Tehokasta luonnonkosmetiikkaa kuivalle iholle – kevään suosikkituotteeni

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Aika luonnonkosmetiikkapostauksen! Kiitos valtavan paljon kaikista kysymyksistä, joita sain Instan kautta koskien käyttämääni ihon- ja hiustenhoidon kosmetiikkaa. Lupaan vastata kaikkiin kysymyksiin seuraavassa ihonhoitopostauksessa. Tässä jutussa omat tämän kevään suosikki-ihonhoitotuotteeni ja alekoodi Biodellyyn.

Tässä muuten suosituksi jutuksi noussut pohdintani viime talvelta: Mitkä (luonnon)kosmetiikkatuotteet ovat minulle turhakkeita ja mitkä tärkeitä?  Suosittelen tuota juttua tietopakettina etenkin heille, joilla on kuiva iho ja ikääntymisen merkit puskevat esiin ja kosmetiikkavalinnat mietityttävät.

Kaikki alkaa putsauksesta. Talven käännyttyä kevääksi ja kohta kesäksi, tuulet ovat laantuneet ja lämpötila pikkuisen noussut eli nämä pohjoisen sääolosuhteet eivät koettele kuivaa ihoani enää niin paljoa kuin talvella. Vaihdoin voidemaisen putsarin keväällä takaisin puhdistusmaitoon. Puhdistusvaahtoja en voi käyttää lainkaan, koska kuiva ihoni ei oikein kestä niitä. Tykkään todella paljon tässä kuvassa näkyvästä islantilaisesta luonnonkosmetiikkamerkin Soleyn Hrein-puhdistusmaidosta. Hrein tarkoittaa – yllätyksellistä – puhdasta. Tällä lähtee tehokkaasti myös silmämeikki.

Testasin huvin vuoksi vähän edullisempaa vaihtoehtoa. Laveran puhdistusmaito on todella miedontuoksuinen ja hellävarainen ja hintaa on vain reilu 10 euroa. Mielestäni se toimii ihan yhtä hyvin kuin tuo islantilaissuosikkini ja on rutkasti edullisempaa. Vahva suositus siis tälle.

Puhdistuksen jälkeen laitan kasvoille kahta tärkeintä asiaa: kosteuttavan kasvoveden ja kosteuttavan seerumin.

Mä olen todella epäviitseliäs mitä tulee ihonhoitoon ja meikkaukseen. Yritän päästä sieltä missä aikaa kuluu vähiten. En saa suuria kiksejä erilaisten puteleiden hiplaamisesta ja järjestelemisestä. Ihonhoidosta on kuitenkin vuosien myötä tullut asia, joka pitää hoitaa pois päiväjärjestyksestä joka aamu ja joka ilta. Muutoin ihoni kuivuu ja kutisee ja kun se kuivuu, epäpuhtaudet jämähtävät ja tulee pieniä mutta ärsyttävän kipeitä näppylöitä. Iho alkaa näyttää veltolta ja väsyneeltä.

Vaikka kiinnostus ihonhoitotuotteisiin hipoisi lattiaa, voin omalla kokemuksella sanoa, että näistä kahdesta tuotteesta ei kannata tinkiä. Kunnon kosteuttava kasvovesi ja sen jälkeen kosteuttava seerumi ovat iholle sama asia kuin vesi kuivalle kukkaselle.

Olettekohan te kuulleet sellaisesta luonnonkosmetiikkamerkistä kuin Patyka? Minä olen aikaisemmin vähän vierastanut merkin tuotteita. Olen kyllä pistänyt merkille, että niitä todella monet kehuvat, mutta hinta on epäilyttänyt minua. En ole ollut ihan varma, ovatko Patykan tuotteet todella tehokkuudessaan hintansa arvoisia vai onko kyse “bränditempusta” eli sellaisesta hinnanasetannasta, jolla tehdään tuotteesta premium.

Ajattelin, että jos nyt testaan yhtä brändin tuotetta, sen on paras olla todella tärkeä tuote ja kehuttu. Koska luottoseerumi minulla jo on (se alle kahdenkymmenen euron LUÉ, jota olen usein hehkuttanut enkä paremaa ole vieläkään löytänyt), otin Patykalta testiin kasvoveden.

Patyka Essential Lifting Lotion on muutaman viikon käyttökokemuksella ihan hämmästyttävää priimaa. Kasvovesi, joka tuntuu kasvomaidolta. Se on oikeastaan vähän enemmän kuin kasvovesi. Tuotetta markkinoidaan hoitonesteenä ja ainesosiensa ansiosta se sopii väsyneelle ja ikääntyvälle iholle todella hyvin. That’s me!

Muutama teistä on kysellyt Instan puolella, miten hoidan ihoani kun se on kuulemma viime aikoina videoilla näyttänyt poikkeuksellisen hyvältä. Uuh, kiitosta vaan näistä kehuista! Se voi olla auringon ja filtterin yhteisvaikutusta, mutta kukapa tietää: ehkä osansa on tällä kasvovedellä, jota aloin käyttää keväällä.

Patykan kasvovesi sisältää sitä tärkeää ja oikeasti toimivaa kosteuttavaa ainesosaa hyaluronihappoa, ja sen lisäksi myös mm. kauraa ja ihoa kirkastavaa ja punoitusta laskevaa ruusuvettä. Tuoksu on hyvin mieto, mielestäni lähes olematon, eli tämä sopii myös tuoksuherkille.

Patykan luksuskasvovedellä on hintaa nelisenkymppiä. Se on aika todella paljon kasvovedestä, mutta koska LUÉ-ihoseerumini on verraten edullinen (ja täysin tuoksuton sekin), kasvoveteen satsaaminen tuntui melko järkevältä. Hyvän suihkupullon ansiosta Patykan kasvovesi on taloudellinen levittää. Tuntuu riittoisalta.

Jos mystisen LUÉ-seerumin tarkempi kuvaus kiinnostaa, lue esimerkiksi tämä vanha juttuni kosteuttavasta ihoseerumista. Lyhyesti ja ytimekkäästi: parempaa luonnonkosmetiikan kasvoseerumia en ole löytänyt. Biodellyn verkkokaupasta yksittäispakattu seerumi on juuri loppunut (lisää on tulossa!), mutta seerumia saa LUÉn yhteispakkauksessa alle 40 euron hintaan. Pakkauksessa on tämän seerumin lisäksi ihoa tehokkaasti puhdistava “taikinanaamio” (hyvä käyttää esim. parin viikon välein) ja finneille suunniteltu hoitoneste, josta bloggaajaystävälläni Asikaisella on tosi hyviä kokemuksia. Hänen mainio näppylänestojuttu löytyy täältä.

Kun kasvoille on levitetty kasvovesi ja seerumi, täytyy kosteus vielä lukita ihoon joko öljyllä tai voiteella tai niiden sekoituksella, jotta se kasvovesi ja seerumi todella jäävät kosteuttamaan ihoa. Käytän iltaisin Lovely Dayn tehokasta kasvoöljysekoitusta. Se sisältää montaa sorttia kylmäpuristettyja öljyjä. Tuoksu on raikas, kaukana heinäisestä. Useampia öljyjä sisältävät kasvoöljyt ovat usein hintavia (tämäkin on noin 40 euroa), mutta nämä ovat todella riittoisia. Öljyä ei tarvitse levittää iholle kuin aivan todella ohut kerros. Yleensä minulla kuluu yksi kasvoöljypullo kahta kasvoseerumipulloa kohti.

Päivisin en laita kasvoöljyä, jos meikkaan. Laitan sen sijaan kasvovoiteen. Nyt olen testaillut tällaista korealaista Whamisan kasvovoidetta. Tätä merkkiä on viimeisen parin vuoden aika hehkutettu monessa kanavassa, kun korealaisesta ihonhoitorituaalista on tullut suosittua täälläkin päin maapalloa. Itse en siitä rituaalista sen enempää tiedä, mutta mielenkiintoni heräsi tähän kasvovoiteeseen, koska tuo pakkaus näytti niin kamalan kauniilta. Testeriä kokeiltuani hämmästyin voiteen ihotuntumaa.

Whamisa Nourishing Cream on todella paksua, aivan kuin pullosta pursottaisi pehmeää voita. Mutta kun voiteen levittää kasvoille, se leviää sileästi kuin kuohkea marenkivaahto ja imeytyy heti. Tätä olen nyt käyttänyt huhtikuusta asti, enkä ole ajatellut vaihtaa. Täysin vedetön voide sisältää mm. mango-, kaakao- avokado- ja karitevoita, jotka jeesaavat pitämään ihon kimmoisana. Aloe ja kasviuutteet kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti. Minulla on kuiva iho, joten käytän tätä huoletta päivävoiteena. Jos oma iho ei ole kovin kuiva, tämä riittää mainiosti myös yövoiteeksi.
Kerran viikossa laitan kasvoille Lovely Dayn pinkin kasvonaamion, mutta teen sellaisen tempun että en pese sitä ollenkaan pois. Levitän kasvonaamion kasvoveden ja ihoseerumin päälle ja painun nukkumaan. Seuraavana aamuna iho on ihan pehmeä. Käytän tätä kikkaa aina silloin, kun tiedän että aamulla pitää olla jossain freesin näköisenä.

Ja sitten vielä se viimeinen: aurinkoekstra! Islannissa on saakutin kylmää koko vuoden eikä kesälläkään lämpötila juuri nouse yli 15 asteen. Täällä ei sillä tavalla “oteta aurinkoa” tai hengailla biksuissa rannalla, mutta auringonpaiste on silti todella voimakas. Ulkona vaeltaessa, jouksulenkillä tai kesäisin hevosten kanssa puljatessa laitan aina aurinkovoidetta, koska muuten naama, korvanlehdet ja käsivarret kärtsäävät saman tien.

Algamaris on yllättävän kiva luonnonkosmetiikan aurinkosuoja. Kätevä suihkupullo levittää suojan nopeasti ja helposti. Tästä ei jää valkoinen  kalvo iholle, vaan suoja levittyy nätisti. Tätä on saatavilla suojakertoimilla 30 ja 50. Mineraalifiltterit, ei parabeenejä. Tuoksu on mieto ja sopii myös lapsille. Pampulalla on tällainen pullo päiväkodissa mukana. Täällä meillä päin on tapana, että vanhemmat tuovat lapsilleen hänen oman aurinkosuojan, josta päiväkodin henkilökunta levittää lapsen iholle ennen ulosmenoa.

Ja hello hey! Nyt kaikista Biodellyn tuotteista siis näistä jutuissa mainituista ja kaikista muistakin tuotteista 15 %:n alennus alekoodilla KESÄ19. Ale on voimssa 30.6. asti. Ainoa poikkeus ovat Less is Moren tuotteet, niistä ei tule alennusta.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö