Huomenna me juostaan Islannin turvakodille rahaa

Eilen yksi meistä Finnska Budin -kaupan tytöistä, Maarit, sain idean. Osallistutaan Reykjavikin maratonille tulevana lauantaina (siis huomenna) ja kerätään rahaa Naisten turvakodille Reykjavikissa.
Ai paljonko ollaan treenattu tähän juoksukisaan? No ei yhtään!
Reykjavikin maraton juostaan joka vuosi kesän suurimman kaupunkifestarin Kulttuuriyön kanssa samana päivänä. Päivän ohjelma on yksinkertainen mutta toimiva: aamulla on juoksukisat, päivällä pomppulinnat lapsille ja illalla katubileitä ja kaljaa. 
Jokainen maratonille rekisteröinyt ja juoksunumeron itselleen ostanut lenkkeilijä, kävelijä tai ammattijuoksija saa pistää pystyyn keräyksen haluamaansa kohteeseen, ja ystävät ja tuttavat voivat kannustaa juoksuun osallistumista rahalahjoituksin. Mekin haluttiin osallistua!
Maaritin idea oli ihan sairaan hyvä. Eihän me tosiaan mitään juoksua olla treenattu, ja aikaa on nyt ruhtinaalliset kaksi vuorokautta orientoitua eli etsiä jostain juoksuvaatteet. Islantilaiseen tyyliin ajattelimme, että kyllä tämä tästä järjestyy, vaikka sitten viime tingassa. Saimme meidän työntekijöitäkin mukaan juoksuun, menemme kuuden hengen porukalla kymmenen kilsan lenkin: hölkätään, kävellään ja jutellaan. Juoksuasukin löytyi: päätimme vetää lenkin Marimekon tasaraidoissa. Marimekon juhlavuoden kunniaksi ja tasa-arvon asialla.
Keräyskohteeksi valitsimme Reykjavikin turvakodin. Meillä on läheinen suhde tähän turvakotiin, sillä ystävämme joutui asumaan siellä lapsensa kanssa melkein vuoden.  Näimme, kuinka tärkeää apua sieltä saa, miten tärkeä paikka se on vaikeassa elämäntilanteessa ja kuinka sieltä voi saamansa avun turvin päästä pois, takaisin normaaliin elämään. Meistä kaikista tuntui hirvittävän hyvältä idealta antaa jotain takaisin tästä suunnattoman tärkeästä avusta. 
Koska keräysaikaa oli ideasta juoksuun vain reilu kaksi päivää, laitoimme keräystavoitteemme maltillisesti 400 euroon. Olisi pitänyt olla paaaaaljon kreisimpi. Sillä aivan uskomomaton tapahtui: tavoite täyttyi muutamassa tunnissa!
Nyt yritämme tuplata potin: vielä puuttuu muutama sata euroa. Lahjoituksia voi tehdä myös Islannin ulkopuolelta. Elikkäs. Jos teistä joku haluaa muutamalla eurolla tai kympillä tai ihan millä vaan summalla tukea Reykjavikin turvakotia, klikatkaa tänne lahjoitussivustolle. Kaikki lahjoitukset menevät suoraan keräyskohteeseen. 1 000 kruunua on noin kahdeksan euroa. 
Jeijj, ja kiitos! Huomenna hikoillaan raitamekoissa!
Ihanan kreisi hyvis idea. 
Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Tänä talvena lämpimin jaloin

Tällä viikolla satoi ensilumi ja lämpötila laski Reykjavíkissa ensimmäistä kertaa tänä talvena pakkasasteille. Siihen kun lisäsi vielä puuskittaisen tuulen, liukkaat kiviportaat ja kovat lumikuurot ei

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö