun levyinen teksti, tuohon kolme kuvaa vierekkäin ja kunkin kuvan alle tekstiä. Tähän voisi sopia kaksipalstainen tekstipätkä. Sitten yksi nosto. Jes! Mitään ei tarvitse koodata vai väkertää, eikä palkkeja tarvitse rakentaa tai hakea mistään ulkopuolisilta sivustoilta. Ne vain vedetään sinne minne ne haluaa laittaa, täytetään tekstillä ja ladataan kuvat paikalleen.

Verkkokaupan perustaminen: mieti tarkkaan tuoteryhmien määrä

Kaupan pohjan valmistuttua aloimme lisätä putiikkiin tuotteita. Suunnittelimme ensin yhdessä yrittäjien kanssa, mitä tuotteita he haluavat kauppaansa aluksi tuoda. Sen jälkeen mietimme tuoteryhmät. Tuoteryhmien määrän kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos niitä on liikaa, lopputulos on sekava, ellei verkkokaupassa todella ole satoja erilaisia tuotteita. Jos tuoteryhmiä on liian vähän, oikeiden tuotteiden löytyminen on vaikeaa.

Vilkas now verkkokauppa perustaminen verkkokauppa

Meillä on verkkokaupassa tällä hetkellä parisenkymmentä tuotetta jaettuna kolmeen eri tuoteryhmään. Raakavilla-tuoteryhmän alla on myynnissä villaa – käsitöihin tai itse kehrättäväksi. Käsinkehrätyt villalangat -tuoteryhmän alle laitettiin kaikki valmiit langat. Siellä on yksi-, kaksi- ja kolmesäikeistä, eri väreissä ja sekä lampaanvillaa että angorakanin villaa ja kahden edellä mainitun sekoitetta. Valmiit villatuotteet -tuoteryhmästä löytyy esimerkiksi vauvoille neulottuja villapipoja.

Tuotteiden lisääminen on iisiä, kunhan seuraavat taustatyöt on tehty:

 • Tuotteen nimi. Sen on oltava tarpeeksi kuvaileva, hakukoneystävällinen mutta napakka ja lyhyt.
 • Tuotteen kuvaus. Koska asiakas ei pääse hipelöimään tuotetta, täytyy tuotekuvauksen olla mahdollisimman tarkka.
 • Tuotteen hinta. Klassikkovinkkini: älä myy pitää pennillä, ellet voi myydä isoja määriä!
 • Tuotteen määrä varastossa. Jos ei merkkaa varastoa alussa oikein, voi tulla vahingossa myyneeksi tuotteita, joita ei olekaan varastossa ja sitten saa säätää maksupalautusten kanssa ja asiakas pettyy.
 • Tuoteryhmän valinta on keskeistä. Se takaa toimivan navigoinnin.
 • Hakukonetekstit on mietittävä kuntoon. Päätä avainsanat, joilla haluat tuotteen nousevan google-hauissa ja viljele niitä ainakin hakukonetekstikentissä ja tuotteen kuvailuissa.
 • Kuvat! Näiden merkitystä ei voi aliarvioida. Koska kuluttaja ei pääse kokeilemaan ja kääntelemään tuotetta, täytyy tarkan tuotekuvauksen lisäksi tuotteesta olla olemassa hyvät kuvat. Vähintään yksi, mielellään useampi tuotekuva. Jos ei ole mahdollisuutta ottaa studiokuvia, kuvat voi ottaa ulkona luonnonvalossa tasaista, mielellään valkoista pohjaa vasten. Ja kaikkiin kuviin mielellään sama pohja, ettei tuotesivu näytä sekavalta tilkkutäkiltä.

Valitsimme tämän kombon: Vilkas Now verkkokauppa-alusta, Paytrail ja Pakettikauppa

Valmis sivusto, syötetyt tuotteet ja loogiset tuoteryhmät. Enää maksaminen ja toimitustapa puuttuu! Vilkas Now verkkokauppa-alustaan pystyy helposti lisäämään erilaisten palveluntarjoajien ratkaisuja. Me valitsimme lähettämiseen Pakettikaupan. Pakettikaupassa ei makseta kuukausimaksua vaan ainoastaan lähetetyistä tuotteista. Pakettikauppa on Vilkkaan kumppani, joten systeemin yhdistäminen verkkokauppaan oli helppoa ja nopeaa, vaikka ihan ensimmäistä kertaa sen teimme.

luhran kasityopaja verkkokauppa

Maksusysteemin kanssa arvoimme jonkun aikaa. Ihan ensin mielessäni oli Paytrail, koska minulla on siitä positiivisia kokemuksia erään toisen verkkokaupan pystyttämisessä. Paytrailissa tosin on kiinteä kuukausimaksu, ja koska ainakin alussa villatuotteiden verkkokauppa ei välttämättä tuota tasaisesti, kiinteän kuukausimaksun maksaminen joka kuukausi ei tuntunut kannattavalta. Klarna Checkoutissa ei ole kuukausimaksua, vaan kauppias maksaa vain tietyt prosentit toteutuneista kaupoista Klarnalle.

Klarnan kanssa tuli kuitenkin vastaan ongelma. Teimme hakemuksen Klarnalle netissä ohjeiden mukaan. Odotimme hyväksyntää monta päivää, mutta homma vain ei edennyt. Laitoimme viestiä Klarnan asiakastukeen ja sieltä pyydettiin vain odottamaan. Laitoin viestiä myös Vilkkaan asiakastukeen sähköpostilla. Sama viesti: odotelkaa ja olkaa yhteydessä Klarnaan.

verkkokaupan perustaminen muistilista

Koska homma ei edennyt, otin uudestaan yhteyttä Vilkkaan asiakastukeen ja ihmettelin että mitäs hittoa tässä pitäisi tehdä seuravaksi. Sain vastauksen: teidän pitää julkaista kauppa, jotta Klarna pääsee katsomaan kaupan läpi ennen kuin hyväksyy yrityksen sopimuksen ja maksujärjestelmä alkaa toimia. No kas! Tätä en tiennyt, eikä sitä kovin selvästi sanottu missään. Mutta toki se on ihan loogista: maksunvälittäjä haluaa nähdä kaupan, jonne se palveluaan on myöntämässä.

Sitten kesti taas monta päivää, eikä homma lähtenyt pelittämään eikä Klarna infoillut meitä missään. Lopulta löimme hanskat tiskiin, että ei vaan jaksa tällaista odottelua ja aloimme miettiä seuraavia vaihtoehtoja. Se Paytrail kiinnostaisi edelleen. Viimeksi sen asentaminen oli niin helppoa ja kivutonta ja kaikkiin kysymyksiin sai vastauksen heti.

Sitten (!!!) kuulin Vilkkaan jengiltä, että Vilkas tarjoaa uusille Now- ja Suite-kaupoille vain kuukausimaksutonta Paytrailin palvelua. Hello, hello, hello! Tämä on ihan mahtava uutinen! Teimme saman tien sopimuksen Paytrailin kanssa ja alle 24 tuntia hakemuksen laittamisesta maksujärjestelmä oli kunnossa ja kaupan sai auki. Paytraililta jopa ihan itse henkilökohtaisesti soittivat ja neuvoivat käytännön stepeissä – eivätkä he siis tienneet, että tässä on joku kaupallinen yhteistyö menossa.

Kuukausimaksuton Paytrail on ihan älyttömän mahtava etu kaikille uusille Vilkkaan Now- ja Suite-kaupoille ja mun mielestä näin kaupan pystyttäjän näkökulmasta yksi painava syy lisää valita Vilkas Now verkkokauppa-alusta.

Perusta verkkokauppa – ja muista markkinointi

Kauppa on auki ja kaikki toimii, mutta mistä asiakkaat? Markkinointia ja mainontaa! Emme tietenkään aio tai voi ostaa Hesarista etusivun ilmoitusta tai edes puolikasta palstamilliä.

Vilkas now verkkokauppa

Yksi tärkeä ystävä tässä hommassa on Google. Ihmiset, jotka etsivät eettisesti tuotettua angorakanin raakavillaa, löytävät googlatessaan toivottavasti tästedes Luhran Käsityöpajan myymälään. Sama koskee käsinkehrättyjä villalankoja: ei niitä ihan joka marketti Suomessa myy. Panostimme hakusanoissa keskeisiin kilpailutekijöihin ja tärkeimpiin tuotteisiin: eettisesti tuotettu villa, eettisesti tuotettu angorakanin villa, käsinkehrätty villalanka, ekologisesti tuotettu villa, angorakanin villalanka.

luhran käsityöpaja lampaat eettinen villantuotanto

Sitten some. Instagram ja Facebook ovat tärkeitä fiilistelykanavia. Instassa voi jakaa tarinoita lampaista ja kaneista, näyttää videoita kerintätilanteesta, langan kehräämisestä ja tuotteiden pakkaamisesta. Osaa päivityksistä voi sponsoroida oikealle kohderyhmälle, jotta ne saavat enemmän näkyvyyttä ja tili kasvaa ja kauppaa tulee. Facebookin mainostyökalujen avulla ohjataan kohderyhmää verkkokauppaan ostoksille.

Alekoodit ja lahjakortit. Alekoodit ovat kätsy tapa houkutella ihmisiä kokeilemaan verkkokauppaa ja tekemään ostoksia saman tien. Alekoodeja voi tarjota kaikille ensiostajille tai kaikille ensiostoksen tehneille seuraavaa ostosta varten. Alekoodeja voi suunnata vakkariasiakkaille tai niitä voi laittaa jakoon kaupan kohderyhmää tavoittavien somevaikuttajien kautta tai vaikka kaikille uutiskirjeen tilanneille. Verkkokaupan somekanaviin saa kivasti lisää nostetta järjestämällä vaikkapa lahjakorttiarvonnan. Keinoja on tosi paljon erilaisia, tässä vaihtoehdoista vain muutama.

Alekoodi on helppo luoda verkkokaupan alustassa. Meillä oli ensin edullisin Vilkkaan alusta, Now S, jonka kuukausimaksu on nyt reilu 9 euroa. Se riittää pienille verkkokaupoille hyvin, mutta se ei sisällä mahdollisuutta luoda alekoodeja. Niinpä päivitimme kauppiastasomme yhdellä klikkauksella S:stä M:ään – ja nyt meillä on Now M -paketti (reilu 20 euroa / kk) ja mahdollisuus luoda niitä alekoodeja.

Verkkokaupan perustaminen – Mistä apua?

Pääsin yhteistyön myötä testaamaan Vilkkaan asiakaspalvelua. Kokeilin Vilkkaan suomenkielistä sähköpostilla toimivaa asiakastukea ilman, että asiakastuki tiesi, että olen tekemässä Vilkkaalle kaupallista yhteistyötä. Mystery-shopping! Sain vastaukset molemmilla kerroilla saman päivän aikana. Vilpittömät kiitokset siis heidän nopealle aspalle.

verkkokaupan perustaminen

Vilkkaan tukisivuilta löytyy yksityiskohtaista tietoa tekstimuodossa. Videolta katsominen on kuitenkin usein konkreettisempaa. Vilkkaalla on kattava tubekanava, jossa on paljon videoita. Niissä kädestä pitäen näytetään tuotteiden lisääminen, tuotevarianttien (esim. koot, värit) luominen ja ylipäätään koko verkkokaupan perustaminen. Katsoin sieltä neuvoa, kun loin villalankavyyhdeille kokovaihtoehtoja. Vartti videon katsomista ja sain luotua langoille tarvittavat kokovaihtoehdot. On asiakkaan kannalta kivempaa, että jokainen lankavyyhti (esim. 50 g, 100 g ja 300 g) ei ole omana tuotteenaan, vaan langan tuotesivulta voi valita vetovalikosta haluamansa kokoisen vyyhdin. Pienen säätämisen jälkeen sain nämä variantit luotua ja Vilkkaan Youtube-kanavan tutoriaalivideosta oli siinä iso apu.

Verkkokaupan perustaminen ei ole koskaan ihan mutkaton homma, se vaatii miettimistä, viilaamista ja kärsivällisyyttä. Sitä paitsi jokaisella yrityksellä on vähän erilaiset tarpeet: brändi, asiakkaat, tuotteet, toiminnan volyymi ja sesonkiluonne vaihtelee hurjasti. Vilkkaan kauppiaiden facebook-ryhmä on hyvä paikka jutella muiden Vilkas-kauppiaiden kanssa. Siellä saa vertaistukea muilta kauppiailta, voi kysellä neuvoja ja jakaa omia vinkkejä. Ryhmä on suljettu, joten sinne täytyy erikseen hakea jäsenyyttä.

Semmottis! Nyt kun tämä verkkokaupan perustaminen on vaiheena ohi, aion vähän hengähtää. Otan vähän etäisyyttä ja palaan katsomaan tätä shoppia reilun viikon päästä; sitten pohdimme yhdessä omistajien kanssa, mitä juttuja pitää vielä viilata. Mikä toimii käytännössä ja mikä ei.

Nyt mä haluaisin pyytää teiltä apua! Haluaisin, että menette katsomaan Luhran Käsityöpajan sivuja ja kertoisitte, mitä mieltä olette näkemästänne. Mikä toimii? Mikä on vaikeaselkoista? Näyttääkö hyvältä? Mikä miellyttää, mikä ei? Ihan lyhyistäkin vastauksista olisi tosi tosi tosi paljon apua Luhran Käsityöpajan mimmeille, jotka ovat juuri avanneet oman osakeyhtiön ja rakentaneet verkkokaupan liiketoimintansa ympärille. Toivotetaan heille kovasti tsemppiä ja autetaan heidät yhdessä liikkeelle!

luhran käsityöpaja vilkas verkkokauppa

Ja jos sulla on tuotteita tai palveluita, joita haluaisit myydä verkossa, mutta et vielä myy, niin lähde nyt kokeilemaan! Ehdit vielä joulumyyntikauteen mukaan, jos perustat kauppiastunnukset saman tien ja alat rakentaa kauppaa kasaan. Päivässä ehtii paljon, viikossa voi saada valmista, jos ripeästi tekee. Vilkas Now verkkokauppa-alusta veloittaa alustan käytöstä kuukausimaksua kauppialta ja tällä hetkellä se on edullisimmillaan alle kymmenen euroa. Rohkaisen sua, kokeile!  Kahvi voi vähän läikkyä matkalla, mutta tekeminen on kivaa ja kun verkkokauppa on valmis, tunne on mahtava.

Luhran Käsityöpajan kuvat on ottanut Meri Paaso ja Essi Heikkinen. Kuvat minusta toimistolla Isafjördurissa verkkokaupan kimpussa otti Björgvin Hilmarsson.

15 Comments

 • Nina

  Moikka! Kommentti Luhran käsityöpajan verkkokaupasta: Kivalta näytti! 🙂 Saako lankavyyhdin koon näkymään automaattisesti valintakentässä silloin, kun vaihtoehtoja on vain yksi? Nyt asiakkaana pitää kahdella klikkauksella valita se ainoa koko, mikä on tarjolla.

  • Satu Rämö

   Hello! Kiitos! Hyvä kommentti! Jäin miettimään tätä, ja tämänhetkisellä tiedolla mikä mulla on niin joo sen saisi näkymään, jos poistaisi kokonaan mahdollisuuden kokovaihtoehtoihin (ja loisi kokovaihtoehdot vasta sitten, kun/jos niitä tulee lisää). Mutta tämän voisi kiertää siten, että laittaisi tuotteiden kuvaustietoihin (siihen leipikseen) kokotiedon. Koska säästö se on yksikin klikkaus ja nopeuttaa tutustumist ja ostamista. 🙂

 • A

  Paljon verkkokauppoja käyttävänä (ostan varmaan 99% nykyään ostokseni netistä), näyttää varsin hyvältä kauppa. Sellainen pieni ärsytys tosin, että toimituskulut olisi hyvä kertoa kohdassa toimitus https://www.luhrankasityopaja.fi/l/shipping (ne näkee kyllä kun lisää tuotteita ostoskoriin, mutta itse mieluiten itse tsekkaan toimituskulut samalla kun tsekkaan muutkin toimitusehdot.

  • Satu Rämö

   Moikka! Loistava kommentti, kiitos tosi paljon! Ilman muuta tämä tieto pitää laittaa näkyviin myös tuonne toimitus-kohtaan. Lisään sen 🙂

 • Janni

  Ulkonäöllisesti mukava. Läppärin näytöllä huomattavasti selkeämpi kuin puhelimen näytöltä.

  Tämä on ilmeisesti vielä joku testisivusto? Pipon kohdalla sai valittua kappalemäärän, mutta lisää ostoskoriin -painike oli harmaana. Lankakerän kohdalla pääsi valitsemaan langan määrän (grammoissa), mutta ei voinut valita, montako lankakerää haluaa ostaa. Melko outoa, koska sivulla kuitenkin kehoitetaan ostamaan kerralla tarvittava määrä, koska langan sävy saattaa muuttua. En ole käsityöihminen, joten 70g tai 100g lankaa ei kerro minulle mitään. Riittääkö tuo määrä esimerkiksi villapaitaan vai pitäisikö ostaa useampi kerä.

  Eniten minua häiritsi viimeistelemätön teksti. Ei luulisi olevan iso vaiva kirjoittaa tekstiä wordiin ja käyttää wordin oikolukua. Selkeät kirjoitus/lyöntivirheet vielä hyväksyy, mutta lukuisat yhdyssanavirheet vievät sivuilta uskottavuuden. Tulee tunne Google-translatorilla luodusta huijaussivustosta.

  • Satu Rämö

   Hello! Ja kiitos kommenteista, vaikka ne olivatkin aika kipakan sävyisiä. Mutta tärkeitä ja tarpeellisia kuitenkin jokainen. Tässä mun kootut selitykset 😉

   Noissa teksteissä oli käynyt ikävä moka mulla julkaisuvaiheessa; kaikki oli oikoluettu ja tsekattu, mutta valmiisiin teksteihin tehtiin vielä viime hetkillä lisäyksiä (esimerkiksi väri/paksuus-kuvailua), ja mä en ollut ehtinyt tsekata niitä kaikkia. Kävin aamulla materiaalit läpi uusilla silmillä ja korjasin. <3

   Lankojen osalta välitän terkut putiikin pitäjille; olisi hyvä lisätä joko metrimäärä tai sitten konkreettisesti se, mitä mistäkin määrästä lankaa saa.

   Pipoja pystyy lisäämään ostoskoriin, kävin äsken tuplatsekkaamassa. En osaa sanoa, mikä siellä on mättänyt silloin kun olet käynyt kokeilemassa... Se lisää ostoskoriin -nappula on harmaa ja muuttuu siniseksi kun hiiren vie siihen päälle.

   Langoista: ensin valitaan mikä koko, sen jälkeen määrä ja sen jälkeen tuote siirretään ostoskoriin. Jos lanka on myynyt loppuun (huomasin että yhden langan kohdalla oli näin käynyt), sitä ei voi lisätä ostoskoriin.

   • Elina

    Ref. tuo tilausnappulan väri: verkkokaupoissa on tosi tyypillistä, että nappula on harmaa, jos tuote on loppu. Eli mullekaan ei välttämättä tulisi mieleen kokeilla, että muuttaako nappi väriä, vaan pettyneesti toteaisin tuotteen olevan loppu. Tyypillistä on, että kun valitsee jotain (kappalemäärän, koon tms.) niin nappi muuttaa väriä (usein siniseksi), vähän niinkuin kertoakseen että jes, onnistuit! Eli tämä on voinut Janniakin hämätä.

 • Raindrop

  Söpöjä eläimiä ja ihan sympaattinen pikkukauppa 🙂 Tässä muutamia teknisiä huomioita, katsoin sivua pädillä, joten nämä huomiot on siitä, en ole verrannut sivua koneella.

  Noista tuotevalikoimista, jos valitsee valikosta pelkän ”Kauppa” kohdan, pääsee sivulle jossa on lista kaikista tuotteista ja siinä pudotusvalikossa on vaihtoehtoina vain hinnan mukaan rajaus, olisi kiva jos siinäkin olisi ne samat tuoteryhmät (langat, tuotteet, raakavilla) kuin valikon kautta.

  Mua häiritsee että tuotesivulla esim langat on kaikki sekaisin, olisi selkeämpää jos ensin olisi esim. kaikki villalangat kolme/kaksisäikeiset ja sen jälkeen kaikki angoravillalangat jne.

  Kun klikkaa tuotteen auki, kuvan ylle tulee ”polku” josta pitäisi päästä takaisinpäin. Näissä ei ole mitään yhtenäistä logiikkaa, esim. osan valmiiden villatuotteiden listassa pääsee takaisin tuotesivulle, osa vie vain takaisin kauppaan, osa takaisin etusivulle. Sama lankojen kohdalla, osasta pääsee takaisin edelliselle sivulle, osasta vain takaisin Kauppaan missä on taas kaikki tuotteet joten jos katsoo yhtä lankaa ja klikkaa takaisin kauppaan saa taas kaikki tuotteet, ei pelkkiä lankoja. Käytännössä edelliselle sivulle päästäkseen on käytettävä selaimen takaisin-nappia.

  Voi olla että tämä on joku alan ilmaus, mutta mulle särähti silmään ilmaus ”kasvatamme villan”. Ennemmin kuitenkin kai ne eläimet jotka tuottavat villan.

  • Satu Rämö

   Moi! Ja kiitos kommenteista! Ihanan tarkkaan oot katsonut, arvostan 🙂

   Mä en ollut itse tätä pädillä testannut (paitsi esikatselu, mutta ei se kuitenkaan ole ihan sama…), joten tosi hyvä kuulla näitä juttuja. Mun täytyykin kysyä Vilkkaalta, pystyykö siihen rajaus-toimintoon luomaan muita vaihtoehtoja kuin nuo nyt olemassaolevat, jotka on pohjassa valmiina. En itse löytänyt sellaista toimintoa, mutta sehän ei tarkoita ettei sitä ole…

   Villalankoja on tosi monenlaisia ja just tätä mietin itsekin tuotteita rakentaessa, että mitenköhän nämä olisi parasta lajitella. Yksi vaihtoehto olisi tehdä omat tuoteryhmät yksisäikeisistä, kaksisäikeisistä jne. Tai omat tuoteryhmät lampaanvillalangoista ja toisaalta lammas/angoroista. Silloin ne saisi tuoreryhmittäin järjestykseen. Tätä täytyy miettiä vielä!

   Tuo tuotteen polku – hitsin hyvä havainto! Mun täytyy kysyä tätä Vilkkaalta, koska ei ole mitään käryä, missä tätä pystyisi hallitsemaan.

   Villan tuottaminen/kasvatus – mun pitää vielä kaupan pitäjiltä itseltään varmistaa, mikä on heidän mielestään paras ilmaisu. Mä olen niin alan ulkopuolelta, että en osaa yhtään sanoa…

   Kaiken kaikkiaan, tosi paljon kiitoksia palautteesta, näistä oli hirmuisesti hyötyä!

  • Satu Rämö

   MÄ halusin viuelä erikseen tulla kiittämään sua tuosta tuotepolkuhuomiosta; sain sen korjattua Vilkkaan avustuksella. Siinä oli jippo, että se tuoteryhmä, johon tuotteen liittää ensin, muodostaa polun alun. Eli jos mä tägäsin tuotteen ensin kauppaan ja sen jälkeen villalankoihin, lankavyyhti näytti ensin kuuluvan kauppaan ja vasta sen jälkeen villalankoihin. Sekavaa 😀 Mutta sain tämän korjattua. KIITOS kun huomasit tämän <3 <3

 • Elina

  Hienot sivut! Katsoin iPadilla, ja tuntuu toimivan. Muutama pieni huomio: langoissa sanotaan että ”angora-lammas sekoitelanka”. Vaikka tiedän, että on angorakaneja ja Pörrö on tuttu (hyvä Pörrö!), niin hetken löi tyhjää. Voisikohan meille ”101” lukijoille sanoa, että ”angorakani-lammas sekoitelanka”? Pikkujuttu tietty. Sitten joku muukin kommentoi tätä, mutta esim. minä en kudo (neulo?) yhtään. En siis tiedä, paljonko lankaa tarvitaan vaikkapa pipoon. Olisin nimittäin tilannut lankaa lahjaksi, mutta homma tyssäsi heti tähän. Joku vinkki voisi jeesiä meitä uusavuttomia. Ja sitten vielä bonuskysymys: MITEN, MITEN IKINÄ on mahdollista, että pari kania tuottaa riittävästi villaa myydä asti 😳

  • Satu Rämö

   Tuollainen tarkennus nimiin olisi varmasti paikallaan ja kysymys langan riittävyydestä; toi pitää ilman muuta lisätä. Niin moni on sen perään kysellyt ja ihan aiheesta 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *