Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Talven ja kesän kuvaparit

Heinäkuun loppu häämöttää! Auringon valoa riittää vielä lähes läpi yön, lumiraja on noussut lähelle vuorten huippuja ja ruoho vihertää tummanvihreänä. Kuusi kuukautta sitten koimme Isafjördurissa runsaslumisimman talven vuosikymmeniin. Ihanaa, että saimme kokea sen. Ja ihanaa, että saimme kokea myös tämän kesän, joka on ollut hyvin, noh, islantilainen. Viileä ja valoisa, kylmä ja tuulinen. Katselimme eilen kuvia viime talvelta ja aamulla kävimme huvin vuoksi nappaamassa kuvia samoista täsmälleen samoista paikoista mutta kesäasussa. Tämmöistä täällä on, kesällä ja talvella.

islanti kesällä 3
islanti talvella 3

Islannin ilmasto on kohtuuton. Kesällä paistaa aurinko eikä toivoakaan unesta, jos ei ole pimennysverhoja. Välillä täällä meren rannalla tuulee niin kovaa, että talo tärisee. Siinähän yrität nukahtaa auringonsäteet silmissä ja kokovartalotärinä kroppaa hieroen. Talvella on niin paljon lunta, että välillä tarvitaan lapiota, että pääsee aamulla töihin ja kouluun. Onneksi ovet sentään aukeavat sisäänpäin. Aurinko ei paista meidän kylään moneen kuukauteen; korkeat vuoret blokkaavat auringon lokakuun lopusta maaliskuulle. Ja juuri tämä kohtuuttomuus minua suunnattomasti kiehtoo!

Islanti kesällä 2
islanti talvella 2

Näin keskikesällä on välillä teepaitakeli päässyt yllättämään. Mutta suurin osa päiviä on mennyt kymmenessä asteessa ja navakassa pohjoistuulessa. Kylmällä säällä on vedetty villapaidat niskaan ja nautittu auringonpaisteesta takapihalla. Kun on satanut oikein olan takaa – kolme vuorokautta putkeen tuli vettä kuin saavista – laitetaan pyyhkeet ikkunalaudoille, ettei vesi valu sisään.

islanti kesällä 4
islanti talvella 4

Tämä ihan kreisi ilmasto on minusta ihana. Se, sataako vai paistaako, ei juuri vaikuta mihinkään. Jos sää vaikuttaisi joka hetki mielentilaan, sitä joutuisi pyristelemään jatkuvasti niin kovassa tunnemyrskyssä, että sekaisinhan siinä menisi. Parasta on, kuin vain antaa olla ja antaa mennä.

islanti kesällä 5
islanti talvella 5
islanti kesällä 1
Islanti talvella

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

12 Comments

 • Sus

  Hienosti sanottu! Ei ihme, että joudun täällä omassa kotimaassani usein vänkäämään ihmisten kanssa siitä mitä tarkoittaa ”Schlechtwetter” eli huono keli. Mun omalla mittapuulla sellaista ei täällä ole, ihan muutamaa hassua tuulista päivää lukuunottamatta. Ei kaikkea voi perua pienen vesisateen takia!

  Päiväkodissa, jo arvaatkin, ollaan eri mieltä… Ei auta vaikka tuo kurahousut ja kumpparit. Sen sijaan 36 asteen helvetinporotus menee heittämällä siihen keli-kategoriaan, koska silloin ei ulkona voi tehdä yhtään mitään.. ainakaan klo 9-19 välillä eikä varsinkaan skandinaavi-ihoinen 🙂

  • Satu Rämö

   Sade ja tuuli ja vaikka pienet rakeet, ei se haittaa. Jos ei tunnu mukavalta olla ulkona, olen sisällä. Sielläkin voi tehdä kaikkea kivaa. Välillä kyllä hymyilyttää säästä jatkuva valittaminen. En tiedä onko se vain joku tapa pitää yllä smalltalkia, vai vaikuttaako joillakin säätila ihan oikeasti omaan onnellisuuteen. Toivon tietysti ensimmäistä vaihtoehtoa.

 • Michaela

  Avain ihana postaus! Tästä tuli hyvä fiilis. Ja valitettavasti en itse ole vielä oppinut olemaan välittämättä säästä, ehkä pitäisi muuttaa Islantiin? Huomaan nimittäin, että fiilis on AINA parempi, jos aurinko paistaa …

  • Satu Rämö

   Kiitos! Tähän on varmaan joutunut olosuhteiden myötä tottumaan. Jos olisi hyvä fiilis vain aurinkoisella ja lämpimällä ilmalla, joutuisi olemaan kokoajan huonolla tuulella. Sitten kun voi joskus laittaa teepaidan ulos ja jättää takin kotiin, tulee ihan supererityinen fiilis, että wowwowow, onpa tänään ihan ihemeellisen aurinkoinen keli.

 • KatjaS

  Tässä jutussa kitetyy Islannin ihanuus ja haastavuus samaan aikaan. Minua viehättää valtavasti se ääripäiden jatkuva läsnäolo.

  • Satu Rämö

   Kyllä! Se on juuri se vastakohtien läsnäolo ja siihen väliin jäävä valtava maasto, joka houkuttelee seikkailemaan.

 • vaaleanvihreää

  Hienot kuvaparit! Nuo ei mihinkään johtavat portaat tulevat esiin kesäkuvassa paremmin.
  Talvikuvasta en edes tajunnut, että tuossa ei ole ovea.

  • Satu Rämö

   Noi portaat on tosiaan hauskat! Talon remontin myötä ulko-ovi vaihdettiin toisaalle, mutta vanhat rappuset haluttiin jättää jostain syystä – kissoille tarkkailupaikaksi ja suomalaisille bloggaajille poseeraustasanteeksi:D

 • Heidi

  Mahtava asenne! Tuosta vois itekin ottaa oppia. Tässä kun on ensimmäistä päivää takaisin töissä kesäloman jälkeen ja vettä tulee taivaan täydeltä, niin tuntuu ku elämä olis tältä vuodelta ohi😅 Onneks viikonlopuksi luvattu aurinkoa eli hyvää veneilysäätä, nii pääsee taas irrottautumaan.😊

  • Satu Rämö

   Mä koen itse sateen tosi rauhoittavana ja maadottavana säätilana. Oon parhaimmillani, kun ulkona sataa vettä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *