Tekemistä lapsille: kolmiulotteinen piirtäminen

Puoliso keksi ihan mahtavaa tekemistä lapsille: ne alkoivat piirtää kolmiulotteisia kuvia. En kestä, miten hienoja näistä ensimmäisistäkin kokeiluista tuli! Vau!

kolmiulotteinen piirtaminen harjoittelu
3d piirtaminen harjoittelu

Mä olen meistä kahdesta tällä hetkellä vielä töissä. Puolisoni on matkailualalla ja sillä toimialallahan ei juuri nyt ihan hirveän vahvasti mene, joten kesälomasta tulikin hieman aiottua pidempi. Mies on siis kotona lasten kanssa ja pyörittää käytännössä kaiken arjen kotona ja piirtelee terassisuunnitelmia perhemme kesäpaikkaan. Oih, olisipa jo kesä. Normaali kesä!

Piirtämisharrastamisensa ohella hän sai idean, että lapsille voisi opettaa kolmiulotteisten kuvien piirtämistä. Siinä yhdistyy kivasti ohjeista seuraaminen, piirtäminen, oivaltaminen, ulottuvuuksien hahmottaminen ja ennen kaikkea se vaatii keskittymistä ja vie aikaa. Pitkäjänteisyys treenaantuu samalla.

3d piirtaminen
3d kuvat piirtaminen
kolmiulotteinen piirtaminen

Kolmiulotteinen piirtäminen on nelivuotiaalle vielä vähän liian vaativaa, tai ainakaan Pampula ei vielä jaksa keskittymä tähän hommaan, mutta hän seuraa älyttömän kiinnostuneena vierestä, kun isosisko piirtää kirjaimia ja samalla hän itse hahmottelee paperille peppujalkaisia prinsessoja ja syntymäpäiväkakkuja. Jos teillä on kotona ala-asteikäisiä lapsia, niin tästä saa useampaankin päivään nastaa tekemistä: kuviksen, matematiikan ja mediaopinnot samassa paketissa.

Kolmiulotteinen piirtäminen: paperia, sakset ja kyniä

Puoliso löysi Youtubesta hyvä manuaaleja, joista näkee askel kerrallaan, kuinka vaikkapa paperista ”irtoava” oman nimen alkukirjan piirretään. Hyviä kanavia on esimerkiksi tämä Drawing 3D Art. Välineinä on tarvittu vain valkoista paperia, sakset, puuvärejä/lyijykyniä ja käytöstä poistunut sukka, jonka avulla pystyy tekemään tuota värien blurraamista.

Meille on kotiin kertynyt näitä ”3D-printtejä” jo melkoinen läjä. Lasten serkulla oli 11-vuotissynttärit eilen ja esikoinen intoutui piirtämään hänelle kolmiulotteisen onnittelukortin, jossa kortinsaajan kaikki kirjaimet on tehty tällä samalla tekniikalla. Siitä tuli ihan valtavan hienoa! Tänään käyn kiikuttamassa kirjekuoren kortteineen postiin.

kolmiulotteinen piirtaminen 3d harjoittelu

Tägään kaikki korona-arkeen liittyvät jutut korona-tägin alle, joten sieltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa meidän perheen puuhastelujuttuja, joista on siis vastuussa itse jäätikköopas, koska minulla nyt vielä ainakin toistaiseksi on jotain tekemistä toimistollakin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *