Kyllä kesä kuivattaa! Vinkit kuivan ihon hoitoon

Vinkit kuivan ihon hoitoon / Mainos: Biodelly

Tänä kesänä on meilläkin päin välillä paistellut aurinko. Sehän on näillä leveysasteilla uutinen, jos aurinko paistaa lämpimästi 🙂 Mutta vaikka ei olisikaan kuuma, auringonsäteet ovat silti voimakkaita. Heti kun on ollut aurinkoisempaa päivää enkä ole marinoitunut seisovassa toimistoilmassa, olen laittanut kasvoille aurinkosuojan ennen ulosmenoa. Huomasin jokaisen arskapäivän iltana saman jutun: ihoni oli käsittämättömän kuiva. Nenänpielet hilseilivät ja poskia kiristi. Siis oikein kraah-kraah rahisevan kuiva. Keskellä kesää, mitä ihmettä.

kuivan ihon hoito puhdistusöljy

Pari kaveriani osasi kertoa syyn: aurinkosuoja kuivattaa ihoa. Aurinkosuoja on siis tärkeistä tärkein kosmetiikkatuote etenkin kesällä, mutta se kuivattaa ihoa. Ja onhan tässä ollut aurinkosuojapäivien lisäksi paljon kaikkea muutakin ihoa kuluttavaa: kovaa merituulta, vaeltamista myrskytuulessa, hikeä ja pölyä lenkkipoluilla…

Nyt on aika laittaa tämä nassu kesänjälkeiseen tehohoitoon! Suomessa arska on paistellut välillä siihen malliin, että teilläkin tämä sama kesäkuivatus saattaa vaivata. Kerron tässä jutussa oman kuivan ihon hoidosta ja jutun loppuun sain alekoodin (jeee!!!), jolla saat hyvän alennuksen kaikista luonnonkosmetiikkakauppa Biodellyn tuotteista

Vinkit kuivan ihon hoitoon: käytä puhdistusöljyä

Tämän tempun mulle opetti paikallinen kosmetologi. “Tämä sun iho on niin kuiva, että sun kannattaa iltaisin öljytä se puhtaaksi.”

puhdistusöljy alekoodi biodelly

Selevä! Päätin uskoa kosmetologia, koska samalta tyypiltä sain aikaisemmin kesällä tehokkaat neuvot jalkasienen karkoittamiseen (nyt on ihanan puhtaat ja ehjät varpaanvälit!). Ja kyllä vaan näin on, että Ingibjörgin vinkit tehosivat jälleen. Levitän öljyn kasvoille käsin. Öljy nostaa iholla olevat epäpuhtaudet pintaan ja sitten lämpimään veteen kastetulla pyyhkeen nurkalla pyyhin öljyn ja lian pois kasvoilta. Tämä puhdistustapa putsaa ihon todella hellävaraisesti mutta tehokkaasti (myös ripsari lähtee, jos sellaista käyttää) ja iho on puhdistuksen jälkeen pehmeäntuntuinen. Koska olen JOIK-fani – ehkä muistatte sen taannoisen googlehitiksi nousseen BB-voidepostaukseni, mistä tämä JOIK-fanitukseni on saanut alkunsa. JOIKin puhdistusöljy on tosi riittoisa ja iso puteli ja sen parinkympin hinta on mielestäni kohdallaan. Öljy on hyvä ja hellävarainen puhdistaja ja samaan aikaan tehokas: rasva liuottaa rasvaa!

Kasvovesi ja seerumi kosteuttavat ihon

Sitten syrjähyppy Suomeen. Kun kyseessä on vinkit kuivan ihon hoitoon, yksi tärkeimpiä juttuja on kasvovesi. Se on sama kuin vesi kuivalle kukalle: tarvitaan vettä, että multa kastuu. Kokeilin kerran kotimaisen Senjan kasvovettä ja tämä on edelleen lempparini. Senjan kasvovesi on sellaista jännää paksua vettä, ihan kuin jotain kermaa. Se tipahtelee paksuina ja hitaina pisaroina pullosta kämmenelle. Yksi iso pisara riittää kosteuttamaan kasvot. Valutan tipan pullosta kämmenelle, hieron sitä toisen käden sormiin ja kauhon tipan molemmilla käsillä koko kasvoille. En käytä levittämiseen mitään erityistä pyyhettä tai vippaa, ihan käsillä vaan, niin hyvin leviää.

Senja sisältää esimerkiksi kosteuttavaa koivunmahlaa ja tupasvillaa ja antioksidantteja sisältävää variksenmarjaa (lempparimarjani!). Paras kasvovesi evör. Ja plussaa siitä, että pullo on todella kevyt, mutta korkki napakka. Tämä kulkee mukana repussa ja taskussa, eikä aukea vaikka miten hölskyy. Koska pakkaus on niin hyvä, olen kasvoveden loputtua ottanut pullon matkashampookäyttöön.

Kuivan ihon hoito seerumi ja kasvovesi

Kasvoveden päälle tällainen kuivanaama haluaa laittaa vielä seerumin kosteuttamaan ihoa lisää. Olen jo monta vuotta käyttänyt kaikista mieluiten tätä LUE:n “ihmeseerumia” enkä ole vielä löytänyt sitä parempaa. Se on mielestäni vähän “ihme”, koska se on yhtä aikaa niin helppo, tehokas ja edullinen. Alle 20 euroa huippuhyvästä seerumista samaan aikaan kun jotain kallista angi age -roinaa myydään yli 80 euroa pieni puteli. Jaiks! Tämä seerumi on siis ns. anti age -tuote, koska se kosteuttaa ihoa niin tehokkaasti, että iho tuntuu kimmoisammalta ja siinä näkyy vähemmän pieniä juovia. Ei rypyissä mitään pahaa ole – tietenkään – mutta tuotteen kosteustehot ovat niin hyvät, että ihon kunnon parantumisen voi nähdä ihan omin silmin. LUEn seerumin tehoaine on hyaluronihappo, joka sitoo kosteutta ihoon ja sitä kautta silottaa juonteita. Lopputulos: iho alkaa näyttää nuorekkaalta ja tuntumaan kimmoisalta ja pehmeältä.

kuivan ihon hoito alekoodi

Tässä seerumissa on vain neljää raaka-ainetta, eli siinä ei ole mitään turhaa härpäkettä mukana. Seerumi on kirkasta, se ei tuoksu millekään eikä se tunnu käsissä mitenkään ihmeelliseltä. Se vain toimii hiton hyvin! En voi liikaa hehkuttaa, että tämän tuotteen tosiaan saa alle parillakympillä ja se kestää aamuin ja illoin käytössä ainakin pari kuukautta. Pumppaa vain ihan vähän ja levitä; geelimäinen seerumi on tosi riittoisaa ja pieni määrä riittää koko naamalle.

Erittäin kuivan ihon hoito: sekoita öljyyn voidetta ja levitä kasvoille

Noniin, nyt iho on puhdistettu ja siinä on ne mullankosteuttajat eli kasvovesi ja seerumi päällä. Seuraavat vinkit kuivan ihon hoitoon: lukitse tuo kosteus ihoon, jotta ne iholle tuodut nesteet niin sanotusti jäävät muhimaan sinne ihoon ja niiden vaikutus kestää mahdollisimman pitkään. Tässä kohtaa useimmille riittää jompi kumpi: joku näppärä kosteusvoide tai kasvoöljy. Mulla itsellä on niin kuiva iho, että käytän nyt taas pitkän tauon jälkeen molempia sekaisin. En tiedä, onko se lumevaikutusta vai mitä, mutta siitä asti kun kesällä aloin lisätä kasvoöljyyn myös voidetta, iho on seuraavana aamuna tuntunut todella pehmeältä ja levänneeltä.

blogiposeeeraus

JOIKin kasvoöljy on sopinut mun kuivalle iholle todella hyvin. Se on sekoitus useampaa laadukasta öljyä (jos kasvoöljy sisältää vain yhtä öljyä, hinta olisi vain kympin pintaan), ja laadukkaat raaka-aineet tietysti maksavat. Tämä öljy on normihinnaltaan 30 euron pintaan ja se pitää sisällään esim. safloriöljyä, auringonkukkaöljyä, arganöljyä, jojobaöljyä ja kaktusviikunaöljyä. Yhdessä ne parantavat ihon joustavuutta ja vahvistavat ihon suojabarriääriä. Tuo suojabarriääri meinaa siis sitä ihon ulointa kerrosta, jonka tehtävänä on suojata kehoa ulkopuolelta tulevilta haitallisilta aineilta. Jos tuo suojaava ihon kerros vahingoittuu, iho vanhenee ennen aikojaan.

JOIK yövoide ja kasvoöljy

Kasvoöljyn sekaan laitan pari tippaa JOIKin paksua yövoidetta. Tällä blandiksella varmistan sen, että kosteus lukittuu ihoni sisään. Öljyn ja voiteen seos on iholla varsin tymäkkä kerros. Ei kannata laittaa meikin alle päiväaikaan, mutta yöllä ennen nukkumaanmenoa tämä puuromainen seos toimii. Sekä yövoiteen että kasvoöljyn ostaminen maksaa tietysti jonkun verran. Jos ihosi ei ole superkuiva, kuten minulla, pärjäät varmasti pelkällä öljyllä tai voiteella ihan hyvin. Jos päädyt ostamaan molemmat, niin muista annostella molempia tuotteita vain vähän, sillä pienikin määrä riittää: kasvojen ihoalue ei ole niin kovin suuri. Näin tuotteet myös riittävät pidempään.

Kuivan ihon syväpuhdistus: en kuori, käytän konjakkisientä

Mitä muuta? Panostan puhdistukseen, mutta en käytä mekaanista kuorintaa. Se ei kuulemma oikein sovi tällaiselle kuivanassukalle. Sen sijaan oon oppinut käyttämään konjakkisientä! Yksi suomalaiskaverini suositteli tätä jo muutama vuosi sitten, mutta suhtauduin siihen vähän epäilyttvästi. Kova kantapäältä näyttävä koppura kylpyhuoneen vetolaatikossa, josta tulee märkä ja lötkö kalantapainen kun sen kastelee vedessä. Nöyhhh. No, onneksi aina voi muuttaa mielipidettään ja kokeilla uusia asioita. Sain Biodellyltä konjakkisienen, jolla olen nyt hieronut ihoani muutaman kerran viikossa. Sieni syväpuhdistaa ja kuorii kevyesti ihon pinnalta kuolleet ihosolut. Kastelen sienen lämpimässä vedessä ja hieron sillä kasvot ja kaulan alueen. Käytän sientä öljypuhdistuksen jälkeen. Käytön jälkeen huuhtelen sen lämpimällä vedellä ja laitan kuivumaan kylppärin naulakkoon. Tämä sieni on luonnollista kasvikuitua ja hajoaa biojätteessä. Sienen käyttöikää voi pidentää puhdistamalla sen perusteellisesti: keitä sientä muutama minuutti puhtaassa vedessä. Kätevä, edullinen ja erittäin ympäristöystävällinen tapa kasvojen syväpuhdistukseen.

kuivan ihon hoito alekoodi biodelly

Päiväni suklaakakkuna

Sitten yksi hemmotteluekstra tähän loppuun. Kasvonaamiot eivät ole välttämättömiä, jos puhdistus-kosteutus-kosteuden lukitseminen on muuten kunnossa. Mutta nyt kesällä, kun ihoni kuivui aurinkosuojatuotteiden käytön myötä, aloin kerran viikossa käyttää kasvonaamiota eksrapiristyksenä. Laitan kerran viikossa JOIKn suklaa- ja savikasvonaamion, joka näyttää ja tuoksuu ihan suklaalle. Antioksidanttinen luomukaakaojauhe ja savi auttavat ihoa uusiutumaan ja häivyttämään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Peltokortteen, omenan, katajan ja pellavan uutteet kiinteyttävät ja kirkastavat ihoa. Napakan kosteuttava lopputulos. Ja ihan parasta tässä on se suklaan tuoksu. Kerran viikossa koen olevani ranskalainen suklaakakku. Kukapa nyt sellaista ei haluaisi haukata. Hihhih.

JOIK suklaanaamio

JOIK on Viron ensimmäinen sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja (sillä on virallinen luonnonkosmetiikan sertifikaatti Ecocert Organic). Tuotteet valmistetaan yrityksen omalla tehtaalla Virossa. Senja valmistetaan Suomessa ja tuo LUEn seerumisuosikkini on näistä tuotteista ainoa, joka tulee kauempaa eli Yhdysvalloista.

PS Monet ovat kysyneet ulkomaille tilaamista. Selvittelin asiaa ja Biodellystä kerrottiin seuraavaa: Ulkomaan tilaukset onnistuu lähettää EU-alueelle. Toimitusmaksu on nyt 15 €.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Aika sytyttää taskulamput

Olotilani, kun pitäisi löytää olohuoneeseen lamppu: Remonttimme etenee hitaasti, mutta se etenee. Teemme samalla periaatteella remonttia kuin millä minä kirjoitan kirjaa. Yksi kappale kerrallaan. Yksi

Lue lisää »
Yleinen

Tänä talvena lämpimin jaloin

Tällä viikolla satoi ensilumi ja lämpötila laski Reykjavíkissa ensimmäistä kertaa tänä talvena pakkasasteille. Siihen kun lisäsi vielä puuskittaisen tuulen, liukkaat kiviportaat ja kovat lumikuurot ei

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö