Helsingin Kirjamessujen omat suosikit

Jes, ensi viikonloppuna vietetään Helsingin Kirjamessuja. Ja minä pääsen paikalle, wohaa! Olen lauantaina kello 12:30 kertomassa Islantilainen kodinonni -kirjastani Esplanadi-lavalla ja sen jälkeen hengailen jonkun aikaa WSOY:n osastolla laittamassa omistuskirjoituksia. 

Kun tuota ohjelmaa pläräilee niin käy kyllä selväksi, että kirjamessuilla menisi kevyesti koko päivä, tai itse asiassa kokonainen viikonloppukin, jos aikataulut sallisivat. Satoja kirjailijoita, puheenvuoroja, valtavan paljon ohjelmaa ja kuulemma tekemistä lapsillekin, mikä on hyvä, sillä tälle työmatkalle tulee mukaan myös toinen lapsista. Ehdimme kuitenkin valitettavasti olla Helsingissä vain lauantain, mutta yritän ottaa siitä kaiken kivan irti. Tiirailin lauantain ohjelmaa etukäteen ja tein pienen to do -listan itseäni varten. Tuon oman esitykseni lisäksi yritän olla paikalla myös näissä hetkissä.

Lauantain tärppini Kirjamessuille

Kello 10:30
Pikku Kakkosen satuhetket. Meillä katsotaan kotona todella paljon Pikku Kakkosta. Se on Muumi-piirrettyjen ja Onneli & Anneli -elokuvien ohella lapsille viihdettä ja samalla myös arvokasta suomen kielen opetusta. Tiedän, että esikoinen tulee tykkäämään tästä!
Kello 11
Dekkarilauantain Poliisi hoitaa homman. Poliisin ja dekkarikirjailijan ammatteja yhdistelevät kertovat poliisihahmon rakentamisesta dekkareissaan. Älyttömän mielenkiintoista, tänne täytyy ehtiä. 
Kello 11:30
Kun kumppani satuttaa. Luin tänä vuonna järjettömän hyvän mutta järkyttävän kirjan Kaikki anteeksi (Laura Manninen). Tällaisia kirjoja todella tarvitaan.  Mannisen lisäksi samassa keskustelussa on mukana Riina-Maria Metso ja hänen teoksensa Miksi se ei vai lähde. 
Kello 12:30
Oma esiintyminen, Esplanadi-lavalla. Siellä nähdään!
Kello 13
Menen tänne jos suinkin ehdin, sillä minua kiinnostaa, Mistä löytyy Suomen 2018 kirjastokunta. Kerrassaan ihana kilpailu!
Kello 14
Kari Hotakainen kertoo Kimi Räikkösestä ja Kimi-kirjan kirjoittamisesta. Villi veikkaukseni on, että täällä on ihan saakelin täyttä. Saattaa olla, että iso osa ihmisistä saa istua presidentillisesti rappusilla.
Lue täältä, mitä mieltä minä olin Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta.
Kello 15
Puolituntinen businesasiaa eli: Kirjan markkinoinnin mahdollisuuksia. Aihe on superkiinnostava ja omaa työtä lähellä, eli mentävähän se on.
Kello 16:30
Dekkarin arkkitehdit. Ihanan monta dekkariaihetta mahtuu lauantaille. Tämä esitys pitää mennä kuuntelemaan ihan siksikin, että haastattelijana on kirjabloggaaja Kirsi Hietanen. Luen Kirsin blogia säännöllisesti ja sieltä olen poiminut itselleni tosi monta hyvää kirjavinkkiä. Kirsi haastattelee Antti Tuomaista ja Marko Kilpeä. 
Kello 18:30
Ina Westman kertoo uudesta kirjastaan Henkien saari. Luin kirjan kesällä ja pidin siitä valtavasti. Tästä kirjasta on ollut aikomus kirjoittaa blogiin jo useaan otteeseen, joten nyt on kyllä paikallaan ryhdistäytyä ja julkaista se juttu luonnoksista blogiin vielä lokakuun aikana. Kirjan tapa kertoa ilmastonmuutoksesta, mielen sairastumisesta ja toipumisesta ja toisaalta myös parisuhdekriiseilystä on kerrassaan upea. Hieno, hieno lukukokemus! Inaa haastattelee Katja Lahti. Jeees! 
Kello 19:00
Anna-Leena Härkönen kertoo kirjastaan Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia. Ihan sama vaikka hän puhuisi luupilla päivän sään, mutta koska se on Anna-Leena Härkönen, tämän aion ehtiä kuuntelemaan ennen kotiinlähtöä. 
No niin. Nyt ihan tässä viimeisessä kappaleessa tuli mieleeni, että miten mahtaa olla, ehdinkö ollenkaan lounaalle. Kersalle pitää ainakin pakata varmuuden vuoksi eväät mukaan reppuun.
Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Katsaus erääseen remonttiin

On toivottu remonttipäivitystä. Vihdoinkin kehtaan semmoisen kirjoittaa. On nimittäin vähän kestänyt. Ideaa remontin tapaisesta aloimme kehitellä pari vuotta sitten. Valeäidin tontille saatiin rakennuslupa hitusen ennen meitä

Lue lisää »
Yleinen

Unemaduunarit: joogasta tuli työ

Blogiani säännöllisemmin seuranneet muistavat ehkä meidän kesäiset reissumme Hankoon. Koska suurin osa perheestämme asuu muualla kuin Suomessa, meillä on yhteisen kesäloman aikana tapana vuokrata Hangosta

Lue lisää »
Yleinen

Sinulle on postia!

Kun tänään kolahti postiluukku, yksi pitkään to do -listallani roikkunut asia tuli suoritetuksi. Sain Islannin kansalaisuuden – saan äänestää! Iik! Mahtavaa! Upeaa! Rakastan!! Ihan itseänikin

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö