Lapsen oma iltahetki

Istuskelimme esikoisen kanssa kahdestaan kotona. Kuopus oli ollut superväsynyt päiväkotipäivän jälkeen ja mennyt nukkumaan jo ennen kahdeksaa. Kello läheni puoli yhdeksää. Keittiö oli siivottu, seuraavan päivän speksit selvillä ja kaikki pitää hoitaa -jutut hoidettu. Kysäisin, mitä esikoinen haluaisi seuraavaksi tehdä. Pelattaisiinko tai mentäisiinkö lajittelemaan yhdessä pyykkejä?

Hän hymyili sitä vastutamatonta hymyään ja katseli ulos keittiön ikkunasta. Mä haluaisin lähteä käymään ulkona, mutta yksin, hän sanoi.
Mikäpä siinä. Meillä on Reykjavíkissa lapsille yhteinen kotiintuloaika näin kesäkuukausina kello 22, joten aikaa ulkoiluun olisi vielä.
Minä asetuin sohvalle puhelimen ja luurien kanssa ja laitoin äänikirjan pyörimään. Lapsi veti pyöräilykypärän päähänsä, otti potkulaudan ja laittoi puhelimen ja kotiavaimet ulkoilutakkinsa taskuun. Sitten se lähti puoleksitoista tunniksi ulkoilemaan. Avonaisesta ikkunasta kuului hento pyörien rullaus, joka lopulta katosi nurkan taakse.
Kymmenen maissa lapsi sitten palasi silmät loistaen ja ilmeisen tyytyväisenä itseensä. Näkyikö kavereita? Ei näkynyt. Kävitkö keinumassa päiväkodin pihassa? En käynyt. Kävitkö jätskillä? No en!
Hän oli kurvaillut potkulaudallaan läheiseen merenrantaan, istunut isolle kivelle ja katsellut merelle tunnin.
Siellä oli ollut lenkkeilijöitä. Meressä oli näkynyt paljon erilaisia lintuja. Laiva oli lipunut ohitse kauempana horisontissa. Kävelypolulla oli näkynyt kaksi kissaa. Rannassa oli ollut paljon hienoja kiviä ja simpukankuoria. Kaikista kaunein oli sellainen pieni vaaleanpunainen, reilun sentin mittainen.
Aika oli kuulemma kulunut nopeasti. Siellä oli ollut niin kaunista. Oli ollut ihanaa istuskella yksin, katsella vain ja miettiä kaikenlaisia juttuja. Merestä lähti jännä ääni.
Sydämeni meni ihan rusinaksi. Tämä esikoisen suhde luontoon ja mietiskelyyn on liikuttavan ihanaa. Kotonamme asuu kahdeksanvuotias nuuskamuikkunen. 

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Kesän 2018 islanninhevosmatkat myynnissä

Hummani hei! Ensi kesänä hevostellaan taas! Islanninhevosvaellukset ovat tulleet myyntiin* Saga-Matkoille. Kesällä 2018 järjestetään kolme suomeksi opastettua islanninhevosvaellusreissua, joissa toimin ryhmänjohtajana. Resepti on sama kuin

Lue lisää »
Yleinen

Purjehtimaan lasten kanssa

Tiedättekö mitä? En ole ikinä purjehtinut ja maastohiihtänyt vain kerran (tämä unohtumaton matka Landmannalaugariin). Joten kai ihan luonnollista, että lähdemme viikonloppuna viikoksi purjehtimaan Hornstrandiriin eli

Lue lisää »
kuer tunturin vaellus talvella
Perhe ja arki

Kevät Äkäslompolossa

Olohuoneen lattialla avoimia matkalaukkuja, kylppärin hyllyt viittä vaille tyhjennettyjä. Passit, verottaja, vuokra-auto, myy auto, laita koti vuokralle. Meillä on siis (taas) edessä pieni muutto, sillä

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö