Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ole kiva – menestys on mukavuuden jälkituote

Palautin edellisviikolla seuraavan Unelmahommissa-kirjan käsiksen. Nimikin saatiin jo päätettyä. Ja sehän on: Unelmaduunarin tilipäivä – 8 askelta, joiden jälkeen tienaat tarpeeksi.

Viimeinen luku, jota viimeistelin, muodostui itselleni kaikkein henkilökohtaisimmaksi. Käsittelin siinä muun muassa ihmisten kivoutta ja sitä, miksi kannattaa olla hyvis.


Kiitos kaikesta Hanne, Maiju ja Laura!

Kässärin alkuvaiheessa innostuin eniten konkreettisista hinnoitteluvinkeistä, jeesistä tarjousten tekemiseen, tuesta palkka- ja palkkioneuvotteluihin sekä siitä, että sain kannustaa miettimään, miten samalla tuotteella tai palvelulla voisi tehdä hieman enemmän massia ilman suunnatonta lisävaivaa.

Rahahommat sytyttivät ja sytyttävät edelleen, mutta sitten se hyvistelyn leipominen kuitenkin aiheutti isoimman roihun. Massiasioista tuli paljon enemmän sivuja, mutta ne kivoutta käsittelevät tekstit tuntuivat itselle silti painavemmilta. Enpä malta odottaa että kirja ilmestyy ja saan kuulla, mitä te ja kaikki muut kirjasta ajattelevat. Mikä oli hyödyllisintä, mikä ilostutti ja mikä sai ehkä ajattelemaan ja toimimaan toisin? Vai oliko se vain boooooring. (Paitsi että ei ole vaihtoehto tuo viimeinen.)

Hyvistelyn henkilökohtaisuus saattaa johtua tehtävistä, joita suunnittelin luvun loppuun. Innostuin yhdestä kohdasta ja sen hyvää tekevästä vaikutuksesta niin paljon, että raotan sitä pikkuisen jo nyt.

Yksi monien tehtävien alakohdista oli näinkin yksinkertainen:

Mieti, mitkä asiat tekevät sinusta itsestäsi mukavan ihmisen. Pyydä muutamaa luottoystävääsi kertomaan vähintään kolme ominaisuuttasi, joiden takia sinun seurassasi on mukava olla. Minä tein tehtävän malliksi. Pyysin sosiaalisten vahvuuksieni listaa muutamalta ystävältäni. Ja näin ihanasti he sanoivat:

Olet myötäelävä, avoin ja aina ystävällinen myös mulkeroille.
Tarkka ja paneutuva, joka ei tee mitään puolihuolimattomasti. Tai vaikka tekisitkin, sitä ei huomaa.
Sinussa on parasta se, että olet niin kannustava ja aidosti kiinnostunut siitä, mitä muille kuuluu.
Näet mahdollisuuksia oivaltavissa paikoissa. Tarjoat neuvoja ja tukea, mutta ilman, että se tuntuisi tuputtavalta.
Osaat olla tiukka ystävällisesti.
Olet hauska ja joustava luonne, joka sopeutuu moneen eikä valita mistään.
Olet hauska ja ennen kaikkea naurat myös itsellesi. Et ota asioita liian vakavasti.

Jösses, johan tässä ihan posket punoittaa. Muijat, mä hajoon edelleenkin kun luen näitä teidän kirjoittamia asioita (Hanne! Maiju! Laura!). Tämän tehtävän tekemisestä tulee itselle vastaanottajana mutta myös tehtävän tekijänä tavattoman hyvä mieli. Kokeilkaa tekin! Paskempikin alkuviikko lähtee terävämmin liikkeelle, kun joku muu oman peilikuvan lisäksi kertoo, kuinka hauska ja hyvä tyyppi oletkaan!

2 Comments

  • Anonyymi

    Tuo tehtävä on samanlainen kuin ”positiivinen juoruilu” tai ”hyvän puhuminen selän takana”, jonka voi toteuttaa esim jossakin harraste- yms ryhmässä tai vaikka työpaikalla, ehkä se ei ihan joka paikkaan sovi, mutta kuulemma joissain opettajanhuoneissa sitä on tehty. Eli yksi istuu selin muuhun ryhmään ja muut puhuu hänestä hyvää selän takana, kertoo vuorotellen mitä ihanaa ja kivaa siinä henkilössä on. Kuulijan paikalla on kyllä kuumottavaa olla, kyyneleethän siinä nousi silmiin sitä hyvää puhetta kuunnellessa!

    • Satu Rämö

      Kuulosta tosiaankin kuumottavalla tavalla hyvältä. Tällaisen tehtävän tekeminen vaatii keskinäistä luottamusta läsnäolijoilta, että uskaltaa sanoa ja ottaa vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *