Kysy mitä vaan!

Sain tuonne Amnesty-postaukseeni yhden tosi upean kommentin.

Kuule, mun on ihan pakko kertoa sulle että sun blogi on aivan järisyttävän hieno ja kirjoitat upeasti aiheesta kuin aiheesta. Olen lukenut tätä alusta asti ja olen siitä aika onnellinen. 

Vau-vau-vau! Miten hienolta tuntui lukea tuo.  Ja tuntuu edelleen ihan naurettavan ihanalta. Ja sekin vielä, että teissä lukijoissa on edelleen mukana samoja tyyppejä ihan sieltä alusta asti. Huhh. Ollaan vähän niin kuin kasvettu tässä yhdessä. Olen kuitenkin pitänyt tätä blogia jo melkein neljänneksen elämästäni. Se ei ole enää mikään ihan lyhyt aika.Kuva: Björgvin Hilmarsson
Olen joskus miettinyt, että tässä minun blogissa ei oikeastaan ole mitään kovin yksittäistä, selkeää teemaa. Ei ole vain perhejuttuja, vain matkajuttuja, vain työasioita, vain Islantia, vain kirjoja, vain kasvovoidejuttuja, vain yhteiskunnallista pohdintaa, vain hassuja päähänpistoja vaan vähän niin kuin ihan kaikkea mahdollista sekaisin. Mihinköhän blogikategoriaan tämä kaikista selkeimmin solahtaisi? Vaikea sanoa. Ei varmaan mihinkään.
Koska en ole osannut tässä blogivuosien aikana itse päättää, mikä aihe minua itseäni kiinnostaa eniten eli mistä olisi kivointa kirjoittaa, olen päättänyt jättää sen suuren päätöksen tekemättä ja kirjoittaa ihan vaan omasta elämästä, siitä kaikesta mitä siihen kuuluu. Se on varmasti just hyvä niin.
Jos olisi nyt kuitenkin päässyt käymään niin, että en olisikaan vielä jostain aiheesta kääntänyt kiveä ja tehnyt juttua, niin nyt voi kysyä! Ensimmäistä kertaa tämän blogini historiassa tämmöinen kysy mitä vaan niin minä vastaan -juttu. Kunhan palailemme tältä Länsivuonojen purjehdusreissulta ja pääsen kunnollisten nettiyhteyksien päähän, teen postauksen missä vastailen kysymyksiin. Jos kukaan ei kysy mitään, niin laitan sitten vaan nättejä kuvia mereltä.
Noh, niitä tulee joka tapauksessa.

15 Comments

 • Janna

  Kiva tietää että kommenttini sai sinut noin iloiseksi, tuli itsellekin tosi hyvä mieli siitä että sulle tuli niin hyvä mieli 🙂 Siksi just tykkään sun blogista: täällä ei ole mitään selkeää linjaa vaan kirjoitat kaikesta, se tekee tästä mielenkiintoista. Luen lapsijututkin aina suurella mielenkiinnolla vaikkei itselläni lapsia ole, kirjoitat nekin niin hauskasti ja elävästi. Pidä tämä vaan tämmösenä sillisalaattina 🙂

 • Anonyymi

  Nämä eivät ole niinkään kysymyksiä, vaan ehdotuksia juttuaiheiksi jatkossa. Minua kiinnostaisi lukea lisää islantilaisesta ruokakulttuurista. Ihan arkisia ruokaan liittyviä asioita siis, vaikka ruokakaupoista, arkiruuasta, jne. Aihetta sivuavat juttusi ovat olleet mielenkiintoisia ja hauskoja. Eli lisää islantilaisten perinneleivonnaisten reseptejä, kiitos 🙂 Toinen kiinnostava aihepiiri olisivat islantilaiset vähemmistöjen edustajat, esim. seksuaalivähemmistöjen tilanne siellä. Joskus olisi mielenkiintoista lukea blogissakin haastattelun muotoon tehtyjä henkilökuvia tms, vaikka ehkä säästätkin sellaiset toisiin kanaviin. Kiitos kivasta ja monipuolisesta blogista!

 • Anonyymi

  Tämä on varsin henkilökohtainen kysymys, ja voin olla täysin väärässä arvailuissani, mutta ottaen huomioon sukunimesi, sekä kotipaikkakuntasi, kysyisin, onko sinulla evakkotaustaa (voisin jopa esittää arvauksen mahdollisesta pitäjästä Karjalassa) ja jos on, onko tämä tausta vaikuttanut siihen, että olet kotiutunut ulkomaille?

 • Anonyymi

  Mua kiinnostaa ihan hemmetisti se fittnes-ura?!??!! 😀 edes joku pikainen kuvan vilautus instastoriessa tms. 😀

  -Sup

 • Anonyymi

  Ihan tällaisena yleisluontoisena kysymyksenä, kun Islannissa on ainakin omaan suomalaiseen korvaan todella eksoottisen kuuloisia etunimiä niin onko siellä selkeästi esim. top 10 -nimiä, joita annetaan nykylapsille ja mitä nämä nimet ovat? Tässä esikoiselle nimeä pohtiessa tuli mieleen. 🙂

 • Karoliina

  Minua kiinnostaisi tietää, miten kaiken islantilaisen yleisen mahtavuuden, parhauden ja sosiaalisuuden keskellä pärjäävät hiljaiset, ujot ja vähemmän sosiaaliset tyypit. Annetaanko jokaisen olla oma itsensä, vai onko yleistä painostusta kuulua tiettyyn reippaaseen muottiin. Miten tämä toteutuu työelämässä, kouluissa ja vapaa-ajalla?
  Ja toinen vähän erityyppinen kysymys: Jos haluaa satavarmasti nähdä matkallaan valaita, niin milloin ja mihin Keflavikilta pitää suoriutua?

 • Anonyymi

  Heippa! Olen vähän uudempi lukija, eksyin blogiisi Lähiömutsin kautta ja luinkin ”Unelmaduunissa”-kirjan sekä kuuntelin podcasteja. Olen kyllä todella inspiroitunut, mua puhuttaa kovasti sun tyyli fiksusti analysoida asioita ja tekemisen meininki. Lisäksi tekstit tuntuvat vähän siltä kuin istuisi samassa kahvipöydässä, näin vauvavuotta viettävälle tärkeä tunne sekin.

  Mua kiinnostaa kans tuo liikuntapuoli (siis kesken työpäivän ensinnäkin mulle ihan uusi ajatus mutta myös ihan suunnitteletko treenit/pitkän aikavälin tavotteita), työvireen/-motivaation ylläpito/nauttiminen (mun mielestä tekstien oikolukijana sulla täytyy olla tosi hyvä näissä asioissa), työyhteisö tai se tavallaan puute. Toki myös perheen yhteinen harrastaminen kiinnostaa.
  Joskus mietin, että jos oisin yrittäjä niin olisko sitä aika yksin. Kun ystävät kaikki samassa perheruuhkassa. Toki työyhteisöissä on sit niitä rasittavia tyyppejä eikä työtehtävät aina ole sitä, mihin haluaisi enemmän käyttää aikaa.
  T: Lila

 • Aniliini

  Kielistä kiinnostuneena olisin kysynyt, mitä kieliä islantilaiset opettelevat koulussa äidinkielensä lisäksi? Onko heillä mahdollisuus opiskella esim. ruotsia tai tanskaa jatko-opintoja ajatellen?

 • A

  Moi!
  Mä haluisin kysyä että miten oot onnistunut rakentamaan sun työkuviot niin että vaikka asut Islannissa, niin sun työkuviot on aika pitkälti Suomessa. Että miten ihmeessä tällainen paketti rakennetaan? Ja vielä se että järjestät Islannissa matkoja suomalaisille, miten pääsit täasä alkuun?

  Asun itsekin ulkomailla ja musta olisi aivan mahtavaa kuitenki tehdä töitä Suomeen ja suomalaisten kanssa, siksi tätä pohdin.

  Kiitos hyvästä blogista jota seuraan juuri siksi, että aiheet on niin monipuolisia!

  Terkuin,
  Aino
  http://www.lily.fi/blogit/home-away-home

 • Fane

  Miten on mahdollista että törmäsin tähän blogiin vasta nyt???? (juu, tuo oli se kysymys 😀 )Emmätajuu. Täähän on ihan fantastinen.

 • Anonyymi

  Mikä sulla oli kauppiksessa pääaine?

  Ootko koskaan kyllästynyt kuvioon, jossa työjuttuja on paljon mm. Suomessa ja koti muualla? Tai tuleeko koskaan sellainen olo että haluaisit palata Suomeen?

  Kirjoitat aina ihanan positiivisesti Islannista, mutta mua kiinnostaisi myös kääntöpuoli, eli onko Islannissa ja islantilaisissa jotain mikä ketuttaa, ärsyttää tai kiukuttaa?

 • Anonyymi

  Voi, niin paljon kysyttävää 😉 Minkä yhden asian suomalaisesta yhteiskunnasta ottaisit Islantiin ja toisinpäin? Miten ihminen voi tottua islantilaiseen ilmastoon? Oppivatko lapsesi suomen kielen niin hyvin että pystyisivät jatkamaan opiskelua Suomessa esim. yliopistossa? Jos kieli- tai työasiat eivät olisi este, missä maassa haluaisit asua?

  Minkälaista tulevaisuutta toivot lapsillesi? Jos sinun pitäisi valita vain yksi ammatti/ala ja työpaikka, mikä se olisi? (tyyliin toimittaja hesarissa) Oletko halunnut/suunnitellut kirjoittavasi fiktiivisen kirjan esim. rakkausromaanin?

  Mistä kumpuaa maailmanmatkustusviettinne, löytyykö suvusta isotäti joka kierteli maailmaa jo ennen sotia? (haluatko kertoa miten äitisi voi)

  Parhaimmat sopeutumisvinkit ulkomailla asumiseen/reissaamiseen?

 • Reeta / Les! Lue!

  Ulkosuomalaisena kiinnostaisi kuulla mikä sulle on ollut haasteellisinta ulkomailla asumisessa. Ikävä läheisiä? Ikävä omaa kieltä? Ystävien löytäminen Islannista? Oman identiteetin hahmottaminen kahden kulttuuri välissä? Työuran potkaiseminen käyntiin? Kielen oppiminen? Näyttää siltä, että sulla sujuu kaikki kuin rasvattu, mutta kai jossain välissä on ollut jotain ongelmiakin? 😀 Kiinnostaisi myös kuulla lisää islannin kielestä, miten hyvin osaat sitä ja mitkä puolet siinä on haasteellisia.

 • Xeveliina

  Voisitko kertoa yhdellä lauseella, miksi kannattaisi matkustaa juuri Islantiin! Vastaus ei oikeastaan tule minulle vaan miehelleni, jonka mielestä Islanti on ihan outo unelmamatkahaave (minun siis), kun siellä ei ole puita. Ja kysytään nyt varmuuden vuoksi vielä, että onko teillä yhtään puuta miestäni varten? 🙂

 • Anonyymi

  Minäkin olen lukenut blogiasi alusta alkaen, ehdottomasti yksi parhaista joita seuraan.
  Blogisi innoittamana on suunnitteilla koko perheen matka Islantiin ensi kesänä.
  Minua kiinnostaa miten teidän kodin remontti edistyy 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *