Viikonloppu hyvälle elämälle

Sain osan Långvikin palveluista maksutta näkyvyyttä vastaan.
Tapahtuipa eräänä päivänä tänä syksynä, että menimme ystävykset kaksistaan Långvikin kokous- ja kylpylähotelliin.
Hyppäsin U-junaan Helsingissä ja Katja astui samaan vaunuun Leppävaarassa. Jatkoimme siitä Jorvaksen asemalle, jossa kirjaimellisesti hyppäsimme junasta ulos (tietäjät tietää, mitä tarkoittaa kun pitää varoa junan ja laiturin välissä olevaa ”rakoa”). Sieltä soitimme taksin hakemaan meidät rentoutusviikonlopulle Långvikiin.
Suunnitelmamme oli selkeä. Menimme rentoutumaan ja voimaan hyvin ja samalla pistämään Mittarit Punaiselle. Eli siis tulevan hyvinvointipodcastimme suunnitelma tallennettuna Google Driveen.
Ajattelimme Katjan kanssa ensin tehdä Vuoden mutsi –hengessä kirjan naisille, joiden lapset – jos siis on saatu lapsia – ovat hupsista saakeli kasvaneet pois vaipoista ja jatkuvasta yöheräilystä. On tultu siihen aikaan, että on enemmän energiaa ja tilaa keskittyä itseensä, hyvinvointiinsa, uraansa ja puolisoonsa. Katse kääntyy peiliin. Kuka sieltä katsoo takaisin? Onko se onnellinen? Onko sen hyvä olla? Tunnetteko edes?
Muokkasimme kirjan synopsista edes takaisin jonkun aikaa ja huomasimme pienen pyörimisen jälkeen, että ei hitto sentään. Ei tästä mitään kirjaa tule. Tämä sisältöhän suorastaan vaatii sitä, että me juttelemme näistä aiheista keskenämme ja jututamme kiinnostavia ja fiksuja asiantuntijoita.
Hyvinvointikirjoja on jo aika paljon myynnissä, eikä me ja meidän ajatukset oikein sovi siihen perinteiseen hyvinvointikirjagenreen. Mindfullnessiä, joogaa, teenjuontia, venyttelyä, smoothiereseptejä ja korvaorgasmeja. Niistä meillä ei vain ole juuri mitään sanottavaa.
Eikä meitä toisaalta kiinnostanut tehdä kirjaa, jossa on kaksi lausetta sivulla ja loput tyhjää tilaa, jonne voi itse kirjoittaa tuntemuksiaan. Se on lukijan aliarvioimista. Halvemmallahan pääsisi, kun ostaa ihan vaan tavallisen vihon (mutta huom! vihko vaakaviivoilla, niin rivit pysyvät suorassa).
Aiheesta tarpeeksi jaabatettuamme päätimme, että kyllä tästä nyt vaan täytyy tehdä podcast. Siinä päästäisiin kaksin avaaman kaikenlaisia kiinnostavia aiheita niistä yhdessä jutellen. Vaihdevuosia, nukkumista, parisuhdeonnea, ystävien merkitystä, syöpää, liikuntaa, stressiä, kiirettä, vakavien sairauksien uhkaa, hartiajumeja, mielenterveysjuttuja. Kaikkia niitä asioita, mitkä meitä öisin välillä valvottavat.
Tällainen aihe muovaantuu parhaiten rauhallisessa ympäristössä, jossa on aikaa ajatella ja inspiroitua. Niinpä kutsuin Katjan kanssani Långvikiin.
Hotellille saavuttuamme lähdimme heti ensimmäisenä lenkille. Tunnemme nimittäin itsemme jo sen verran hyvin, että jos ei olisi heti vedetty liikuntavaatteita niskaan, olisimme korkanneet tervetuliaisvinkun ja lähteneet siitä sitten kikatellen kylpylään, ja liikuntavaatteet olisivat jääneet laskostettuna laukkuun. Meistä kun ei kumpikaan ole aamutuimaan liikunnasta innostuvaa tyyppiä.
Långvikin pihalta lähtee hauska pieni kuntolenkki metsään. Kävelimme sen pari kertaa läpi ja vetelimme kuntotangoissa vähän leukoja (okei, yhdet). Kun oli hengitelty aikamme rauhallista metsää ja nautittu vesistömaisemista, noudimme pyyhkeet ja sisäliikuntakengät sviitistämme ja suunnistimme kylpylähotellin punttisalille. Siellä puristimme itsestämme irti vajaan tunnin kuntopiiri tekemällä toistemme ehdottamia liikkeitä vuorotellen. Käsipainoja, kuntopyörää, jumppamattoja ja kehopainoharjoituksia. Mahtavaa tiimityötä!
Ydinhien puristamisen jälkeen suihkujen kautta saunaan ja lämminvesialtaisiin. Ajoituksemme oli täydellinen, sillä allasosaston aulassa oli pieni noutopöytä täynnä hedelmiä ja suklaata. Baarista ostimme kylmää kuoharia.
Podcastin ydin alkoi saavuttaa lopullista muotoaan.
Olemme samaa mieltä siitä, että harva haluaa elää ikuisesti, mutta kaikki haluavat elää hyvän elämän. Elää ja kuolla onnellisena. Viimeistään tässä elämän laskennallisessa puolivälissä kannattaa pysähtyä miettimään millainen se on.
Päätimme, että nyt ei sitten tyydytä fiilispohjaiseen höttöön, vaan haastetaan asiantuntijoita, perataan tutkimuksia ja numeroita, tehdään hyvinvoinnista näkyvää.
Juu kippis sille. Sitten lähdimme tyytyväisenä illalliselle.
Långvikin ehdottomasti parasta antia on erinomainen ravintola. Palvelu oli todella hyvää, ruoka erinomaista ja viinisuosituksetkin ihan nappiin. Kolmen ruokalajin Menu Kirkkonummi sisälsi alkukeiton, mahtavan mureaa karitsanpaistia (Katjan savutettu lohi sitruunaperunoilla herätti melkein annoskateuden) ja jälkiruoaksi yrteillä ja pähkinärouheella terästettyä sorbettia.
Noin kymmenen tunnin yöunien jälkeen nautimme aamiaista hotellin ravintolassa lähes kaksi tuntia. Rahkan, lettujen, karjalanpiirakoiden ja salaattien jälkeen kirjoitimme pilottijakson käsiksen.
Tämä oli viikonloppu hyvälle elämälle. Kun tästä loppuvuoden kiireestä selviän, niin lupaan, että ensi vuosi on silkkaa hyvinvointia.

2 Comments

 • Anonyymi

  Anteeksi viesti ohi postauksen aiheen. Olen käyttänyt (lue yrittänyt käyttää) instagramia 2 viikkoa. Sinun sivusi, vai miksi sitä kutsutaankaan, olen löytänyt. Ne tekemäsi lyhytvideot (miksihän niitä kutsutaan oikeasti) ovat todella mielenkiintoisia! Olet nyt parissa viimeisessä lyhytvideossa pyytänyt vinkkejä eri yritysten insta- ja fb-sivustoista. Miten niitä vinkkejä sinulle annetaan? En ainakaan ole löytänyt kohtaa, josta lyhytvideota voisi kommentoida. Jos lyhytvideo koostuu kuvista, ei kuvia löydy kuitenkaan instan kuvista, niitä kun pystyy kommentoimaan.

  • Satu Rämö

   Moikka! Ei se mitään, kivaa kun kysyit! Ja anteksi tämä turkasen myöhäinen vastaamisajankohtani. Ne lyhytvideot ovat insta story -videoita ja löydät ne, kun klikkaat profiilikuvaani. Insta storyt tosin säilyvät vain 24 tuntia, eli sen jälkeen ne poistuvat eivätkä ole enää nähtävillä (tätä ei voi säädellä, ig:n keksintö tämä vuorokauden kesto). Osan näistä insta storyistä olen pistänyt niin sanotuiksi "highlighteiksi" eli ne löytyvät sieltä profiilisivultani, sellaisia pallukoita joita voi klikata ja katsoa vanhoja storyvideoita. Olen aika valikoiden pistänyt sinne matskuja, esim. noita mainitsemiasi storeja siellä ei valitettavasti ole enää.

   Lyhytvideoita voi kommentoida niitä katsoessaan, siinä ruudun alaosassa on sellainen pieni tekstiruutu, johon voi kirjoittaa ja painaa lähetä. Viesti tulee vain minun nähtäväksi, ei muiden. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *