Webinaari kohti onnellista työpäivää

Uih, olen tosi innoissani yhdestä kivasta työjutusta, jota pääsen kokeilemaan ensimmäisen kerran keskiviikkona. Minut kutsuttiin pitämään webinaari. Hauskaa ja pirullisen jännittävää! Noin tunnin mittaisen session aikana kerron omat vinkkini onnellisempaan ja mukavampaan työpäivään ja  vaikka ajatuksia voi soveltaa monella alalla, käytän esimerkkinä sitä, kuinka bloggaamisesta voi tehdä itselleen työn tai osa-aikatyön. 
Minähän en siis vielä vuosi sitten kunnolla edes tiennyt, mikä on webinaari. Olen pitänyt säännöllisesti esiintymisiä, luennoinut työntekemisen muodoista, kouluttanut matkakirjoittamisesta ja tietokirjojen kirjoittamisesta ja vetänyt keskusteluja, mutta netissä luennoinnista ei ole pahemmin ollut käryä.
Syksyllä UP! Partners lähestyi ja kysyi, haluaisinko tulla pitämään heille verkkoluennon luovuudesta ja digityöstä. Mukavan työn saavuttamisesta, työssä onnellistumisesta ja siitä, kuinka löytää oma “unelmiensa työ” ja pärjätä siiinä. Oli totta kai kerrassaan pakko suostua, koska nämähän ovat ihan lempiaiheitani.
Toiveena oli, että käsittelisin myös sitä, kuinka rakentaa menestyksekäs some-kanava ja kuinka sosiaalisesta mediasta pystyy muokkaamaan itselleen mielenkiintoisen työn tai osa-aikatyön. Luvassa myös paljon konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä, joita voi soveltaa eri aloilla. Keskustelua käydään osallistujien kanssa chatissä.
Tämän viikon keskiviikkona eli 30.1. pääsen kokeilemaan, miltä tuntuu puhua tunti kameran kautta ihmisille eikä suoraan ihmisille. Ja siinä piileekin tämän koko homman suurin jännitystekijä. Kuinka vuorovaikutus mahtaa roihahtaa verkossa?
Kuva: Janita Autio.
Pelkään, että tuntuu omituiselta jutella yksinään jossain huoneessa ja katsoa yleisöä, jota ei kuitenkaan näe. Yleensä minulle se ihmisten läsnäolo on eniten esiintymisjännitystä helpottava tuki. Poimin eri puolilta yleisöä kahdet tai kolmet kasvot – sellaiset, jotka näyttävät kuuntelevan eivätkä vilkuile puhelinta tai ota torkkuja – ja katson heitä vuorotellen pitkin esitystä. En tiedä, onko kukaan luottokuuntelija vielä huomannut rooliaan tukihenkilönäni, mutta iso apu heistä on kuitenkin joka kerta ollut.  
Nyt pitää sitten vain katsoa kameran linssiä ja kuvitella itselleen se kiinnostuneenoloinen kuulija.  Eikä tätäkään hommaa opi, jos ei harjoittele, valmistaudu, kokeile ja testaa. 
Elikkäs tämä siis tiedoksi teillekin: Jos kuulut johonkin näistä ammattiliitoista, pääset katsomaan tätä(kin) webinaaria. 
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö