Islantilainen luonnonkosmetiikka ja sen parhaat tuotteet

Sóley Organics on islantilainen luonnonkosmetiikkamerkki, johon olen tutustunut työni kautta parin viime vuoden ajan. Täältä löytyy aikaisempi juttuni Sóley-luonnonkosmetiikkatuotteista ja täällä juttu Sóleyn omistajasta, jonka nimi on  – tottakai – Sóley.
Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja SBM Kipinä
Islantilaisessa luonnonkosmetiikassa on muutamia raaka-aineisiin liittyviä juttuja, jotka tekevät siitä todella kiinnostavan kymmenien muiden luonnonkosmetiikkamerkkien joukossa. 
Tällä arktisella saarella on paljon lääniä ja kivi on harvaan asuttu. Vaikka islantilaiset ovat innokkaita yksityisautoilijoita ja per henkilö -hiilijalanjälki on Euroopan korkeimpia, luonto on silti pysynyt todella puhtaana. Meitä kun on täällä niin kovin vähän. Islantilainen lähdevesi, luonnossa kasvavat yritit, kasvit ja kukkaset saavat virrata ja kasvaa villinä luonnossa, teittömien maapalojen varrella ja  rakentamattomien vuorten rinteillä. Näissä olosuhteissa kasvanut raaka-aine on väkisinkin priimaa.
Toinen tärkeä, raaka-aineiden toimivuuteen liittyvä seikka oli itselleni yllätys. Minähän olen autopilotilla olettanut, että Islannissa eivät kasvit kasva mitenkään erityisen hyvin. Täällä kun on pirun kylmä, tuulee aina ja muutaman vuoden välein purkautuu tulivuoria. 
Sitten tuli yksi islantilainen maajussi ja osoitti olettamukseni aivan vääräksi. Islannissa kasvaa kuulemma Euroopan parasta heinää. Ensin ajattelin että joopa joo, nämä ovat taas näitä ihanan rehvakkaiden islantilaisten juttuja. Mutta ei, tosi juttu se kuulemma on. Hän näytti minulle faktoja, siis ihan lukuja, joiden mukaan Islannissa kasvaa neliömetrillä paljon enemmän heinätupsuja kuin vaikkapa keskieurooppalaisella heinäpellolla. Kesä on Islannissa lyhyt mutta tehokas: heinäpellolta saadaan yhden kesän aikaan vähintään kaksi, joskus jopa kolme heinäsatoa ja heinää tulee paljon.
Syy tähän satojen mehevyyteen löytyy maaperästä ja karuista olosuhteista. Etelä-Islannin alava maa on nimittäin vanhaa merenpohjaa. Se nousi maanpinnaksi kun jäätiköt aikanaan sulivat ja maata nousi lisää esiin. Vanha merenpohja on kuulemma erinomaisen rikas kasvualusta. Tulivuorista pamahtaa välillä sopiva määrä tuhkaa, joka sekin kuulemma ravitsee peltoja. 
Koska Islannissa on niin kylmä ja niin kovin tuulista, kasvit joutuvat todella kasvamaan. Ne eivät voi laiskotella, vaan niiden todella pitää hyödyntää kaikki se valo ja lämpö, mitä lyhyen kesän aikana on tarjolla.
“Se on vähän niin kuin urheilijoillakin; kun venyttää jaksamisen rajoja, kasvaa paremmaksi”, maajussi muotoili asian rautalangasta.
Aikamoista!
Sóley Organics on islantilaista luonnonkosmetiikkaa, eli kaikki ne raaka-aineet, joita vain on saatavilla, ovat peräisin Islannista. Joitakin öljyjä Sóley ostaa ulkomailta, tarkasti valikoiduista paikoista tietysti. Osa yrteistä on poimittu Etelä-Islannin niityiltä, osa pohjoisen karusta vuoristosta. Itse asiassa juurikin sen ratsastustilan läheltä, jossa kesäisin järjestän hevosmatkoja. Mikä ihmeellinen sattuma tämäkin on…
Sóleyn tuotteita viedään jo aika paljon ulkomaille, myös Suomeen. Nyt niitä saa myös Biodellystä. Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Olen työskennellyt Sóleylle jo pidemmän aikaa, ja viime syksynä alkoi Biodelly-yhteistyö (siis tämän Suomen Blogimedian Kipinän kautta). Ja nyt nämä kaksi juttua kohtaavat – ihana vehreä silta Islannin ja Suomen välissä.
Biodellyllä on nyt käynnissä Islanti-kampanja. Jos tilaat Biodellyltä yli 25 eurolla Sóleyn tuotteita tällä viikolla (viimeistään 29.4.2018), saat lähetyksen mukana lahjaksi Sóleyn nimikkovoiteen Græðirin (15 ml), jota minä käytän mm. kynsinauhavoiteena, huulivoiteena, huuliherpeksen hoitosalvana, lapsilla pienten haavojen ja hankaumien hoitoon ja oikein kuivalle iholle talvisin yövoiteena. 

Omat Sóley-suosikkituotteeni

No mitäs näistä mainion maan antimista sitten saadaan aikaisiksi? Tässä Sóley-luonnonkosmetiikan omat suosikkini.
steinEY-mineraalinaamio eli kotoisammin tuhkanaamio sisältää mm. Eyjafjallajökullin tulivuoren tuhkaa. Käytän tätä kerran viikossa. Sekoitan puoli teelusikallista jauhetta samaan määrään vettä ja levitän tahnan kasvoille. Annan kuivua vartin ja pesen pois. Naamio puhdistaa ja saa ihon hehkumaan terveennäköisenä. Naamio stimuloi solujen aineenvaihduntaa, vahvistaa ihoa ja häivyttää ihon ikämuutoksia. Tuoksu on mieto ja naamio tehokas. Sóleyn tuotteista tämä on mielestäni ehdottomasti paras.
Tuon tuhkanaamion lisäksi Sóleyn vahvuus on hiustenhoitotuotteissa. Ne tuoksuvat hyvälle, shampoo vaahtoaa hyvin (tämä ominaisuus minulle tärkeä) ja hoitoaineen jälkeen on helppo kammata pidemmätkin hiukset. Jätän hoitoainetta hiuksiin jonkin verran eli en huuhtele kaikkea pois. Siitä saa lisää kiiltoa ja kampaampinen helpottuu.

Lind-shampoo ja  lind-hoitoaine sisältävät käsin poimittuja villiyrttejä. Yrtit silottavat ja suojaavat kuivia hiuksia, sekä antavat hiuksille voimaa ja runsautta. Koivushampoo birkiR on kylppärimme vakioputeli, sillä minä käytän sitä suihkusaippuana ja mieheni shamppoona. Ihanan raikas koivun tuoksu.

Hrein tarkoittaa islanniksi puhdasta. Tämä kasvomaito puhdistaa kuivankin ihon hellästi mutta tehokkaasti. Meikit lähtevät parilla pyyhkäisyllä. Pyyhin puhdistusmaidon pois puuvillaliinalla ja viimeistelen kasvovedellä. Nærð on todella riittoisa, raikkaantuoksuinen ja hyvä kasvovesi normaali-ihoiselle tai rasvaiselle iholle. Plussaa isosta pullosta, josta voi suihkutella kosteutta kasvoille pitkin päivää. Itse olen kuitenkin niin kuivaihoinen, että tarvitsen tehokkaamman kasvoveden (käytän tällä hetkellä Lovely Dayn kasvovettä, jossa on hyaluronihappoa).
Seerumeissa vannon edelleen tähän superedulliseen ja todella tehokkaaseen LUE-seerumiin. Seerumin päälle laitan kasvovoiteen ja öljyn. Sóleyn kasvoöljy Birta Lift & Glow on todella hyvä. Se sisältää islantilaisia villiyrttejä ja kirkastavaa sitrusöljyä. Öljy kosteuttaa ihoa, tekee ihosta kimmoisamman, kiinteyttää ja silottaa ryppyjä ja juonteita.
Sekoitan tätä öljyä voiteeseen ja levitän kasvoille aamuin ja illoin. Sóleyn tymäkkä yövoide (minä käytän tätä samaa myös päivisin) eyGLÒ eli “ikuinen hehku” sisältää runsaasti ihoa heleyttäviä antioksidantteja, kuten helokkiöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Tuotteessa on myös Sóleyn islantilaisista villiyrteistä sekoittamaa öljyseosta, joka edesauttaa ihon kimmoisuutta, kiinteyttää, eliminoi ihon epäpuhtauksia, hoitaa ihon valovaurioita sekä kirkastaa ihon väriä.
Vielä kertaalleen se tarjous: Kun tilaat yli 25 eurolla Sóleyn tuotteita tällä viikolla Biodellystä (vimeistään 29.4.2018), saat lähetyksen mukana lahjaksi Sóleyn nimikkovoiteen, koko kosmetiikkamerkin ensimmäisen tuotteen Græðir-hoitoisalvan (15 ml).

Ai niin, piti vielä kysäistä, että ehtisitkö osallistua kosmetiikan käyttöä koskevaan kyselytutkimukseen? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia Biodellyyn.

Kuvista osa: Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö