Tehdäpä jotain, jolla on väliä – Unelmahommissa-kirjan arvonta

Minua on viimeisen kahden vuoden aikana ilostuttanut suunnattoman paljon se palaute, jota olemme Lähiömutsin Hannen kanssa saaneet Unelmahommissa-kirjastamme. 

Pieni pala nousee kurkkuun joka kerta, kun sähköpostiin, instaan tai facebookkiin kilahtaa jotain tällaista:


“Uskalsin tehdä sen, mistä olen kauan töissä haaveillut. Kiitos, kun annoitte siihen kipinän.”

“Teidän kirjan neuvojen avulla ryhdyin yrittäjäksi päivätyön ohella. Nyt näyttää siltä, että se polku vie johonkin paljon isompaan, mitä olisin koskaan uskaltanut edes ajatella.”

“Kun kirja kolahti postiluukusta, ajattelin vilkaista sitä hieman, selata sivun tai pari. Neljäkymmentä sivua myöhemmin havahduin. Seisoin edelleen keskellä keittiön lattiaa, enkä voinut laskea kirjaa käsistäni. Ahmin verotustietoutta, uratarinoita, budjettilaskelmia sekä yrittäjyyden huippuhetkiä ja pohjamutia. Samaistuin, liikutuin ja innostuin.” –Lyhyenä hetkenä -blogin Pia

“Kiitos, kiitos, kiitos. En ole aikaisemmin osannut päättää, mitä haluaisin työelämässä tehdä, ja teidän kirjan jälkeen minulle tuli varmuus siitä, että ei minun tarvitsekaan päättää kaikkea heti. On ihan ok aloittaa pienestä.” 

“Kiitos aivan erinomaisesta kirjasta Unelmahommissa! Se oli mielenkiintoinen, sujuva, hauska, rehellinen, innostava ja tärkeä. Antaa uskoa vaikka mihin maalaamatta liian siloiteltua kuvaa yrittäjyydestä.”

Yksi erityisen mahtava kommentti tuli kirjankustannusalan kautta tutuksi tulleelta Emma Alftanilta (sain luvan siteeerata häntä nimellä):

“Varoitus: tämä kirjaa saa sinut irtisanoutumaan ja toteuttamaan unelmasi.”

Emma luki kirjan, irtisanoutui Otavalta lasten ja nuorten kirjaosaston johtajan duunista ja perusti tämän uniikin oman firman.   Kului muutama kuukausi, ja nyt huomasin Facebookista, että siihen firmaan haetaan jo lisää työntekijöitä. Ihan jo pelkkä ajatuskin siitä, että minulla on ollut pienenpieni osuus tässä kaikessa, saa oravat juoksemaan pitkin selkärankaa.

Partners in crime.

En olisi villeimmissä haaveissakaan uskaltanut toivoa, että meidän kirjallamme voisi olla näin isoja vaikutuksia ihmisten elämään. Tottakai alusta asti halumme oli inspiroida, näyttää miten erilaisten työjuttujen tekeminen on mahdollista, kuinka työelämästä voi saada kivemman, kuinka omilla mielenkiinnonkohteilla voi tienata ja minkälaista freelancerin ja pienyrittäjän arki voi olla. Tiesimme laittavamme ainakin pieniä kiviä pyörimään ja rohkaisevamme ihmisiä tekemään sitä, mistä he oikeasti pitävät.
Mutta silti! Silti näiden konkreettisten muutosten näkeminen on tuntunut ihan epätodelliselta. Tämä oma olotila on varmaankin nyt sitä merkityksellisyyden kokemista. Ainakaan pidemmän päälle mikään rahasumma tai valta-asema tai titteli käyntikortissa ei saa aikaan samanlaista onnistumisen tunnetta kuin se, että oma teko on tönäissyt jotain toista ihmistä kaatumaan oikeaan suuntaan. Onnea on.

Hanne laittaa omistuskirjoitusta kirjaamme.

Unelmahommissa-kirjasta kipinänsä saanut Unelmaduunarit-podcastimme on jäämässä nyt kesätauolle. Tämän kevään viimeisessä jaksossa vierailee superihana Laura Friman – toimittaja, kirjailija, tv-kasvo ja sellainen voimatyyppi, jollainen itsekin haluaisin joku päivä olla. Lauran kanssa juttelimme siitä, onko ongelma, jos työ ja koti sijaitsevat eri paikkakunnilla. Onko pakko muuttaa koti toiseen paikkaan supermukavan työn perässä? Eipä välttämättä, totesi Laura. Hän pendelöi vuosia Turun kodista Helsinkiin töihin ja hankki itselleen kakkosasunnon.

(No sitten muutama viikko podcast-jakson tekemisen jälkeen kävi järkky munkki ja Laura sai perheensä kanssa himotun vuokra-asunnon Suomenlinnasta. Ja nyt he, noh, asuvat siis Helsingissä. Mutta se onkin sitten toinen juttunsa. Olkoon tämä jakso samalla myös hauska tarina siitä, että ei elämä aina mene kuten suunnittelee – ja sekin on ihan ookoo!)
Haluaisin arpoa kolme Unelmahommissa-kirjaa tämän blogin lukijoiden kesken. Olen niin iloinen teistä ja meistä, siitä että kommentoitte, haastatte ja olette mukana. Kun te valitsette laittaa aikaa tämän blogin lukemiseen, teette jotain, jolla on tosi paljon väliä. Ainakin minulle. Tähän iso sydän. <3
Osallistut kirja-arvontaan kertomalla, mikä podcast-jaksoistamme on ollut sinun oma suosikkisi. Saat perustella, mutta ei ole pakko. Muistinvirkistykseksi tässä alla on linkit juttuihin, joissa olen kertonut lyhyesti jokaisen podcast-jakson sisällöstä, siitä miksi sillä oli minun mielestäni väliä ja mitä jakson tekeminen meille kertoi ja opetti. Suoraan podcast-jaksoihin pääsee täältä Acastin Unelmaduunarit-podcastisivulta. Suoritan arvonnan 30.6.
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö