Grillipitsa, voi miksi keksin sinut vasta nyt!

Keksimme valmistaa grillipitsaa, koska oli pakko. Vuokratalomme uuni meni toimintakelvottomaksi. Ja juuri sinä iltana, kun olimme haaveilleet leipovamme pitsaa. Voi pahus!
Tuumimme, voisikohan pitsaa paistaa grillissä. Ja mehän sitten kokeilimme. Hiilet grilliin, sytytys ja puolisen tuntia odottelua. Ja kappas vaan, siitä tuli parhaat kotitekoiset pitsat, mitä olen itse koskaan saanut valmistettua. Lopuputulos oli kuin pitsauunissa paistettua: rapsakka ja vähän tummentunut pohja ja täyte, joka ei lötkistynyt tai vetistänyt pitsaa.
Tein pitsataikinan tällä yli 10 vuoden takaisella klassikkopitsareseptillä. Grillipitsaan arvelin tarvittavan hieman ohjetta enemmän jauhoja, jotta se pysyisi grilliritilällä jämäkkänä. Meillä kun ei ollut mitään pitsakiviä tai sen erityisempiä paistolevyjä. Iskimme vain taikinan suoraan grilliin.
Ohjeen mukaan (plus 10% enemmän jauhoja) leivotut pitsat kaulittiin sopivankokoisiksi grilliritilälle. Sivelin ohuesti öljyä pitsan päälle ja laitoin pitsan öljypuoli alaspäin grilliin kypsymään noin pariksi minuutuksi. Tässä kohtaa kaikkien täytteiden pitää olla valmiina grillin vieressä pitsaan laitettaviksi.
Sivelin öljyä toisellekin puolelle ja käänsin pohjan tosinpäin. Sen jälkeen supernopea täytteiden latominen. Nopea siksi, ettei pitsa pala mutta että täytteet ehtivät kypsyä ja kuumentua.
Täytteistä kannattaa aivan ekaksi levittää noin puolet juustoraasteesta, että juusto ehtii sulaa kunnolla. Sitten tomaattikastike, loput täytteet ja loppu juustoraaste. Odotellaan ja kun pitsa näyttää kypsältä, se siirretään lastojen avulla tarjoiluvadille.
Tämä kaoottisena alkanut pitsailta kääntyikin voitoksi.  Saimme aivan täydellisen ihanaa, tulentuoksuista ja rapeaa pitsaa. Tätä on pakko tehdä tällä grillikaudella uudestaan.
PS. Grillaajalta vaaditaan malttia. Grilli ei saa olla liian kuuma, koska pitsa palaa todella herkästi.
Teemat
Poimintoja Blogista:
lily lolo luomiväri
Hyvinvointi

Kesänaama sanoo moi!

Mainos: Biodelly Uulalalaa, luonnonkosmetiikkasuosikissani Biodellyssä on alkanut pirtsakka kesäkampanja ja sain valita omaa nimeäni kantavan “dellypaketin”, joka sisältää kolme luonnonkosmetiikka -suosikkituotettani kivalla alennuksella. Mutta ennen

Lue lisää »
Yleinen

Saako lapsilisiä sijoittaa?

Onko oikein sijoittaa lapsilisiä? Vastaan tähän että kyllä ja ei. Toisaalta on, toisaalta ei ole. Riippuu, kysytkö yksittäisen vanhemman vai yhteiskunnan näkökulmasta. Edelliseen rahaa ja

Lue lisää »
Yleinen

Yksi voi tehdä paljon

Aseelliset konfliktit ja vallanhimoisten sekopäiden terrorisointi mm. Syyriassa, Afganistanissa ja muualla Lähi-idässä on iso katastrofi. Sen aiheuttama pakolaiskriisi on ajanut miljoonia ihmisiä pakoon kotimaistaan. Kamaluuden

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö