Puolivallaton käsinommeltu mekko

Minulla on Töölössä Töölön torin kulmilla eräs suosikkikauppa, jossa yritän ehtiä käymään jokaisella Suomen-reissulla. Tänä kesänä en ehtinyt siellä piipahtaa, mutta sain tilaukseni postissa Turkuun. Tälläisen semiseksikkään puuvillamekon, jossa yhdistyy ihan mahtavalla tavalla helman lyhyys, mukavuus ja leikkisyys. Ja pitkät hihat! Ne ovat tärkeät. Kun ei se kesähelle kuitenkaan nyt koko vuotta kestä. Eikö olekin upea kolttu? Istuu kuin minulle tehty. Mutta niinhän se onkin.

Tuo suosikkikauppani on siis Nona K. Tunnelmallisessa kaupassa myydään pääasiassa lastenvaatteita ja leluja. Kauppias maahantuo valitsemiaan merkkejä ja ompelee Nona K:n nimeä kantavia lastenvaatteita myös itse. Kirjoitin muuten aikanaan Nona K:sta ja sen yrittäjästä jutun, lue toki sekin, jos ehdit.
Ostin esikoiselle viime keväänä tällaisen samantyylisen sinivalkoisen pitkähihaisen mekon. Siitä tuli heti lapsen suosikki; jos vain on mekkopäivä ja pientäkään aihetta juhlaan, tämä mekko on se ykkösvaihtoehto. Fiilistelin itsekin innoissani mekon kaunista leikkausta ja kestävänoloista kangasta ja söpöjä rusettikoristeita. Kysäisin kauppiaalta, joskohan hän voisi ommella minullekin sellaisen (mutta koska pidän vaatteissa “vähemmän on enemmän” -ajatuksesta, pyysin ilman niitä ruseettikoristeita). No otimme mitat ja siinä se nyt on! En itse kovasti innostu ajatuksesta pukeutua samanlaisiin vaatteisiin lapseni kanssa, joten me luultavasti pukeudumme näihin vuoropäivinä.

Hinta on mielestäni käsinommellusta mekosta todella edullinen: 70 euroa. Tuolla summalla siis kuka tahansa voi tilata Nona K:sta itselleen vastaavan mekon. Saattaa olla, että näitä aikuisten kokoja tulee joskus pysyväänkin valikoimaan, mutta tällä hetkellä nämä ovat tilaustavaraa.

Että jos etsit mukavaa arkimekkoa tai leikkisän juhlavaa mutta mukavaa asua, sehän voisi olla tämä tässä näin. Mekko on mielettömän hyvä päällä, istuu hyvin ja mitat tuntuvat täysin oikeilta. Tuo polven yläpuolelle ulottuva helma ei tunnu lainkaan niin lyhyeltä kankaan runsauden takia. Fiinien sukkisten, pikkukenkien ja nätin käsilaukun kanssa tämä taipuu huomisiin sukulaisen häihin juhlamekoksi, mutta tulen varmasti käyttämään tätä enimmäkseen arkimekkona mustien paksujen sukkisten ja lenkkareiden kanssa.
Tämän vuoden lempimekkoja, ehdottomasti! Ja mikä se ihanampaa, että sen voi pukea päälleen hyvällä omallatunnolla. Suoraan ompelijalta hankittu, tekijälle itselleen maksettu. 
Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Joku kuitenkin niistää painonnostotankoon

Treenisalilla näkee kaikenlaista muutakin kuin kengänkärkensä. Seurasin tuossa pari päivää sitten yhtä crossfit-kilpailijaa tositoimissa. Hän hankasi jatkuvasti treenien välissä käsiinsä käsidesiä. Touhu näytti varsin kummalliselta.

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö