Valmiina uuteen arkeen – thetta reddast!

Kaupallinen yhteistyö: Ikast Etiket


Teimme tänään aamukahvipöydässä listaa asioista, joita tarvitsemme seuraavan vuoden aikana Länsivuonoilla, siellä Islannin perukoilla. Olemme seuraavaksi vuodeksi vuokranneet talon kalusteineen. Vuokraamme oman kotimme pois kalusteineen. Sohvat, sängyt, tuolit, pyyhkeet, lakanat ja astiat pikkulusikoineen saavat jäädä paikoilleen. Otamme mukaan vain sen, mitä käytämme. Helpompi näin, mutta ei se silti ihan kamalan helppoa ole.

Pyörät? Joo.
Kumisaappaat? Joo.
Syysvaatteet, vaellusreleet ja sukat plus pikkikset. Jees, jees, jees.
Reput, kynät, penaalit? Jep, jep ja jep.
Printteri? Ikävä kyllä, pakko ottaa mukaan.
Talvivaatteet? Ei vielä, otetaan ne vasta loppusyksystä.

Me emme aio tehdä mitään isoa muuttoautomuuttoa, koska ei ole pakko ja koska muutot ovat ihan kamalia. Otamme mukaan laukuissa sen, mitä tarvitsemme arjessa.

Täytyy priorisoida lempivaatteet, välttämättömät harrastusvälineet ja koulussa tarvittavat jutut  ja sitten mahdollisimman vähän sellaista, mistä ei ole aivan varma. Pakkaan itse vaatteista mukaan sporttikamat, vaelluskengät, yhden kuorikerroksen, juoksulenkkarit, vapaa-ajan lenkkarit, parit farkut, pari takkia, pitkähihaisen kerraston, pipon, hanskat, uintikamat, muutaman paidan ja alusvaatteita. Jätän kaikki hienommat vaatteet kotiin. Silkkipaidat, pitkät mekot, sukkahousut ja businesoutfitit jäävät autotalliin. Jos niitä tarvitsen työmatkoilla, joudun joka tapauksessa tulemaan Reykjavikin kautta.

Oman mausteensa tähän vaatekimaraan tuo lasten uusi koulu ja päiväkoti. Jätetäänkö ulkovaatteet koko koulun yhteiseen eteiseen vai onko joka luokalla oma eteinen? Onko päiväkodissa omat korit jokaiselle lapselle vai pelkästään naulakot? Onkohan kengille oma koppa vai jätetäänkö ne lattialle? Edellisten vuosien kokemuksella on pikkuisen pystynyt ennustamaan tulevan vuoden vaatehävikkiä.

Oli miten oli, hanskoista tippuu varmasti toinen pari hiekkalaatikolle ja takki jää vahingossa uintitunnin jälkeen uimahallin naulakkoon.  Nyt kun on edessä uusi paikkakunta, uudet käytännöt ja molemmilla lapsilla edellistä vuotta isompi vaatekoko, tänä viikonloppuna on ahkerasti laputettu vaatetta.

Viime vuonna tutustuin kaupallisen yhteistyön kautta vaatteisiin ja varusteisiin kiinnitettäviin nimitarroihin. Ne ovat olleet käytössä aivan täydellisiä. Jokainen nimitarra, jonka viime vuonna kiinnitin takin pesulappuun, kumisaappaan sisävarteen tai pipon sisäpuolelle on yhä paikallaan. Ne ovat kestäneet kurat, vedet, tuiskut ja pesukoneen linkoukset. Tilasin tarroja viime vuonna reilusti, joten niitä riitti vielä tähänkin syksyyn.

Tänään pistimme lappua kaikkeen tarvittavaan: pyöräilykypäriin, rullaluistimiin, polvisuojuksiin, uusiin uikkareihin, koulureppuun, sukulaislapsille pieneksi jääneiden syysvaatteiden pesulappuihin… Pampula olisi mielellään tarroittanut koko eteisen. Tai siis talon, yksi tarra löytyi nimittäin vessanpöntön kannen alta. Rapsutin sen kynsileikkurin kärjellä irti.

Koska nämä nimitarrat ovat kestäneet niin älyttömän hyvin käytössä, todella mielelläni suosittelen niitä eteenpäin. Pyysin tarrafirmalta alekoodia ja tässäpä se: alekoodilla Satu20 saat 20 % alennuksen ostoksista. Alekoodi on voimassa elokuun loppuun asti.

Ei tarvitse ommella mitään, silittää mitään eikä tarvitse enää laittaa mustaa tussia niskalappuun. Lastenvaatteita edelleen myyvien on hyvä tietää, että merkit saa tarvittaessa irti. Täytyy vain rapsuttaa yksi kulma irti ja nylpyttää sen jälkeen napakasti, niin tarra irtoaa.

Tarrojen ulkonäön saa päättää itse. Viimevuotisessa postauksessani käyn tarkemmin läpi tarrojen suunnittelua, mutta ei siihen sen kummempia ohjeita tarvita. Ikast Etiketin verkkosivujen suunnittelutyökalua on yksinkertainen käyttää. Kirjoitat haluamasi tekstin halutulla fontilla ja voit lisätä tarroihin halutun valokuvan tai kuvion ja kuorruttaa väreillä.

Meillä on lasten naamakuvat, lapsen koko nimi ja vanhempien puhelinnumero, jotta kadonneet tavarat on helppo palauttaa oikealle omistajalle. Tarrat tilataan verkkokaupasta (minimitilausmäärä 30 kpl), ja ne saapuvat kirjekuorissa kotiin muutamassa päivässä. Tarrat täyttävät lelujen turvallisuusstandardin EN 71-3, eli jos lapsi päättää imeskellä hanskan vuoreen kiinnitettyä tarraa, ei huolta.

Helppouttava arvostava kiittää.

Tästä pääset suunnittelemaan ja tilaamaan tarrat ja tällä alekoodilla saat 20 prosenttia hinnasta pois: Satu20

Ja sitten vaan tsemppiä tähänkin metatyöhön. Meillä on syksyä varten pakkaaminen jo  “lähes loppusuoralla”. Thetta reddast, eli se järjestyy kyllä!

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö