Mikä uudelle blogille nimeksi?

Torvien soittoa ja puiden huminaa ja arvailua siitä, mikä uudelle blogille nimeksi. Tsä-dää! Tervetuloa uuteen blogiini! Täällä alkaa vähitellen näyttää siltä, että kehtaan pyytää muitakin katsomaan. Tämä uusi blogi, jota suunnittelin silloin tällöin melkein pari vuotta (mutta en ”koskaan ehtinyt tarttua toimeen, koska aina tapahtui jotain muuta samaan aikaan”), on nyt tarpeeksi valmis. Ei täällä vielä mitään verhoja ikkunassa ole, eteisessä ei ole kenkätelinettä eikä ovissa ole kahvoja. Huoneetkaan eivät ole vielä yhtään missään järjestyksessä eikä hissin numerotaulua ole kytketty järjestelmään, joten valikosta ei ihan heti ole mihinkään. Mutta, mutta. Pian on! Lupaan. Pikkuhiljaa täällä laittelen paikkoja kuntoon, ja ne valikotkin alkavat toimia. Sisään sopii jo tulla, lupaan että et tipahda hissikuiluun. Elikkäs: tervetuloa!

Piirros: Kaisa Kaartela

Erästä astiaa pohdin pitkään. Mikä uudelle blogille nimeksi? Mietin, miten ja mietin, mutta ajatukseni loivat vain puolivillaisia ja tekopirteitä sanaleikkejä kännykän notes-appiin. En halunnut nimen kautta profiloitua äidiksi tai yrittäjäksi tai kirjailijaksi tai ulkosuomalaiseksi, koska en osaa olla vahvasti niistä yksinään vain yhtä asiaa. Jos tämä olisi leipomissivusto tai neulontablogi, nimelle olisi voinut pystyttää edes jonkinmoiset aidantolpat ennen lopullista valintaa. Mutta kun ei niin ei. Banaanileipä on suosittu juttu, samoin islantilaiset villapaitapostaukset. Mutta eivät nuo muutamat google-hitit tee tästä blogista neule- tai ruoanlaittomediaa.

Lopulta menin sieltä, mistä en aluksi osannut edes ajatella meneväni. Yksinkertaisimmasta kohdasta. Annoin tälle oman nimeni.

6 Comments

 • Heli

  Kivan raikkaalta näyttää. Ja jos tämä kommentti menee läpi, on parannus Salamatkustajaan suuri, sillä siellä ei, ainakaan minulla, onnistunut iPadillä kommentointi.

 • JS

  Hei!
  Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta ei ole tullut aikaisemmin kommentoitua . Nyt on kuitenkin pakko! Nimittäin toivon menestystä ja myötätuulta blogillesi myös jatkossa, ja olen katsellut ja tuuminut tuota uutta banneria/logoa… Olen ehkä puoluellinen, koska tykkäsin aikaisemmasta todella paljon,.. Mutta siis, jotenkin tuosta vuorijonosta tulee mieleen semmoinen symboliikka, että ensin ollaan korkealla ja sitten hommat lähtee menemään ns. alamäkeen… No, ehkä olen lukenut liikaa Feng shui juttuja hyviin ”logoihin” liittyen xD…( eli tätä ei tarvitse ottaa liian vakavasti!). Järjen mukaan alamäki vuorilla oltaessa pitäisi tietysti olla hyvä juttu – mäkiä on kiva laskea alas, jne. – mutta jotenkin mun mieli väkisin vähän niinkuin ”putoaa” kun katselen tuota uutta, alaspäin menevää (pienenevät vuoret) blogin banneria. Ehkä olen yksin tämän fiiliksen kanssa, mutta halusin kuitenkin varmuuden vuoksi jakaa, niin voit pistää korvan taakse, että jos logoa/banneria vaikka jossain kohtaa vielä vähän päivittäisi. (Esim. tämän postauksen piirretty kuva susta on tosi hieno! Ehkä se yhdessä vuorien kanssa banneriin, tms.??)

  Kaikkea hyvää blogin uusille tuulille! T. Ex-ulkosuomalainen

  • Satu Rämö

   Kiitos kivasta viestistä! Oot ihan samalla linjalla mun puolison kanssa; se hämmästeli tuota alaspäin menevää viivaa. Mä taas itse tykkään ylä- ja alamäistä, tuovat vaihtelua. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *