Unelmaduunarit-podcast: Millaista on matkatoimittajan työ?

Kirjoitin ensimmäisen matkajuttuni vuonna 2006. Olin uskaltautunut tarjota juttua matkailulehti Mondoon. Lehti oli minulle entuudestaan tuttu. Olin lukenut jokaisen numeron sen ilmestymisestä asti. Jutut olivat pitkiä ja hienoja, kuvat kauniita ja taidokkaita. Muistan, kuinka silloin mietin, miten mahtavaa olisi joskus tulevaisuudessa tehdä tähän lehteen juttuja. Muistan erityisesti ihailleeni matkailulehden toimituksen oman toimittajan Antti Helinin kirjoittamia reppareita. Niin hauskaa ja tiukkojen käänteiden kerrontaa! 

Sitten yhtenä päivänä, silloin vuonna 2006, päätin etsiä lehdestä palstan, johon kehtaisin tarjota yhtä juttua. Se oli ihan pieni palsta lehden alkupuolella. Olin nykyisen puolisoni kanssa tehnyt parin kuukauden matkan Kuubaan. Tarjosin sieltä juttua paikallisista vuoristokiipeilyreiteistä. Tarjoukseeni tartuttiin ja sain muutaman sadan merkin tekstistä muistaakseni 80 euroa. Se tuntui isolta työvoitolta. 
Sen jälkeen loppua ei olekaan näkynyt. Matkakirjoittamisesta on tullut minulle vuosien saatossa leipälaji. Teen edelleen silloin tällöin juttuja Mondolle ja muille lehdille, matkakirjoja, matkajuttuja blogiini, matka-aiheisia juttuja podcastiin, instagram-postauksia… 
Pääsin siis lopulta tekemään samantyylisiä juttuja kuin aikanaan ihailemani matkatoimittaja Antti Helin. Siksipä olikin erityisen hauskaa tehdä tämä seuraava Unelmaduunareiden jakso. Saimme vieraaksi Antin! Hän tuli kertomaan meille matkatoimittajan työstä eli esimerkiksi siitä, millaista on tehdä töitä paratiisirannoilla ja eksoottisissa matkakohteissa. Sekin selviää, miten alalla pystyy nykyään luomaan itselleen toimeentulon. 
Toivottavasti tykkäätte!

Aikaisemmat Unelmaduunarit-jaksot taustajuttuineen löytyvät täältä:
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö