Kun minä sain lapsen…

…en tiennyt lainkaan, mitä odottaa. Kaikki vaihtoehdot olivat avaamattomina esillä, koska en tiennyt, mitä odottaa. En tiennyt kiintyisinkö, rakastaisinko vai tulisinko hulluksi – tai ehkä kaikkea tätä.

Joutuisinko pulaan, muuttuisiko kaikki niin paljon että en enää tunnistaisi itseäni vai jatkuisiko kaikki ihan niin kuin ennenkin. En tosiaan tiennyt. Mistään, en mitään.


Aikaa on kulunut siitä ihmettelystä – ja tämän blogin aloituksesta – kohta kymmenen vuotta, ja huomaan, että en vieläkään oikein osaa erotella kaikkea sitä, mitä tässä on tapahtunut. Elämä on muuttunut toisaalta hirvittävän paljon, mutta toisaalta kaikki on kuten tavallisestikin. Ehkä se mikä on nykyään tavallista on muuttunut; se on vain muuttunut niin hitaasti, että en ole ehtinyt huomata muutosta. Tai sitten niin nopeasti, kuin tikun kiskaisu sormesta, että en ehtinyt edes huomata jotain tapahtuneen.

Paitsi yhden asian olen pannut merille. Puolisolla on nykyään lähiperheenjäsen, jonka kanssa se voi tehdä kaikkea sitä, mihin minä en jaksa tai osaa panostaa  – kuten kalliokiipeillä, maastopyöräillä ja telttailla.


Viime viikonloppuna sain tehdä visiitin yksinäiseen arkeen. Minulla oli ihan tavattoman ihana kolmipäiväinen: kirjoitin, söin, kirjoitin, nukuin, lenkkeilin, kirjoitin ja kirjoitin. Olin yksin, eikä kukaan kysyt mitään mistään.

Puolisio ja esikoinen mylläsivät sillä välin pitkin Etelä-Islannin rannikkoa; pyöräilivät laava-aukealla, söivät nuudeleita iltasateen ropistessa telttakankaaseen ja esikoinen pääsi kallioilla liidaamaan ensimmäisen reittinsä. Minä en siihen pystynyt. Reilu kymmenen vuotta sitten voivottelin metrin korkeudessa, että en saletisti uskalla jatkaa ylöspäin tällä tavalla köyttä tuoden, enkä siitä tosiaan sen ylemmäs koskaan jatkanutkaan.

Sitten kun minä sain lapsen, niin se otti homman haltuun. Nyt nuo kaksi kiipeilevät ja harrastavat kaikenlaista hauskaa yhdessä. Sillä välin kun he toteuttavat itseään, minä voin keskittyä tekemään niitä asioista, mistä erityisen paljon nautin juuri nyt. 

Näin kymmenen vuoden keskivertokokemuksella voin siis sanoa itselleni, että kun minä sain lapsen, sainkin yllättäen enemmän aikaa olla minä.

Kappas, enpä olisi uskonut.

2 Comments

 • Rosa Oman

  Hei, haluan jakaa ihanan todistukseni Kun olisin ollut suhteissa aviomiehen kanssa vuosia, hän hajosi kanssani, tein kaiken mahdollisen, jotta hänet saataisiin takaisin, mutta kaikki oli turhaan, halusin hänet takaisin niin paljon rakkauden vuoksi Hänelle, minä rukoilin häntä kaikella, lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni ja hän ehdotti, että ottaisin pikemminkin yhteyttä oikeinkirjoituskoneeseen, joka voisi auttaa minua saamaan loitsun tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, minä postitettu oikeinkirjoitin, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolmea päivää, että minun ex palaa minulle ennen kolme päivää, hän heitti loitsun ja yllättäen toisella päivänä, se oli noin neljätoista. Minun ex soitti minulle, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki hän sanoi, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palata hänen luokseen, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänelle, että aloimme elää yhdessä onnellisesti uudelleen. Siitä lähtien olen luvannut, että joku tiedän, että minulla on suhdeongelma, olisin apua tällaiselle henkilölle viittaamalla häneen ainoaan todelliseen ja voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan, joka auttoi minua omalla ongelmallani. sähköposti: babaidadawiseman01@gmail.com
   voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apuaan suhdettasi tai muussa tapauksessa.

  Rakkauden loitsuja
  Ansaitse hyvää rahaa tai voittaa arpajaiset.
  Saavuta menestys liiketoiminnassa.
  Hengelliset ongelmat.
  Voita oikeustapausta.
  Etsi elämäsi kumppani.
  Hanki hyvin palkattu työ.
  Valvonta avioliittoosi.
  Vastaanottaminen ja houkutteleminen ihmisiltä.
  Palaa menettää rahaa.
  Paranna sinua kaikista sairauksista. sekä parantuva että parantumaton.
  Ratkaise raskausongelmia ja siunaa teitä vauvoilla jne.

  Ota yhteyttä tähän hienoon miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  kautta babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Kiitä minua myöhemmin

 • Rosa Oman

  Hei, haluan jakaa ihanan todistukseni Kun olisin ollut suhteissa aviomiehen kanssa vuosia, hän hajosi kanssani, tein kaiken mahdollisen, jotta hänet saataisiin takaisin, mutta kaikki oli turhaan, halusin hänet takaisin niin paljon rakkauden vuoksi Hänelle, minä rukoilin häntä kaikella, lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni ja hän ehdotti, että ottaisin pikemminkin yhteyttä oikeinkirjoituskoneeseen, joka voisi auttaa minua saamaan loitsun tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, minä postitettu oikeinkirjoitin, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolmea päivää, että minun ex palaa minulle ennen kolme päivää, hän heitti loitsun ja yllättäen toisella päivänä, se oli noin neljätoista. Minun ex soitti minulle, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki hän sanoi, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palata hänen luokseen, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänelle, että aloimme elää yhdessä onnellisesti uudelleen. Siitä lähtien olen luvannut, että joku tiedän, että minulla on suhdeongelma, olisin apua tällaiselle henkilölle viittaamalla häneen ainoaan todelliseen ja voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan, joka auttoi minua omalla ongelmallani. sähköposti: babaidadawiseman01@gmail.com
   voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apuaan suhdettasi tai muussa tapauksessa.

  Rakkauden loitsuja
  Ansaitse hyvää rahaa tai voittaa arpajaiset.
  Saavuta menestys liiketoiminnassa.
  Hengelliset ongelmat.
  Voita oikeustapausta.
  Etsi elämäsi kumppani.
  Hanki hyvin palkattu työ.
  Valvonta avioliittoosi.
  Vastaanottaminen ja houkutteleminen ihmisiltä.
  Palaa menettää rahaa.
  Paranna sinua kaikista sairauksista. sekä parantuva että parantumaton.
  Ratkaise raskausongelmia ja siunaa teitä vauvoilla jne.

  Ota yhteyttä tähän hienoon miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  kautta babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Kiitä minua myöhemmin

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *