Lastenvaate ilman kompromisseja

Kaupallinen yhteistyö: Prisma, Vimma, Nokian Neulomo ja Suomen Blogimedia
Tiedätte ehkä Vimman? Se on siis se suomalainen lastenvaatemerkki, jonka kätilö Marjut Rahkola perusti oman kotinsa olohuoneessa kotiäitivuosina ja laajensi tulorahoituksella suosituksi lastenvaatemerkiksi. Ihan uskomattoman hieno juttu.
Ja nyt näitä Vimmoja saa Prismasta!


Vimmassa menee monta asiaa nappiin. Kun kestävät ja värikkäät materiaalit ja vinkeä design yhdistyy vastuulliseen tuotantoon, ei kai ole ihme, että lopputulos on menestys. Värimaailma on raikas, eikä brändi ole erikseen erotellut tyttöjen tai poikien vaatteita. Sama ideologia näkyy myös näissä tämän postauksen Vimma x Neulomo-vaatteissa.

Esimerkiksi tuo kuvissa esikoisen päällä oleva mustaa ja kirjavaa yhdistävä tunika on myynnissä nimenomaan lasten tunikana. Kun on tarpeeksi monessa vaatekaupassa nähnyt vaaleansävyisiä *tyttöjen* vaatteita ja niitä tummia, action-figuureiden koristamia *poikien* vaatteita, on todella mahtavaa ostaa ihan vaan tavallisia lastenvaatteita.

Nyt Vimma teki Nokian Neulomon kanssa uniikin malliston Prismalle. Ei varmaan yllätä, että näitä vaatteita on kysytty paljon. Prisman verkkokaupan Vimma-Neulomo-valikoimaa on vielä jäljellä, kun äsken kävin katsomassa. Nämä kuvissa näkyvät vaatteet on hankittu Turun Itäharjun Prismasta, ja siellä oli vielä jonkin verran viime viikon lopussa vaatteita jäljellä.

Vimman ja Nokian Neulomon mallistossa on hauska ja kestävä idea: malliston vaatteet on valmistettu ylijäämäkankaista. Jokaisessa tuotteessa on vähintään puolet Nanson ylijäämäkankaita, osassa enemmän. Ihanaa, että ylijäämä solahtaa osaksi vaatetta ilman, että lopputulos on huonolla tavalla kirppis. Kierrätys- ja ylijäämämatskuista tehdyn uuden hintaisen vaatteen pitää näyttää freesiltä. Se on ainoa tapa saada suuri yleistö ostaman “uusiuuden” sijasta kierrätys- ja ylijäämämatskuista tehtyä uutta.
Lapset ihastuivat näissä vaatteissa eniten toispuoleisuuteen. Hassua, että vasen on eriparia oikean kanssa. Toinen lahje musta, toinen värikäs. On nättiä ja kestävää. Ei siis ole tarvetta kompromisseille.
Kun kävelimme lasten kanssa merenrantaan kotimme lähelle ottamaan näitä kuvia, pälätin heille juurikin tästä kompromissista. Pampulaa ei kamalan paljoa kiinnostanut, mutta esikoinen kysyi, mitä se kompromissi tarkoittaa. En tiennyt islanninkielistä vastinetta, joten yritin selittää suomeksi niin että lapsikin ymmärtäisi.

Jos toinen haluaa suklaajäätelöä eikä missään nimessä mansikkaa ja toinen haluaa mansikkaa mutta ei voi sietää suklaata ja molemmat tyytyvät vanilijajädeen, niin se vanilijan valitseminen jädekiskalla on kompromissi.

Että eiks ookin hyvä juttu?


”Mutta jos ihan aina joutuisi ottamaan kompromissin ei koskaan saisi sitä mitä oikeasti eniten haluaa.”

Fiksusti pohdittu.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö