Yllätyksiä puolisolleni

Uijjui, nyt on kuulkaa jännät paikat. Olen järkännyt puolisolleni yllätysmatkan, yhdistetyn synttäri-joulu ja tsirptsirp-olemme-elossa-ja-iloisia-lahjan. Lähdemme reissuun huomenna. Huisin upeaa!

Rakastan yllätysreissuja, pieniäkin. Lauantaikaffet, lounas tai puskista tullot ehdotus uimahallikäynnistä, liput teatteriin tai yhdessä hiihtoladulle. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin vähän isompi yllätys mielessä. Olen suunitellut aikatauluja, reissun taloutta ja logistiikkaa jo yli vuoden. Tänään illalla lapset menevät anopin luo hoitoon ja huomenna aamulla suunnitelmani vihdoin toteutuu.

Olen käynyt yhden kerran Tokiossa. Siskoni kutsui minut matkalle neljä vuotta sitten. Ihastuin kaupungin tunnelmaan ja rauhallisuuteen ja helppouteen ja kauneuteen – vaikka olimme yhdessä maailman isoimmista kaupungeista. Miten voi yhtä aikaa olla niin rauhallista ja niin paljon ihmisiä? Ympärillä niin täyttä, mutta silti järjestelmällistä.

Siitä asti olen haaveillut paluusta. Ajattelin, että jos tekisimme jonkun kaukomatkan vielä joskus, sen pitäisi olla Tokioon. Tiedän, että tämä matka tekee kaameita tämän vuoden hiilipäästöilleni (hiilipäästöt kompensoin, itsestäänselvää). Koska aiomme tehdä tämän matkan nyt vain kerran, olen suunnitellut sen pienintäkin yksityiskohta myöten valmiiksi. Toki tilaa jää myös yllätyksille, eihän seikkailu ilman sellaista olisi kokonainen.

Haluan nähdä kukkivat kirsikkapuut. Tutkin pitkään ja hartaasti kukkimisaikatauluja netissä, vertailin historiatietoa ja tulin lopulta siihen tulokseen, että jos menemme maalis-huhtikuun vaihteessa, me luultavasti näemme ne. Olenkin ollut tosi iloinen huomatessani, että jatkuvasti päivitettyvä hanami-ennuste on luvannut, että kukinta on hienoimmillaan nyt tulevana viikonloppuna.

Olen varannut meille superkivat hotellit jo kuukausia sitten. Yövymme muutaman yön perinteisessä japanilaisessa majatalossa ryokanissa Länsi-Tokiossa Asakusan kaupunginosassa. Loppuosan reissua majoitumme Shinjukussa pilvenpiirtäjähotellissa. Majoitus- ja kaupunginosavinkit nyysin tietysti ”omasta talosta”, siis täältä mainiosta Tripsterin Tokio-oppaasta. Löysin sieltä myös parhaat hanami-aluevinkit.

Tuohon kuvassa näkyvään pikkuruiseen vihkoon olen kirjoittanut jokaiselle matkapäivällemme ohjelman: puistot joissa voi vaellella kukintoa ihaillen, tehdyt ravintolavaraukset ja yhden museokäynnin. Illalliset ja lounaat olen varannut etukäteen japanilaisen varauspalvelun kautta. Ensin etsin ravintolatyypin, jota halusin kokeilla, sitten ravintolan.

Pöytävaraukset halusin tehdä varmuuden vuoksi etukäteen, jotta varmasti pääsisimme juuri niihin ravintoloihin, joihin haluaisimme mennä. Varasin autolle parkkipaikan lentokentältä ja latasin vastamelukuulokkeiden akut. Pakkasin mukaan hyvät kengät ja kevätvaatteita. Tilasin kaveriltani Sirulta hänen kirjoittamansa Tokio-oppaan.

Puolisoni tietää jo, minne olemme menossa – piti töihin ilmoittaa ja katsoa passiasiat kuntoon – mutta kaikki tuo pienessä värikkäässä vihkossa oleva on vielä salaista tietoa.

Kääks, jännittää ihan hirveän ihanasti.
Kevätlovee!

19 Comments

 • Anonyymi

  Minäkin rakastan Japania! Kävin siellä ystäväni kanssa kolme vuotta sitten huhtikuussa kirsikankukkien aikaan. Tokio, Kioto ja 4 päivän vaellus vanhalla postireitillä, jolloin yövyimme ryokaneissa. Niitä monen tunnin ja monen ruokalajin illallisia en unohda koskaan! Ihastuimme maahan niin, että uusi matka on jo varattuna ensi syksynä, jolloin näemme Kioton puutarhat syysruskassa. Japanissa kiehtoo estetiikka,turvallisuus, järjestelmällisyys ja kaiken toimivuus, vaikka väkeä on niin helkutisti.
  Ihanaa matkaa teille!

  • Satu Rämö

   Hei onpa ihanaa tuollainen vaellusreissu! Meillä oli aikaa nyt vain olla Tokiossa, mutta jos joskus palaamme Japaniin, niin tuollainen pitkä vaellus olisi ihan möst.

 • Mimi

  Oioi, olimme kaksi viikkoa Japanissa maaliskuun alussa ja rakastuimme täysin! Tuo on niin totta, maailman suurin metropoli mutta kaikki on niin helppoa! Ja rauhallista ja upeaa. Nauttikaa! En malta odottaa paljon blogipäivityksiä reissulta!

 • Anonyymi

  Ihanaa! Me kävimme Tokiossa muutama vuosi sitten ja olimme pari päivää myös Kiotossa ja Fuji-vuoren juurella pienessä kylässä. Hanami sattui olemaan myös tuolloin, vaikka emme siihen varsinaisesti tähdänneetkään. En varmasti koskaan unohda sitä hetkeä, kun Kioton pieniä kujia seikkaillessamme kulman takaa eteemme avautui kuja, joka oli täynnä paikallisia ihmisiä yukatat päällä ja katseen ylös nostaessa huomasin, että kujan reunoilla kasvoi niin paljon kirsikkapuita, että sen ylle muodoistui katto kirsikankukista! Oli ilta ja kaikki puut oli valaistu alhaalta ylöspäin ja tuntui kuin olisimme kävelleet kirsikankukkatunnelissa! Kukinto oli niin voimakasta, että puiden oksien läpi ei näkynyt taivasta lainkaan vaan päidemme yllä leijui vaaleanpunaista kukkapumpulihöttöä. Silloin ymmärsin mistä ihmiset tuossa hanamissa vouhkaa.

  Samalla tavalla sattumalta löysimme huikean sushiravintolan keskeltä rähjäistä kalamarkettia, jonne meidät heitti sisään ravintolan työntekijä. Emme siis varsinaisesti "löytäneet" emmekä varmaan koskaan tulekaan enää löytämäänkään, sillä sisäänkäynti oli ihan järkyttävän sokkelon, ovien ja portaiden päässä vanhan rakennuksen uumenissa.

  Viimeisenä päivänä Tokiossa hotellilta lähtiessämme kuulimme metrolle kävellessä musiikkia ja sitä seuratessamme löytyi valtava japanilainen puutarha/puisto keskeltä kaupunkia, jossa oli musiikkiesitys meneillään. Laulettiin japanilaisia lauluja shamisenin säestyksellä, linnut lauloi, aurinko paistoi, puro solisi uomassaan ja ainoa asia mikä muistutti meidän olevan keskellä suurkaupunkia, oli horisontissa puiden yläpuolella näkyvät pilvenpiirtäjien siluetit. Olin ihan, että mitä hittoa, me ollaan oltu tämän vieressä monta päivää, eikä tiedetty tämän olemassaolosta lainkaan! 😀 Eli juu, jättäkää ihmeessä aikaa myös yllätyksille, koska niitä siellä riittää!

  Ainoa huono puoli Tokiossa oli, että se on niin valtava, että et koko elinaikanasi ehtisi nähdä kaikkea!

  • Satu Rämö

   Ooh, aivan ihania kokemuksia teillä! Se on jotenkin niin levollista tuollaisessa suurkaupungissa, että tietää jo etukäteen että kaikkea ei voi kokea mitenkään, ei koskaan eikä kukaan. Siksi pitää vain nauttia hetkestä ja niistä pienistä asioista, joita kokee.

  • Anonyymi

   Postireitti on Nakasendo Trail, joka keisarikunnan aikaan yhdisti Tokion ja Kioton. Me vaelsimme tietenkin vain pienen osan siitä, Kison laaksosta Magomen kylään. Aluetta nimitetään Japanin alpeiksi ja se on myös japanilaisten suosima vaellusreitti. Olimme opastetulla vaelluksella. Muistaakseni joku väli mentiin junallakin.

 • TuulaSinikka

  Ihanaa matkaa 🤩 etukäteissuunnittelulla saa paljon aikaiseksi! Itse haaveilen palaavani Islantiin, toisaalta mieleeni syntyi nyt kauniskauni ihanista kirsikkapuistoista – haaveita pitää olla ja mitä parasta jos vielä toteutuvat 💕

 • Anonyymi

  Kuulostaapa hyvältä, varmasti tulee kiva matka 🙂
  Itse olen suuntaamassa ensi kuussa ensimmäistä kertaa Islantiin, Reykjavikiin. Tripsteri-appi on mahtava ja sitä innokkaana selailen must-jutut saa kätsysti tuohon merkattua.
  Mutta onko viime hetken täkyä? Ja jäädytäänkö me huhtikuussa vai pärjääkö farkuissa ja kevyttoppiksella?

  • Satu Rämö

   Kiitos, että latasit Tripsterin apin, arvostan 🙂 Täällä voi olla huhtikussa kylmäkin ja jopa lumisadetta – mutta voi olla myös aurinkoinen kevätsää. Ei voi koskaan tietää varmaksi etukäteen… Kevyttoppis on hyvä olla, myös päähine, hanskat ja kaulaliina ovat hyviä olla mukana.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *