Lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla – rakastan!

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Mitäpä jos lasten ulkovaatteet saisi kuukausimaksulla, ilman hikisiä shoppailusessioita ja loputonta materiaalien, vedenkestävyysmerkintöjen ja ulkohousuvertailujen upottavaa suota? Sanon, että kyllä kiitos mulle heti sellainen. Joskus tulee eteen palvelu, jonka tiedän haluavani heti. Tämä juttu kuului siihen mappiin.

reima lastenvaatteet kk maksu

Reima kehitti viime vuonna kuukausimaksullisen lastenvaatepalvelun. Olin mukana testiryhmässä vuoden ajan ja kyllä ei ole kausivaatteiden hankkiminen ole koskaan aikaisemmin ollut niin helppoa. Pim! Tuli sähköpostia, jossa ilmoitettiin, että nyt olisi aika tilata syysvaatteet. Klik vaan ja tilaus sisään. Muutaman kuukauden päästä olikin jo talvivaatesesonki ovella – ja meillä kerrankin oikeanlaiset vaatteet eteisessä ajoissa. Tässä lapsille oikeat vaatteet, tilaa nyt, toimitus pian. Klik, klik, valitsin koot ja värin ja tilaus lähti kotiini mutta minun tarvinnut lähteä yhtään minnekään. Kaikkein vähiten kiertelemään vaatekauppoja. Ja katsokaas vaikka esimerkiksi tätä talvivaatepaketin sisältöä, ihan nappivalinnat! Lapset ovat käyttäneet koko talven näitä haalareita, takkia, housuja ja hanskoja, ihan joka säässä eikä ole tullut kylmä tai märkä.

Kevään Reima Kitissä valitsin kuopukselle haalarit ja esikoiselle takki&housu-yhdistelmän sekä molemmille kengät. Kokoja riitti 140 senttiin asti, eli esikoisella menee nyt viimeinen lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla -kausi, ellei Reima lisää isompia kokoja Reima Kitiin. Toivon, että lisää!

reima kausivaatteet

Minua ei siis yhtään kiinnosta vaatteiden ostaminen. Ei itselleni (oli kauhean kätevää silloin kun omisti itse vaatekaupan, sieltä valitsin sopivat ja kassan kautta kassiin omalla työvuorolla) eikä lapsille. Ja kun ne kaudet vielä vaihtuvat ihan koko ajan. Yhtäkkiä onkin talvi ja eteisessä on vain välikausihaalari ja kumisaappaat. Varastosta löytyisi ehkä viimevuotinen talvihaalari, mutta kappas, siinä onkin lahkeet nousseet puoleen pohkeeseen. 

Kaltaiselleni eijjaksa, ei kiinnosta -ihmiselle lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla toimittava palvelu, joka lupaa toimittaa kauteen sopivat ja lapsen kokoon sopivat releet kotiovelle ja hoitaa pieneksi jääneet vaatteet kiertoon, iskee isoon mielihyvähermoon. Lapset oikean kokoisissa ja säähän sopivissa vaatteissa on rentouttava näky. Koin tämän palvelun jopa sen arvoiseksi, että tilasin nämä kamat ensin äitini luokse Suomeen, josta sitten työreissullani noudin paketin tai pyysin äitiä lähettämään ne postitse meille Islantiin. Ottakaa vaikka kaikki rahani, kunhan vain huolehditte tästä asiasta puolestani. Kiitos.

Reima kausivaatteet kuukausimaksulla

Mitä tämä huvi maksaa? Lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla -palvelu ei ole edes kamalan kallis. Alle neljällä kympillä kuussa saa kaikki vuoden aikana tarvittavat lasten ulkovaatteet (haalarit tai takki&housut, hanskat ja pipo) ja samalla voi valita pakettiin kengät (valitsin Pampulalle joka kerta, koska edelliset jäivät muutamassa kuukaudessa pieniksi) ja esimerkiksi sadevaatteita. Vuoden aikana kertyy maksettavaa reilu 400 euroa. Neljä hunttia on tietenkin aika paljon rahaa. Mutta lasten ulkovaatteet, sellaiset millä täällä pohjoisenkin sääolosuhteissa pärjää, ovat hintavia ja voi olla, että ne saisi halvemmallakin.

lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla

Jos etsii käytettyjä Reimoja kirppiksiltä, saattaisi varmasti löytää hyvät haalarit ja takit edullisemmin. Uutena ostavaakin voisi onnistaa, sillä erilaisilla myymälöillä on silloin tällöin alekamppiksia. Mutta kun en vaan jaksa kytätä tarjouksia. Reima Kit ei luultavasti ole se kaikkein edullisin tapa hankkia lasten kausivaatteet, mutta yksi helpoimmista se on.

Olen sellaisessa elämänvaiheessa, että minua ei todellakaan haittaa maksaa vuoden aikana muutamaa kymppiä enemmän lasten ulkovaatteista, jos se poistaa sen lastenvaatesäädön omasta arjesta. On kiva juttu, että Reima Kitissä myös kierrätys on tehty helpommaksi.

reima lasten ulkovaatteet palveluna kuukausimaksu

Reiman vaatteet kestävät eli niiden jälleenmyyntiarvo on aika hyvä. Jos facebook-kirppikset eivät hotsita (nostin jo käden ilmaan), kannattaa hyödyntää pakettilähetyksen mukana tuleva kierrätyspussi*, jolla voi palauttaa pieneksi jääneet vaatteet myyntiin. Myyntituotot kilahtavat omalle tilille sitten, kun joku MUU KUIN MINÄ ITSE  on myynyt ne. Ihanan helppoa, totta tosiaan.  

reima lastenvaatteet palveluna kuukausimaksulla

Kuinka fanitankaan ajatusta vaihtoehtoiskustannus. Vaihtoehtoiskustannus tarkoittaa siis sitä, että jos valitsen jonkun asian, valitsen samalla pois jonkin toisen asian, koska kahta asiaa voi harvemmin tehdä tai saada yhtä aikaa. Jos menen aamupäiväksi vaatekauppaan, vaihtoehtoiskustannukseni on se, että minulla on aikaa kolmisen tuntia vähemmän tehdä töitä. Kolme tuntia tehokasta työaikaa tarkoittaa noin 300 euron myyntilaskutusta. Jos kaupassa olisi ollut ale ja olisin säästänyt vaatehankinnoissa 40 euroa, shoppailupäivän vaihtoehtoiskustannus on siis 260 euroa. Olen siis ihan rahankin kannalta mieluummin töissä – ja vaatteet saapuvat kotiini. 
Eikä vaihtoehtoiskustannus tarkoita aina vain rahaa – se voi olla myös perheaikaa. Lähden mieluummin lauantaina iltapäivällä lasten kanssa hiihtämään kuin vaatekauppaan sovittelemaan.

reima lastenvaatteet kuukausimaksulla

Lasten ulkovaatteet tulevat kotiin kuukausimaksulla ja minä saan niiden vaatteiden lisäksi sujuvamman arjen. Sujuvan arjen avain on siinä, että luokittelee paitsi ne asiat, mitä on ehdottomasti saatava itse tehdä, myös ne asiat, joita ei ole pakko tehdä itse vaan jotka hoituvat paremmin jonkun muun tekemänä. Meillä on kaikilla erilaisia preferenssejä.  Sitä voi tykätä lastenvaatteiden vertailusta, työnteosta, polttopallosta, kalastuksesta, lukemisesta tai vaikka ilmajoogasta. Täytyy vain selvittää itselleen, mitkä asiat on pakko tehdä itse ja mitä tykkää tehdä itse ja hankkiutua niistä muista eroon. Niitä asioita, joista pitää, kannattaa lisätä omaan arkeen. Ja ne asiat, joista ei pidä, pitää pystyä mahdollisuuksien mukaan joko jättää tekemättä tai ulkoistaa. 

reima lasten ulkovaatteet kuukausimaksulla

Reiman kuukausimaksullista lastenvaatepalvelua testattiin viime vuosi. Miten siistiä, että sitä päätettiin jatkaa! Palautetta tuli kuulemma paljon ja palvelulle tuntui olevan kysyntää. Pienen viilauksen jälkeen tätä ruuhkavuosikeksintöä kehitettiin eteenpäin ja nyt se on lanseerattu koko Suomeen nimellä Reima Kit. Jea!

Jos lasten kausivaatteiden ulkoistaminen ja väljempi eteinen kiinnostelee, Reima Kitin voi tilata täältä.

*) Reima Kitin mukana tulee ohjeet Emmyn käyttöön, vaatteiden lähetykseen ja koodin, jolla saa sen ilmaisen toimituksen Emmylle.

Kuvat Björgvin Hilmarsson

6 Comments

 • Satu

  Kuulosti ensikuulemalta aivan mahtavalta palvelulta, mutta sitten laskeskelin hieman (kun mainoksessa kertovat, että kauden vaatteet eivät tule juurikaan kalliimmaksi kuin kaipausta ostaen). Yhden vaatepaketin hinnaksi tulee ReimaKitissä noin 160€ ilman kenkiä. Jos ostan Reiman nettikaupasta haalarin, hanskat ja pipon, hinta on noin 120€. Ja jos teen nämä ostokset Reiman nettikaupasta ja tilaan ostokset kotiin, tämä on aika lailla yhtä kätevää kuin Reimakit-palvelu.

  Tms Jos olen valmis ostamaan uusimman kauden tuotteet suoraan (netti)kaupasta metsästämättä alennuksia tai kirppiskamaa, ei se mielestäni nytkään ole kovin aikaavievää. Tuo kaikki tarjousten metsästäminen on. Eli en oikein tajua, mistä maksaisin tässä palvelussa vähintään 120€ vuodessa? (Todellisuudessa enemmänkin, sillä usein joku sama pipo menee oikeasti useita kausia).

  Onkohan tällä palvelulla suurempi hyöty silloin, kun lapset ovat isompia(omani ovat vielä tosi pieniä ja vaatteet ehkä halvempia?). Tuo kierrättämisen tekeminen helpommaksi on kyllä suuri plussa tässä!

  • Satu Rämö

   Moikku! Tämä oli muuten tosi hyvä kysymys! Vaatteiden arvo vaihtelee kauden mukaan; en tiedä otitko huomioon, että kk-maksu on aina sama, vaikka talvella saa paljon arvokkaammat vaatteet kuin esim. keväällä. Teknisempi talvihaalari on lähes aina hinnakkaampi kuin välikausihaalari. Talvipaketissa jo pelkkä haalari on helposti sen 160 €, talvirukkaset on kalliimmat kuin kevätrukkaset jne.

   Ja ilman muuta voi tehdä niin, että väijyy mitä Reima Kitiin on valittu (eli ei tarvitse tehdä itse tuotevertailua, mikä on mulle itselleni se ehdottomasti työläin vaihe ja se tilauksen tekemisen muistaminen) ja menee sen jälkeen tavallisen verkkokaupan puolelle valitsemaan vain ne Reima-releet, mille on tarvetta.

   • pilami

    Tää lastenvaatteiden hintojen nousu on muuten aivan käsittämätön homma. Kun aloin yhdeksän vuotta sitten ostaa lapselle (talvi)haalareita kaupasta, olivat ne kalliit merkit alle 100 €. Sitten hinnat kipusivat 120 €:oon ja nyt ne -totta tosiaan- maksaa sen 160 €. Mikä juttu?!?!

    Olen ihan hyvätuloinen ihminen mutta en ole ostanut näiden vuosien aikana kuin yhden haalarin uutena normihinnalla. Silloin se Po.P:n vk-haalari maksoi alle satasen. En oikein edes käsitä miten kellään on varaa. En osta itsellenikään 160 €:n takkia vaikka käyttäisin sitä kuitenkin vähintään 10 vuotta.

    • Satu Rämö

     Tuntuu että aika monet asiat ovat kallistuneet hurjasti: asunnot, osakkeet… Ja tokihan hintataso on yleisestikin noussut. Mä itse esimerkiksi laskutan noin 50 % enemmän saman tyylisestä työstä nyt kuin kymmenen vuotta sitten.

     Onneksi noissa kestävissä lastenvaatteissa on se ilo, että koska niitä yksi lapsi ei koskaan käytä kovin pitkään, jälleenmyyntiarvo säilyy.

     Mutta tottahan se on, että 160€ on iso summa.

  • Satu Rämö

   Joo mä huomasin tämän, enkä mä kyllä oikein tajunnut sitä kaikkea kritiikkiä tässä. En ymmärrä, miksi esim. lapsille säädetyt kotiintuloajat olisi jotenkin huono juttu?
   Toi mielenterveysasian esiin nostaminen on totta ja se on iso ongelma täällä; hoitoon ei tahdo päästä ja apua on vaikea saada. Se taas liittyy musta koko islantilaisen terveydenhuoltojärjestelmän ja ”hyvinvointivaltion” kriisiin. Ne kenellä on rahaa tai vakuutus, hakee apua muualta, julkiselta puolelta mielenterveysongelmiin on todella vaikeaa saada apua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *