Syöpävakuutus auttaa vastatuulessa

Mainos Vakavan sairauden turva / If

Sen jälkeen kun äitini sairastui syöpään, olen lukenut aika paljon kaikenlaisia syöpäsairauteen liittyviä juttuja ja päättänyt, että syöpävakuutus pitäisi olla.  Kirjoja, blogeja, lehtijuttuja, lekureiden haastatteluita. Välillä kun olen isommassa porukassa yhteisessä tilassa, mieleeni juolahtaa joskus Syöpäjärjestöjen sivulta lukemani lause: joka kolmas sairastuu syöpään. Yksi, kaksi…

syöpävakuutus vakavan sairauden turva if

Vittu. Se on sysipaska sairaus. Minulla leikkaa moottori heti kiinni, kun luen jostain, miten TAISTELIN SYÖPÄÄ VASTAAN JA VOITIN SEN. Syöpä ei ole mikään punnerruskilpailu, jossa reippaimmin harjoitellut voittaa. Eikä sitä paranneta positiivisilla ajatuksilla, pukeutumalla värikkäisiin vaatteisiin tai vähähiilarisella ruokavaliolla. Rajuinta tilastotiedettä: osa sairastuu, osa ei. Sairastuneista osa selviää, osa ei.

Hyvät uutiset ovat, että yhä useampi kuitenkin nykyään paranee syövästä. Tässäkin asiassa suomalaiset ovat  todella onnekkaita: meillä syövän hoitotulokset ovat kansainvälisesti vertailtuna huippuluokkaa. Jokainen saa Suomessa syöpähoitoa, oli syöpävakuutus tai ei.

Ja ihan kuten siinä sijoitusasiassa, olen myös tässä poiminut ainakin ajatustasolla rusinat pullasta. Olen syöpähoitoja sekä täällä että Suomessa seuranneena päättänyt, että jos minä tai joku perheestämme sairastuu vakavasti, muutamme saman tien Suomeen.

syöpävakuutus vakavan sairauden turva if

”No nyt ei enää tarvitse huolehtia. Lasten elämä meni hyvin”, tokaisi eräs ikivanha islantilaismummo minulle, kun hänen elossa olevista lapsistaan nuorin pääsi eläkkeelle.

Niinpä. Jokainen toivoo kuolevansa vasta tosi vanhana. Mielellään vasta sitten, kun omat lapset ovat alkaneet saada kuukausieläkettä ja lapsenlapset ovat saaneet hiuksiin iän tuomaa harmautta.

Elämä ei kuitenkaan oikein koskaan mene kuten toivoo. Tulee hyviä yllätyksiä ja sitten niitä huonompia.

syöpävakuutus vakavan sairauden turva if

Vakavan sairauden turva tekee arjesta pikkusen helpompaa

Jos syöpä tai joku  muu vakava sairaus tulee, sitten se tulee. Etukäteen siitä ei kannata mieltään pahoittaa, koska etukäteishuolehtimisesta ei ole mitään hyötyä. Etukäteishuolehtimista voi saada aisoihin varautumalla niihin synkimpiinkin skenaarioihin.

Minulla on henkivakuutus, oikeusturvavakuutus, matkavakuutus, irtaimistovakuutus, palovakuutus, kiinteistövakuutus, sairausvakuutus (että voin soittaa yksityiselle ajavaraukseen ja päästä heti hoitoon, jos tarve on), autovakuutus. Vakuutus ei estä onnettomuuksia tai sairastumista, mutta sen avulla voi minimoida vaurioita ja jatkaa elämää tilanteeseen nähden mahdollisimman tavallisesti.

Minulla on myös vakavan sairauden turva. Eli jos sairastun johonkin vakavaan sairauteen, kuten syöpään, saan vakuutusyhtiöltä kertakorvauksen.

Syöpähoidothan voivat olla tosi rankkoja ja ne saattavat kestää pitkään. Oma vointi voi olla mitä tahansa välillä pikkuisen väsynyt tai täysin katkipoikki. Tilanteet eroavat sairauden, potilaan, hoitovaiheen ja monen muun tekijän osalta. Osa käy hoitojen ohessa töissä, osa ei. Osa jaksaa normiarkea, osalle kaupassakäynti on fyysisestikin mahdotonta. Kun sairaus tulee osaksi elämää, normiarki menee telakalle ainakin joksikin aikaa.

Suomessa on hyvä erikoissairaanhoito, eikä hoitoa saadakseen tarvitse olla vakuutusta. Vakavan sairauden turvan ideana on turvata se kaikki muu sairauden yllättäessä. Totta kai sairastunut saa sairaslomaa ja siihen liittyviä tukia, mutta riittävätkö ne? Miten turvata lasten hoito ja kodinpyöritys, jos on itse sairaana ja toipuminen kestää positiivisimmassakin tapauksessa kuukausia?

syöpävakuutus vakavan sairauden turva if

Syöpävakuutus on kertakorvaus

Olen ajatellut omalla kohdalla tämän niin, että tuo veroton kertakorvaus mahdollistaisi esimerkiksi jatkuvan siivous-, lastenhoito-, ruoanlaitto- ja pyykkäysavun kotona. Se auttaisi asumiskuluista selviämisessä. Ehkä voisin toivuttuani tarpeeksi tehdä jonkun kivan matkan yhdessä perheen kanssa tai vain viettää heidän kanssaan kotona aikaa tekemättä yhtään mitään muuta. Vakavan sairauden turva jeesaisi pitämään arjen mahdollisimman lähellä sitä, mitä se oli ennen sairastumista.

Ifin vakavan sairauden turvaa kutsutaan usein syöpävakuutukseksi, mutta se kattaa muutakin, yhteensä kymmenen sairautta ja vammaa. Ne eivät sulje toisiaan pois, eli jos käy niin onnettomasti, että sairastuu vakavasti kahteen eri sairauteen, voi saada korvaukset esim. syövästä ja sydäninfarktista.

syöpävakuutus vakavan sairauden turva if

On muuten hyvä ottaa huomioon, että tämän Ifin vakuutuksen saadakseen vakuutetun kotipaikan pitää olla Suomessa ja hänellä pitää olla suomalainen KELA-kortti. Minulla on samantyylinen vakuutus, mutta täällä nykyisessä kotimaassa.

Tein silti tuon Ifin laskurilla  arvion vakuutuksen kuukausimaksusta. Valitsin korvaussummaksi korkeimman mahdollisen (50 000 €) ja minun ikävuosilla kuukausimaksuksi muodostui noin 25 euroa. Pikkuisen edullisempi kuin extra larege Tropicana-pitsa ilman valkosipulia.

Kuukausisumma vaihtelee iän ja valitsemasi korvaussumman mukaan. Voit tsekata oman kuukausimaksun suuruuden Ifin laskurissa.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Teemat
Poimintoja Blogista:

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö