Rullasin kasvoilta vuosia

Rullasin kasvoilta vuosia skin rollerilla. Loppuvuoden kosmetiikka- ja ihonhoitokatsaus alkaa olla lopuillaan. Tämä postaus sinetöi sen. 

Kaupallinen yhteistyö: Swiss Clinic ja Suomen Blogimedia
Olen loppuvuoden aikana tutustunut töiden kautta ihonhoitojuttuihin, testaillut erilaisia tuotteita ja löytänyt muutamia ratkaisuja tämän kuivan talvi-ihon ja viime vuosien aikana syventyneiden kauneusjuovien hoitoon. En yhtään liioittele kun sanon, että kasvojeni ihossa on viime kuukausien aikana tapahtunut isoja muutoksia. Vertailun vuoksi tässä alla yksi kuva viime syksyltä ja toinen kuva viime viikolta.
2016.

2017.

Ihoni ei vain näytä, vaan myös tuntuu pehmeämmältä ja joustavammalta kuin aikaisemmin. On toki hauskaa näyttää virkeämmältä, mutta vielä kivempaa on uusi tunne kasvoilla. Sitä on hankala täsmällisesti sanoittaa, mutta suurimman eron huomaan kun liikuttelen kasvojani. Aamuisin kun herätessäni haukottelen ja availen silmiäni kasvoja ei kuivuus kiusaa vesitipan vertaa.
Isoimman eron huomaan kuitenkin töitä tehdessä. Minulla on nimittäin tapana kirjoittaessa ”murjottaa”. Siis otsani rypistyy, suupieleni vääntyvät alaspäin ja nenäkin menee vähän kasaan. Itsehän en tätä ilveilyäni huomaa, mutta välillä samassa toimistohuoneessa kanssani töitään tekevää puolisoani nämä pellenilmeeni kovasti hymyilyttävät. Etenkin kun hän on jo vakuuttunut siitä, että en ole kenellekään vihainen, vaan tällä naamalla minä keskityn.
Kasvojen kirjoitusasento on vaivaton. Saan venytellä naamaani luomispuuskissa juuri siihen asentoon kuin haluan, eikä ihoa kiristä eikä se kutise. Iho joustaa.
Nykyisten jokapäiväisten ihonhoitorutiinieni takana on luonnonkosmetiikan puolelta kasvovesi-seerumi-kasvoöljy-voide. Lisäksi olen alkanut kuurimuotoisesti rullata ihoani Swiss Clinicin  Skin Rollerilla, jota kutsun rollaattoriksi. (Oikeampi nimitys on mikroneulausrulla.)
Rollaattorin hyvin pienet ja hyvin terävät neulat tekevät ihoon mikrokanavia eli pikkuruisia reikiä. Rullaamisen jälkeen kynnetylle pellolle levitetään saman valmistajan Rejuvenating Serumia, joka kiihdyttää ihon uudistumista.
Periaate on ihan sama kuin urheilussa. Kun treenataan, rikotaan lihaksia, että ne korjaantuessaan voimistuisivat. Treenaamisen jälkeen on syytä levätä ja pitää taukopäiviä, jotta treeneistä on oikeasti jotain hyötyä. Sama juju tässä: kasvoja ei kuulu rullata jokainen päivä. Tämä on kuuriluonteinen, muuta ihonhoitoa täydentävä hoito.
Olen rullannut iltaisin puhdistettuja kasvojani noin nelisen minuuttia kerrallaan. Sen jälkeen olen levittänyt tuon beetaglukaania sisältävän hoitoseerumin, joka kiihdyttää ihon uusiutumista ja vahvistaa syntynyttä uutta ihoa. Seerumin levittämisen jälkeen odotan tunnin tai pari ja ennen kuin menen nukkumaan, laitan iholle normaalit tuotteet eli öljyn ja voiteen. Olen toistanut hoidon viikon ajan joka ilta ja pitänyt sen jälkeen viikon mittaisen tauon. Huomenna alkaa taas hoitoviikko.
Koska Skin Roller tekee ihoon pieniä reikiä, on äärimmäisen tärkeää pitää huolta rullan puhtaudesta:
– Desinfioi Skin Roller jokaisen käytön jälkeen (esim. Swiss Clinicin omalla suihkeella)
– Rulla on henkilökohtainen, eli älä lainaa sitä kaverille.
– Käytä rullaa vain puhtaalle iholle, eli ei missään nimessä esim. meikin päälle.
Tulosten pitäisi valmistajan mukaan näkyä 1–3 viikossa rullaamisen aloittamisesta. Minä huomasin erot ensimmäisenä taukoviikon alussa. Iho näytti terveeltä, pehmeämmältä ja freesimmältä. Rullaaminen ei tuntunut epämiellyttävältä eikä aiheuttanut punoitusta tai muitakaan oireita, vaikka minulla on käytössä rulla, jonka neulat ovat valikoiman pisimpiä eli 0,5 mm. Ensi viikolla aloitan seuraavan seitsemän päivän kuurin ja sen jälkeen hieman pidemmän tauon. Harkitsen seuraavaa kuuria uudestaan parin kuukauden kuluttua.
Vaikka käytänkin nykyään päivittäisessä ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa, Swiss Clinic ei sitä ole. Olen kuitenkin kokenut tuotteen tehokkaaksi ja toimivaksi, joten olen ottanut sen osaksi kuuriluonteista ihonhoitoa, vaikka se ei luonnonkosmetiikkaa olekaan. Tuotteet valmistetaan Sveitsissä eikä niiden testaamisessa ole käytetty eläinkokeita.
Swiss Clinicin rulla, seerumi ja rullan desinfiointiaine maksaa 99 euroa. Kokemukseni mukaan tämä setti  riittää noin kolmen kuukauden mittaiseen rullailuun, jos noudattaa tahtia viikko hoitoa ja viikko lepoa.

8 Comments

 • Anonyymi

  Oon sitä mieltä, että ihmisiä pitäisi kehua heidän teoistaan eikä ulkonäöstään, mutta nyt on vaan pakko päästää tää ulos ja huudella täältä anonyymiteetin takaa, että sä olet tosi suloinen! Ja kaunis, herttainen, lempeän ja iloisen näköinen. Semmoinen helposti lähestyttävä, että itse ujona ihmisenä rohkenisin tulla kysymään apua just sulta, jos olisit ope, sairaanhoitaja tai vaikka kaupan myyjä. Katsoin Maastamuuttajien jaksoa ja olin oikein et 'wow oot videolla viel nätimpi ku kuvissa'. Noniin, I said it!

  Fanityttö-88

  • Satu Rämö

   Ooh, miten ihanaa! Siis KIITOS. Täällä ihan punastelen tämän hämmennyksen vallassa. <3
   Se on muuten ihan totta, että kehuminen kannattaa, siitä tulee molemmille hyvä mieli. Että kiitoksia vaan, näillä eväin kohti tätä seuraavaa arkipäivää!

 • Anonyymi

  Vinkkaan tässä sulle, että rullauksen jälkeen laita kangasnaamio! Reijitetty iho imee naamion tehoaineet ja tulos on entistäkin parempi!
  Itse rullailen kerran viikossa muutaman kuukauden kuurina.

  • Satu Rämö

   Aivan loistava idea, kiitos! Oonkin käyttänyt sellaista Hannibal Lecter -wannabenaamiota muutaman kerran ja siitä jää kyllä iholle tosi hyvä tuntuma. Pitäisikin siis kokeilla tuon rullaamisen jälkeen, siinähän ne tehoaineet pääsisivät imeytymään entistä paremmin.

 • Anonyymi

  Olin jo melkein tilaamassa laitetta mutta huomasin että siinä mainittiin ettei sovi nikkeliallergisille. Herääkin kysymys, kuinka laadukasta piikkien metalli on, jos sisältää nikkeliä? Ja kun minulla on nikkeliallergia niin en taida uskaltaa tuota ostaa, harmi!

  • Satu Rämö

   Mun pitikin hieman selvitellä tätä asiaa… Neulat on siis terästä, ja niissä tosiaan on muutama prosentti nikkeliä ja noin 0,2 % titaania, kuulemma kestävyyden takia. Eli jos on todella herkkä nikkelille, siitä voi tulla reaktio. Täällä Swiss Clinicin brittiläisillä sivuilla oli tarkempia tietoja neulojen materiaalista (olisi ollut kyllä enemmän kuin paikallaan kääntää nämä samat jutut myös suomalaiselle sivustolle):
   https://www.swissclinic.co.uk/blog/skin-roller-4

 • Anonyymi

  kirjoitit että rulla + seerumi riittää noin kolmeksi kuukaudeksi. pitääkö rullakin (tai piikit) aina uusia vai tarkoitatko seerumia? kiitos 🙂

  • Satu Rämö

   Seerumi riitti mulla sen 3 kuukautta kun käytin viikko rullausta-viikko lepoa -kuurina. Rullakin kannattaa jossain vaiheessa uusia, olen kuullut 4- 6 kk kestoajasta (puhtaussyistä).

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *