Vastuullinen kuluttaminen ja Black Friday

Mainos: Biodelly

Black Fridayn ostoskiima on taas täällä. Ja minäkin tässä kaupallisessa yhteistyössä nyt nostan Black Friday -tarjouksia luonnonkosmetiikkakauppaan Biodellyyn. Eli: Olenko vastuullinen kuluttaja? En kuulkaa usko, että aina olen. Haluaisin olla, mutta se ei ole aina niin helppoa. 

luonnonkosmetiikka

Mun oma motivaatio vastuulliseen kuluttamiseen kumpuaa siitä ajatuksesta, että kaikkien pitäisi saada se, mikä heille kuuluu. Kenenkään ei pitäisi joutua tekemään yhtään mitään ilmaiseksi, naurettavan pienellä korvauksella, vaarallisissa työolosuhteissa tai saastuneessa ympäristössä sen takia, että joku ylempänä ruokaketjussa oleva saa itselleen muita isomman potin.

Yhäkin niin vain tapahtuu. Se viiden euron hintainen teepaita on kuluttajalle halpa, mutta sen halvan teepaidan maksaa aina joku. Yhtälailla se teepaita voi maksaa 350 euroa ja sen niskalapussa on jonkun hienon brändin nimi, mutta tekijä saa siitä itselleen tasan yhtä vähän palkkaa. NE kaksi teepaitaa saatetaan jopa tehdä siinä samassa tehtaassa, toiseen pistetään vain pikkasen brändilisää päälle.

Teepaidan tilalle voi vaihtaa melkein minkä tahansa hyödykkeen. Osa tavarasta valmistetaan kestävällä tavalla, osa ei. Osa palveluista tehdään vastuullisesti, osa ei. 

Mitä enemmän me kuluttajat suosimme vastuullisia vaihtoehtoja, sitä enemmän niitä meille tarjotaan. Ja tämä on se syy, miksi mä halusin tehdä kaupallisen yhteistyön nimenomaan Black Fridaynä. Maailma muuttuu vastuullisemmaksi, kun teemme vastuullisempia valintoja ja suljemme pois ne, jotka eivät ole vastuullisia.

Näin kuluttajan näkökulmasta vaikeinta tässä “osta vastuullisesti niin lisäät vastuullisuutta” -ikiliikkujassa on se, että aina ennen ostamista pitää ottaa selvää tuotteen vastuullisuudesta. Helppoa? Ei tosiaan! Vastuullisuusdatan analysointi ei ole kovin helppoa. Tietoa on tarjolla hirvittävän paljon, sitä pitäisi vertailla ja arvioida sen relevanttiutta ja luotettavuutta. Ei ole ihan iisi piisiä.

alennusmyynti

Kosmetiikkajutuissa luotan luonnonkosmetiikkaan, koska tiedän, että luonnonkosmetiikan valmistuksen ytimessä on ottaa huomioon ympäristöystävällisyys ja eettisyys koko tuotteen elinkaaren aikana, raaka-aineiden tuottamisesta tuotepakkauksen hävittämiseen. Aito luonnonkosmetiikka ei sisällä mitään muoviperäistä eikä tuotteita testata eläimillä.

Kohtuullisuus on vastuullisuuden teko.

Vaikka “vastuullinen huulipuna” on muoviton, biohajoava ja vastuullisesti valmistettu, ei ole vastuullista ostaa ämpärillistä vastuullisia huulipunia, koska yksi ihminen ei tarvitse kerralla seitsemääkymmentä huulipunaa. Kohtuullisuus on vastuullisuuden teko. Allekirjoitan Biodellyn vastuullisen kuluttamisen ohjenuoran täysin:

  • Tunnista tarpeesi.
  • Osta kotimaiselta yritykseltä, jonka kanssa jaat samat arvot.
  • Suosi kosmetiikkavalinnoissa luonnonkosmetiikkaa.
  • Ota valintojen edessä yhteyttä asiakaspalveluun ennen ostopäätöstä – näin saat tukea ja vähennät turhaa kulutusta.

Luonnonkosmetiikkakauppa Biodellyn Black Friday -kampanja on käynnissä 27.–30.11. Tuolla ajanjaksolla kaikki Biodellyn tuotteet ovat 20 prosentin alennuksella ja joka päivän on spessutarjouksia.

Elikkäs. Älä osta mitään turhaa paskaa. Älä osta hyvääkään, jos et tarvitse. Keskitä, jos voit – se tarkoittaa vähemmän edestakaisin lähettäviä laatikkoja. Osta tarpeeseen, ennakoi.

Muutama tuotesuosittelu:

Tähän loppuun muutama kiva tuotevinkki Biodellyn valikoimasta. Ekana tuo mainio hiustenhoitosarja, joka on musta loistava esimerkki siitä, että vastuullisuus ja hinta eivät tosiaan aina kulje käsi kädessä kurvia ylöspäin.

luonnonkosmetiikka alennusmyynti

Unique on edullinen luonnonkosmetiikkasarja Tanskasta. Talvisin pipojen alla tukka usein sähköistyy ja kuiva päänahka kutisee. Hiuspohjan ihokin kaipaa kosteutta, ja Uniquen hiustuotteet jeesivät tässä. Ne sisältävät luonnonkukista ja kasveista peräisin olevia hoitavia ja kosteuttavia uutteita ja öljyjä sekä luomuheraa, joka vahvistaa, suojaa ja elvyttää hiusta.

Uniquen tuotteilla on seuraavat sertifioinnit: Ecocert, Cruelty free international (eläinkokeettomuus), Tre-for 100% (tuulienergia). Pakkauksissa ilmoitetaan selkeästi eri sertifiointien osuudet tuotteesta.

Aquis-hiusturbaani on aquitex-materiaalista valmistettu pyyheturbaani, joka imee kosteutta nopeasti ja nopeuttaa hiusten kuivumista. Märät hiukset ovat alttiimpia vahingoittumaan kuin kuivat hiukset, siksi märkien hiusten tiukka kääriminen rouheaan froteepyyhkeeseen voi tehdä hiuksille huonoa.

luonnonkosmetiikka ale

Edullinen BeOnMe -luonnonkosmetiikkasarja on 100 %:sti vegaaninen ja tuotemerkillä on Ecocert Organic Cosmetic -sertifikaatti. Tuotteiden pakkausmateriaali on kierrätetty. BeOnMen kosteuttavan kasvonaamion hinta&laatu-suhde yllätti meikäläisen erittäin iloisesti. Noin kymmenen euron kasvonaamio tuntui tällaisen nelikymppisen iholla mukavan tymäkältä. Vinkki viitonen muuten kaikille muillekin kuivaihoisille: minä sekoitan etenkin näin talvella kasvonaamiovoidetta kasvoöljyyn, levitän illalla kasvoille ja annan olla yön yli enkä huuhtele aamullakaan. Iho on seuraavana aamuna todella pehmeä ja hyvinvoiva.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Voiko mennä kysymättä kylään?

Lämpenetkö yllätysvierailuille? Olen asunut Islannissa eli opetellut spontaaneja visiittejä nyt kymmenkunta vuotta ja alan vähitellen oppia, että aina ei tarvitse soittaa tai tekstata etukäteen. Voi

Lue lisää »
Hyvinvointi

Koronan jälkeiseen keväturheiluun

Mainos Scandinavian Outdoor + alekoodi Juuri kun kevätaurinko alkoi näyttäytyä ja lumet sulaa, toukokuun Naisten kymppi -tapahtuma lähestyä ja kotikylän auratut hiihtolenkit pidentyä…sain sen samperin

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö